查看完整版本: [-- 澳門的士真是貴啊 --]

-> 議 事 亭 -> 澳門的士真是貴啊 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

whero 2010-09-29 17:50

澳門的士真是貴啊

朋友今天第一次去澳門,人生地不熟,從機場到粵通碼頭坐的士,居然收費95元...看來在澳門開的士收入應該不錯

PoU 2010-09-29 18:05
的士佬都要搵食架   

蚊仙 2010-09-29 18:10
日本仲貴

釣魚郎 2010-09-29 18:16
威羅大師,過海要收附加費架   

whero 2010-09-29 18:21
引用第  3  樓  釣魚郎  於  2010-09-29 18:16   發表的  :

過海附加費5蚊......

zoo 2010-09-29 18:36
引用樓主whero於2010-09-29 17:50發表的 澳門的士真是貴啊 :
朋友今天第一次去澳門,人生地不熟,從機場到粵通碼頭坐的士,居然收費95元...看來在澳門開的士收入應該不錯

澳門的士一向如是, 所以 澳門就是瘀別不同嘛! 不過之前我去新加坡亦發生同樣事情, 天下烏鴉一樣黑

whero 2010-09-29 18:51
引用第  5  樓  zoo  於  2010-09-29 18:36   發表的  :

澳門的士一向如是, 所以 澳門就是瘀別不同嘛! 不過之前我去新加坡亦發生同樣事情, 天下烏鴉一樣黑

所以我每次過澳門都只敢坐大巴,要不就是急call........澳門釣友說有魚派...............來接我

小魔女SOS 2010-09-29 19:51
差不多啦今日我由南灣去筷子基都25皮呀塞一塞車仲唔止哦!!!唔係趕時間都唔會搭的士

忍者引魚 2010-09-29 19:54
坐巴士很不錯的     

活活 2010-09-29 20:24
機場上的士系要俾多5蚊附加費, 但系一般過海同入路環都已經唔收附加費咯wor. 再講, 全程收95蚊的確有d過份貴wor, 系未仲有行李費三蚊一件計埋呀?     

ymtchris 2010-09-29 20:26
澳門的士係貴通省港呀...

arrowtsang 2010-09-29 21:09
澳門的士跳錶,行車里數比香港的士咪錶跳得快足一倍有多 ,香港的巳經唔平,同里數距離竟比本澳平一倍有多;再以兩地國民生產總值計算,澳門的士真是貴啊! 澳門巳成為搶略及瘋狂炒買世界,變得----極之不知所謂!

路亞添 2010-09-29 21:17
一日十五萬人過關   

peter_218 2010-09-29 21:52
的士佬也要養妻活儿

台灣仔 2010-09-29 22:03
絕對認同   

joaoao 2010-09-29 22:15
     太貴了....

itit 2010-09-29 23:14
他可能行友誼桥经关闸然後入新口岸去粤通     

Sam_Sam 2010-09-29 23:32
引用第  16  樓  itit  於  2010-09-29 23:14   發表的  :
他可能行友誼桥经关闸然後入新口岸去粤通       

你點知架

南方黑鯛 2010-09-29 23:51
引用第 3 樓 釣魚郎 於 2010-09-29 18:16 發表的 :

請問黑色的士機場回程澳門收唔收附加費架

爆箱ok 2010-09-30 01:17
大家都要搵食,不過計落又真係貴左D     

發記 2010-09-30 01:42
95蚊又真係好似貴左D

gary1984 2010-09-30 07:30
肯定貴左!!!!唔洗咁貴...俾人當左水魚......

釣魚痴 2010-09-30 13:29
沃门有黑的及黃的2种 你坐是(黑黑的)   

whero 2010-09-30 14:11
引用第  9  樓  活活  於  2010-09-29 20:24   發表的  :
機場上的士系要俾多5蚊附加費, 但系一般過海同入路環都已經唔收附加費咯wor. 再講, 全程收95蚊的確有d過份貴wor, 系未仲有行李費三蚊一件計埋呀?       

只有隨身公事包啊~~~昨天朋友跟我說起,我是覺得95元真的太貴了,我是覺得政府應該出手管管這些黑心司機,不然這對澳門旅遊的形象會有影響

whero 2010-09-30 14:13
引用第  18  樓  南方黑鯛  於  2010-09-29 23:51   發表的  :

請問黑色的士機場回程澳門收唔收附加費架

我查了資料,從機場進市區過橋可加附加費5元,從市區去機場則不用

周星星 2010-09-30 15:51
咁我都去渣的士算啦~

zoo 2010-09-30 15:51
引用第  23  樓  whero  於  2010-09-30 14:11   發表的  :

只有隨身公事包啊~~~昨天朋友跟我說起,我是覺得95元真的太貴了,我是覺得政府應該出手管管這些黑心司機,不然這對澳門旅遊的形象會有影響

已經影響左好久, 的士係澳門一大毒瘤

我試過係新口岸等了一個鐘頭車, 原因唔係冇車,而係空車拒載 揀客!

靠政府? 真係自求多福!  澳門需要ge係秋生哥

釣魚郎 2010-09-30 17:08
引用第  26  樓  zoo  於  2010-09-30 15:51   發表的  :

已經影響左好久, 的士係澳門一大毒瘤

我試過係新口岸等了一個鐘頭車, 原因唔係冇車,而係空車拒載 揀客!
.......

都係搵食啫,鬼叫你唔去骨場同佢地介紹既食店啊

查看完整版本: [-- 澳門的士真是貴啊 --] [-- top --]