查看完整版本: [-- 颱風凡亞比走勢強勁 --]

-> 議 事 亭 -> 颱風凡亞比走勢強勁 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2010-09-20 19:52

颱風凡亞比走勢強勁

熱帶風暴凡亞比續靠近本港

三號強風信號生效,天文台不排除改發八號烈風或暴風信號。凡亞比已減弱為熱帶風暴,目前集結在本港東北約一百九十公里,向西或西南偏西移動,時速約二十公里,橫過廣東。天文台說,凡亞比逐漸靠近香港,並於晚間在香港以北約一百公里內掠過,本港風力將進一步增強,並有狂風大雨。

香港掛得8號澳門應該都走唔甩.......又有海水倒灌有車階級要注意

zoo 2010-09-20 20:05
引用樓主小魔女SOS於2010-09-20 19:52發表的 颱風凡亞比走勢強勁 :
熱帶風暴凡亞比續靠近本港

三號強風信號生效,天文台不排除改發八號烈風或暴風信號。凡亞比已減弱為熱帶風暴,目前集結在本港東北約一百九十公里,向西或西南偏西移動,時速約二十公里,橫過廣東。天文台說,凡亞比逐漸靠近香港,並於晚間在香港以北約一百公里內掠過,本港風力將進一步增強,並有狂風大雨。

香港掛得8號澳門應該都走唔甩.......又有海水倒灌有車階級要注意

澳門係瘀別不同ge地方,一定唔會跟香港!

特別消息:2010-09-20 18:39:00   一號風球仍然懸掛。按現時途徑,將在今晚考慮改掛三號風球。

小魔女SOS 2010-09-20 20:22
引用第  1  樓  zoo  於  2010-09-20 20:05   發表的  :

澳門係瘀別不同ge地方,一定唔會跟香港!

特別消息:2010-09-20 18:39:00   一號風球仍然懸掛。按現時途徑,將在今晚考慮改掛三號風球。

但睇出面既情況又好似唔係好勁喎.........

arrowtsang 2010-09-20 21:04
咦....,打八號波涯咪有得----------- [attachment=105423]       

發記 2010-09-20 21:05
睇外面一d都唔似有風球  

財叔 2010-09-20 21:22
如果打八号我天台就大鑊     

騙人布 2010-09-20 22:51
thx

Sam_Sam 2010-09-20 23:02
快d雨過天清

願人人平安...

魚珠魚寶 2010-09-20 23:08
     好彩走得快.........唔係就     

joaoao 2010-09-21 02:23
某樹...大雨D啫     

爆箱ok 2010-09-21 04:26
凡亞比風勢咁強勁,放假咪無得釣魚     

ymtchris 2010-09-21 09:53
茅料到呀....   

釣魚郎 2010-09-21 10:55
   唔中   

小魔女SOS 2010-09-21 11:12
引用第  13  樓  釣魚郎  於  2010-09-21 10:55   發表的  :
   唔中     

阿老闆唔中星期日就發達哦.....

釣魚郎 2010-09-21 11:37
引用第  14  樓  小魔女SOS  於  2010-09-21 11:12   發表的  :

阿老闆唔中星期日就發達哦.....

你又要想做女鮫手啊

peter_218 2010-09-21 20:42
不過大雨D...     

查看完整版本: [-- 颱風凡亞比走勢強勁 --] [-- top --]