查看完整版本: [-- 香港魚樂網朋友請進 --]

-> 議 事 亭 -> 香港魚樂網朋友請進 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2010-10-06 18:11

香港魚樂網朋友請進

本人昨日應台灣基隆海洋城市盃主辦單位朋友所託,至香港魚樂網發表賽事章程,結果被刪了帖,在此請香港魚樂網朋友,如看到本帖,請代為轉達,難道貴網只會關起門來,做自己的土皇帝,都看不起其他團體承辦的釣魚活動嗎?

省略十萬字........

leocheong 2010-10-06 18:15

竟然有d咁既事

釣魚郎 2010-10-06 18:25
     咁都有.........

zoo 2010-10-06 18:34
唔緊要~朋友係有得揀!

機車28 2010-10-06 18:34
這就是地球!   
嘜.....人都有!..................       
隨緣吧!.....................首領!       

1魚 2010-10-06 18:57
海洋城市盃今年是第五屆,目前算是台灣釣魚界最巨指標的一個比賽,本屆大會熱誠希望邀請港澳釣友組團參與,明年三月會晉升為海峽盃,邀請內地釣魚朋友組團參與,協辦方是具官方代表的基隆市政府體育委員會,我們澳門漁樂網,已被大會請託為未來負起溝通協助的橋樑

釣魚郎 2010-10-06 19:00
    全賴有你,首領         

zoo 2010-10-06 19:02
引用第  5  樓  1魚  於  2010-10-06 18:57   發表的  :
海洋城市盃今年是第五屆,目前算是台灣釣魚界最巨指標的一個比賽,本屆大會熱誠希望邀請港澳釣友組團參與,明年三月會晉升為海峽盃,邀請內地釣魚朋友組團參與,協辦方是具官方代表的基隆市政府體育委員會,我們澳門漁樂網,已被大會請託為未來負起溝通協助的橋樑

支持!

FM 2010-10-06 19:11
支持首領     

1魚 2010-10-06 19:12
台灣釣魚界朋友們,這幾年在基隆嶼做了很多事,對於環保方面不遺餘力,定期有人組團義務潛下礁石清理垃圾,釣客流量管制等,未來將繼續努力推動為國際級釣魚活動場地

小小釣手 2010-10-06 19:24
    [s:78唔 該晒.首領

小小釣手 2010-10-06 19:26
引用樓主1魚於2010-10-06 18:11發表的 香港魚樂網朋友請進 :
本人昨日應台灣基隆海洋城市盃主辦單位朋友所託,至香港魚樂網發表賽事章程,結果被刪了帖,在此請香港魚樂網朋友,如看到本帖,請代為轉達,難道貴網只會關起門來,做自己的土皇帝,都看不起其他團體承辦的釣魚活動嗎?

有D咁嘅事

1魚 2010-10-06 19:37
引用第  11  樓  小小釣手  於  2010-10-06 19:26   發表的  :

有D咁嘅事

比賽的邀請帖,無論是誰發表,應該是所有釣魚網站都要尊重和重視的帖
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=37167&page=1&toread=1#tpc

發記 2010-10-06 19:53
咁都有  

1魚 2010-10-06 19:56
希望第一批來台灣旅遊釣魚的內地選手,我可以在機場迎接他們,這是我下一個偉大使命!

小小強 2010-10-06 20:00
我記得曾經為該網於本魚網亦發報過該網的比賽消息......

刪除 ? 點解會咁.....呢樣野唔係雙向的嗎?

希望呢個唔係網主的意思,亦可能是板主間的誤會

不過道理一定係澳魚網呢邊

互雙發報比賽消息是網站間基本的 "禮貌" ,如果連呢點都做唔到,根本談不上甚麼 "友情連結"

1魚 2010-10-06 20:09
引用第  15  樓  小小強  於  2010-10-06 20:00   發表的  :
我記得曾經為該網於本魚網亦發報過該網的比賽消息......

刪除 ? 點解會咁.....呢樣野唔係雙向的嗎?

希望呢個唔係網主的意思,亦可能是板主間的誤會
.......

我是昨天用一魚的帳號新註冊的,之後才發帖,我並不是針對香港魚樂網是否認識發帖人,而是因為我發表的,是一個台灣磯釣比賽的邀請帖,並無半點廣告成份,應該任何釣魚網站,都應該要尊重這些活動的資訊,刪除這些帖,實在想不出原因
這些對釣魚界不禮遇的動作,相信永遠不會發生在我們網站中

獎金獵人 2010-10-06 20:16
引用第  9  樓  1魚  於  2010-10-06 19:12   發表的  :
台灣釣魚界朋友們,這幾年在基隆嶼做了很多事,對於環保方面不遺餘力,定期有人組團義務潛下礁石清理垃圾,釣客流量管制等,未來將繼續努力推動為國際級釣魚活動場地

值得借鏡!

