查看完整版本: [-- 請問一下各C兄C姊 --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 請問一下各C兄C姊 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

鮑仔 2010-09-26 22:10

請問一下各C兄C姊

請問一下各C兄C姊,釣立魚用邊種粉比較好,要加南極蝦嗎?(會係鴻X買),請各位指敎。指敎  THX

joaoao 2010-09-26 22:31
釣法無定..粉料嘅配方輕重係绝對可以用打餌手法調整的....而加南極蝦亦等於食飯夾餸一样.....若真要建議的話可試用淡味乾粉配以重味湿粉以作調配....但季初一般以淡未乾粉為主餌較適....寒冬正季期则反之.....但!!不能盡信         

活活 2010-09-26 22:31
自己先決定要去釣場既地方系深場定淺場,當日流水系大流定小流,既然你打算去鴻X買,相信佢地一定好樂意介紹你知。     

發記 2010-09-26 22:32
大師傅    

itit 2010-09-26 22:39
皇爺   

Sam_Sam 2010-09-26 22:40
引用第  2  樓  活活  於  2010-09-26 22:31   發表的  :
自己先決定要去釣場既地方系深場定淺場,當日流水系大流定小流,既然你打算去鴻X買,相信佢地一定好樂意介紹你知。       

講得啱

鮑仔 2010-09-26 22:53
唔該矖各位回答,我係過幾日去崖南嗰邊釣,朋友講因為嗰度主攻立仔

魚力發電 2010-09-26 22:58
引用第  1  樓  joaoao  於  2010-09-26 22:31   發表的  :
釣法無定..粉料嘅配方輕重係绝對可以用打餌手法調整的....而加南極蝦亦等於食飯夾餸一样.....若真要建議的話可試用淡味乾粉配以重味湿粉以作調配....但季初一般以淡未乾粉為主餌較適....寒冬正季期则反之.....但!!不能盡信         

相信佢地一定好樂意介紹你知。      

arrowtsang 2010-09-26 23:02
引用第  1  樓  joaoao  於  2010-09-26 22:31   發表的  :

亞......亞貌D父,您.......您又好似有講之但係.....又好似唔知講左D咩喎, 咁咪即係.........有講=冇講!

爆箱ok 2010-09-26 23:59
當日流水係大定小好有關,     

沙立皇 2010-09-27 00:07
引用第  4  樓  itit  於  2010-09-26 22:39   發表的  :
皇爺     

亞SlR,佢去崖南,咁樣再加兩磚蝦米得囉,鴻乂有得買。 [attachment=105577]

路過... 2010-09-27 00:11
 哦~

鮑仔 2010-09-27 01:03
引用第 10 樓 沙立皇 於 2010-09-27 00:07 發表的 :

亞SlR,佢去崖南,咁樣再加兩磚蝦米得囉,鴻乂有得買。 [attachment=105577]

唔該矖你呀師兄

釣魚郎 2010-09-27 11:10
引用第  8  樓  arrowtsang  於  2010-09-26 23:02   發表的  :

亞......,您.......您又好似有講之但係.....又好似唔知講左D咩喎, 咁咪即係.........有講=冇講!

有講=冇講!今屇佢亞貌D父想做正院長

引用第  8  樓  arrowtsang  於  2010-09-26 23:02   發表的  :

亞......亞貌D父,您.......您又好似有講之但係.....又好似唔知講左D咩喎,      咁咪即係.........有講=冇講!               

查看完整版本: [-- 請問一下各C兄C姊 --] [-- top --]