獎金獵人 2010-10-06 20:22
贈香港釣魚網朋友八個字:海納百川,有容乃大

1魚 2010-10-06 20:29
昨日我也有在香港磯釣教室網站發帖
http://www.iso-touch.com/forum/viewthread.php?tid=1039

本來有去磯釣人網站發佈的,但網站可能出現問題,無法進入

又會錦既...... 咁無禮貌        

whero 2010-10-06 20:40
支持首領   

財叔 2010-10-06 20:48
引用第  14  樓  1魚  於  2010-10-06 19:56   發表的  :
希望第一批來台灣旅遊釣魚的內地選手,我可以在機場迎接他們,這是我下一個偉大使命!

首領好野

peter_218 2010-10-06 20:51
隨緣吧,

arrowtsang 2010-10-06 21:06
引用第  16  樓  1魚  於  2010-10-06 20:09   發表的  :

我是昨天用一魚的帳號新註冊的,之後才發帖,我並不是針對香港魚樂網是否認識發帖人,而是因為我發表的,是一個台灣磯釣比賽的邀請帖,並無半點廣告成份,應該任何釣魚網站,都應該要尊重這些活動的資訊,刪除這些帖,實在想不出原因

可能是那一句老話------各自鄉村,各有怪規!

阿七 2010-10-06 21:34
支持   

活活 2010-10-06 22:15
引用第  16  樓  1魚  於  2010-10-06 20:09   發表的  :

阿首領, 之後你有無pm佢地既網站管理員查清楚呀?

1魚 2010-10-06 22:31
引用第  26  樓  活活  於  2010-10-06 22:15   發表的  :

阿首領, 之後你有無pm佢地既網站管理員查清楚呀?

我係新帳號,所發的帖要等待驗證,這點無可口非,但等了一天結果被刪除了,無任何訊息回覆...算了,就算該帖重新開放都無意義

台灣仔 2010-10-06 23:02
可能只是某版主的疏忽,一場誤會

1魚 2010-10-06 23:16
自己辦過比賽才知道苦處,籌備一場釣魚比賽是非常辛苦的,主辦方很有誠意的發出繳請帖遭到刪除,只能用四個字來形容
"情可以堪"

牛根II 2010-10-06 23:39
朋友~~香港玩得耐都無人再去呢個網架,個網管自已就乜都得,其他人就乜都唔得,
自已搞團購賺銭無問題,其他人想平D買嘢就千其唔好題,係個網度不停單單打打第個人就得,
人地話吓就發皮四去人地個網度嘈,叫人唔好幫人賣廣告,唔好提釣具舖頭名,依家自已開舖就無問題,
管人唔管自已,瓣曬大仁大義,係咁呃新仔,D舊人好清楚,所以香港D老友都走曬啦,去曬第個網啦~~

牛根II 2010-10-06 23:44
師兄去呢度睇吓啦~
http://gogogofishing.com/bbs/index.php

naobao 2010-10-07 00:34
引用樓主1魚於2010-10-06 18:11發表的 香港魚樂網朋友請進 :

一魚叔,
請問發生乜野事??
我未見過有類似嘅帖喎??
可否告之小弟,等我了解一吓!!

路過... 2010-10-07 00:41
引用第 30 樓 牛根II 於 2010-10-06 23:39 發表的 :
朋友~~香港玩得耐都無人再去呢個網架,個網管自已就乜都得,其他人就乜都唔得,
自已搞團購賺銭無問題,其他人想平D買嘢就千其唔好題,係個網度不停單單打打第個人就得,
人地話吓就發皮四去人地個網度嘈,叫人唔好幫人賣廣告,唔好提釣具舖頭名,依家自已開舖就無問題,
管人唔管自已,瓣曬大仁大義,係咁呃新仔,D舊人好清楚,所以香港D老友都走曬啦,去曬第個網啦~~

我都好似睇過e單野~

路過... 2010-10-07 00:46
引用第 32 樓 naobao 於 2010-10-07 00:34 發表的 :

一魚叔,
請問發生乜野事??
我未見過有類似嘅帖喎??
可否告之小弟,等我了解一吓!!

歡迎版大出場~

naobao 2010-10-07 01:10

剛睇完本帖所有回帖之後,我大概知道發生乜野事,
其實簡單D黎講,只係一場誤會,
因香港魚樂網呢兩年黎深受垃圾廣告帖問題困擾,
十分麻煩,想無可想....
唯有用最唔想用嘅審核新用戶發帖方法,
若所發之帖係有鏈接,就自動被轉為審核狀態,
起初小弟都會檢查一吓D帖,但發現每日竟然有幾佰個,
而且全部都係D垃圾廣告,所以索性自動設定刪除,
1魚叔你正正遇到此種情況,
為你帶來不便及不快,小弟深感抱歉,
我已馬上將你的會員級別提昇,發帖亦再無問題!!
敬請你萬勿將此事放心上,你我都是網站管理員,
應該能體諒小弟管理之苦!!
對於此帖,被別有用心人士,作為攻擊本人及小網之用,小弟深感無奈,
雞蛋裡總係可以挑骨頭,辦網站亦難事事盡如千萬人心意,
希望一魚叔能適當處理一吓此類無謂人士!!
基於尊重他人地方,在此小弟就不作任何直接回應!!

naobao敬上

naobao 2010-10-07 01:22
引用第  34  樓  路過...  於  2010-10-07 00:46   發表的  :

歡迎版大出場~

你好你好!!
事情發生,背後總係有無可奈何的原因,
同係釣界中人,希望大家能抱著諒解之心!!

路過... 2010-10-07 01:24
引用第 35 樓 naobao 於 2010-10-07 01:10 發表的 :

.......

多謝版大回覆,一切明白~

naobao 2010-10-07 01:28
引用第  33  樓  路過...  於  2010-10-07 00:41   發表的  :

我都好似睇過e單野~

一隻手係拍唔響,
任何事情發生後,自己做過乜,講過乜,隻字不提,只懂講他人不是,
任何處理,我自己亦不敢講話自己完全無問題,無出錯,
請恕小弟直言....
呢D人講嘅只係廢話!!

活活 2010-10-07 01:36
引用第  36  樓  naobao  於  2010-10-07 01:22   發表的  :

你好你好!!
事情發生,背後總係有無可奈何的原因,
同係釣界中人,希望大家能抱著諒解之心!!

解析左系一場誤會就好咯。

路過... 2010-10-07 01:40
引用第 38 樓 naobao 於 2010-10-07 01:28 發表的 :

一隻手係拍唔響,
任何事情發生後,自己做過乜,講過乜,隻字不提,只懂講他人不是,
任何處理,我自己亦不敢講話自己完全無問題,無出錯,
請恕小弟直言....
.......

鬧爆叔不必勞氣!!!只要攞個心出離教好釣魚運動,這樣就是!!!

joaoao 2010-10-07 01:50
哦....原來係一場"系統"引發嘅誤會......       

魚珠魚寶 2010-10-07 02:27
港澳只係1水之隔........無論香港,澳門魚樂網的同是釣魚愛好者........大家以和為貴享受魚樂就好了     

攪定就好了...四海之內...     

機車28 2010-10-07 10:03
釣邊天!和為貴!

ymtchris 2010-10-07 11:46
世事豈能盡如人意, 但求無愧於心,    

1魚 2010-10-07 12:38
引用第  35  樓  naobao  於  2010-10-07 01:10   發表的  :

.......

哦~不好意思,原來是出現這樣子的誤會,因耳聞過去台灣某政界名人釣友辦過比賽,與香港釣友有些不愉快事件,我還以為貴網有朋友因此事,唾棄台灣舉辦之活動,請恕冒昧失言,我立即至貴網重新發表該項比賽消息,日後有貴網朋友來台灣各地釣遊,如需小弟協助尋找資訊,一定盡力代勞。

naobao 2010-10-07 13:44
引用第  46  樓  1魚  於  2010-10-07 12:38   發表的  :

哦~不好意思,原來是出現這樣子的誤會,因耳聞過去台灣某政界名人釣友辦過比賽,與香港釣友有些不愉快事件,我還以為貴網有朋友因此事,唾棄台灣舉辦之活動,請恕冒昧失言,我立即至貴網重新發表該項比賽消息,日後有貴網朋友來台灣各地釣遊,如需小弟協助尋找資訊,一定盡力代勞。

1魚叔,
只係小事,明白了就無問題!!
請放心,小弟一向對事不對人,亦絕對唔會因任何私人恩怨去改變處事方式,
就算你上述所提及的事情係發生於我或我嘅朋友身上,
亦絕無可能影響到不接受呢方面嘅資訊,
如果往後再有任何類似情況發生,請第一時間聯繫我,
一定馬上為你地解決!!

**我會PM小弟聯絡電話俾你,以備不時之需**

路過... 2010-10-08 00:45
引用第 47 樓 naobao 於 2010-10-07 13:44 發表的 :

1魚叔,
只係小事,明白了就無問題!!
請放心,小弟一向對事不對人,亦絕對唔會因任何私人恩怨去改變處事方式,
就算你上述所提及的事情係發生於我或我嘅朋友身上,
.......

拍拍拍.............

dada小魚 2010-10-08 17:11
辛苦你啦呀頭     

查看完整版本: [-- 香港魚樂網朋友請進 --] [-- top --]