查看完整版本: [-- 網上申請自助過關 --]

-> 議 事 亭 -> 網上申請自助過關 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

小魔女SOS 2010-09-04 10:50

網上申請自助過關

很早之前有釣友鋪咗一個帖((關於網上申請自助過關一事)),但有好多朋友都試過話唔成功結果都係要親身過關從新辦理早大半年前陪朋友上去攪過都係需時大半個鐘左右,依加好似話要排2-3個鐘上個月尾我終於換了新証,前日我就上網嘗試申請自助過關(舊証必須已申請過才接受),到了昨天我北上,行自助過關通道結果都係不成功,網上有兩個電話給市民查詢不過兩個都打唔到混醬

釣魚郎 2010-09-04 11:15
   吓唔得咩 大口活     

小魔女SOS 2010-09-04 11:19
引用第  1  樓  釣魚郎  於  2010-09-04 11:15   發表的  :
   吓唔得咩 大口活       

唔洗叫囉佢自己都未試過

就快到我換証添....     

白羊座 2010-09-04 11:33
大陸D 野真係流到無朋友

zoo 2010-09-04 11:41
前日去問現場辦理要等2個鐘!

小dee 2010-09-04 12:10
我換證個時係兩年前, 都可以網上搞喎, 重一次就ok添, 但係要係換證之前將資料備份左係佢個網度先, 樓主係咪做少左呢個步驟呀

小魔女SOS 2010-09-04 12:32
引用第  6  樓  小dee  於  2010-09-04 12:10   發表的  :
我換證個時係兩年前, 都可以網上搞喎, 重一次就ok添, 但係要係換證之前將資料備份左係佢個網度先, 樓主係咪做少左呢個步驟呀

兩年前?唔係有咗冇幾耐咋咩........我係哩個網申請.....
http://www.zhbj.gov.cn/client/hxzsqadd.aspx?action=send

小dee 2010-09-04 12:53
引用第  7  樓  小魔女SOS  於  2010-09-04 12:32   發表的  :

兩年前?唔係有咗冇幾耐咋咩........我係哩個網申請.....
http://www.zhbj.gov.cn/client/hxzsqadd.aspx?action=send

冇錯, 就係呢個網, 有左好耐架啦, 個時咁啱我夠期換證, 就試下啦, 又真係得架喎

joaoao 2010-09-04 12:55
我只老虎个证都系网上办架

發記 2010-09-04 14:24
之前都有   一換左就冇   唉  

新丁 2010-09-04 15:48
師姐你要保留收據上的兩組號碼
輸入其中一組 應該系長哥組
過幾日就OK

財叔 2010-09-04 15:55
引用樓主小魔女SOS於2010-09-04 10:50發表的 網上申請自助過關 :
很早之前有釣友鋪咗一個帖((關於網上申請自助過關一事)),但有好多朋友都試過話唔成功結果都係要親身過關從新辦理早大半年前陪朋友上去攪過都係需時大半個鐘左右,依加好似話要排2-3個鐘上個月尾我終於換了新証,前日我就上網嘗試申請自助過關(舊証必須已申請過才接受),到了昨天我北上,行自助過關通道結果都係不成功,網上有兩個電話給市民查詢不過兩個都打唔到混醬

我昨天才倍老婆過大陸絞左自助過關排左两小時。還有現在要過曬關出去右边大樓。整路行歺死

活活 2010-09-04 16:49
引用樓主小魔女SOS於2010-09-04 10:50發表的 網上申請自助過關 :

阿師姐, 你前日辦理跟住禽日就想用? 你真系......睇野唔用眼....
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=33490&keyword=%D7%D4%D6%FA%DF%5E%EAP

人地都話要5日ga. 我上次照做, 1星期後去釣魚過關就ok. (不過深圳就要再排隊申請過)

活活 2010-09-04 16:58
引用第  2  樓  小魔女SOS  於  2010-09-04 11:19   發表的  :

唔洗叫囉佢自己都未試過

你問得我, 如果我未試過, 我會話你知我未試過. 我試過ok先話你知ga. 哼~ 好心著雷劈.

機車28 2010-09-04 17:50
引用第  14  樓  活活  於  2010-09-04 16:58   發表的  :

你問得我, 如果我未試過, 我會話你知我未試過. 我試過ok先話你知ga. 哼~ 好心著雷劈.   

.....

小魔女SOS 2010-09-04 18:21
引用第  11  樓  新丁  於  2010-09-04 15:48   發表的 回 樓主(小魔女SOS) 的帖子 :
師姐你要保留收據上的兩組號碼
輸入其中一組 應該系長哥組
過幾日就OK   

我試咗唔得呀,輸入咗號碼查詢都話冇記錄我申請過都幾日囉

小魔女SOS 2010-09-04 18:29
引用第  14  樓  活活  於  2010-09-04 16:58   發表的  :

low!!!我攪錯藍經理係你姐,因為我第一個問佢先

新丁 2010-09-04 18:32
引用第  16  樓  小魔女SOS  於  2010-09-04 18:21   發表的 Re:回 樓主(小魔女SOS) 的帖子 :

我試咗唔得呀,輸入咗號碼查詢都話未批都幾日囉

兩組號碼其中一組要等成個星期嫁

小魔女SOS 2010-09-04 18:35
引用第  18  樓  新丁  於  2010-09-04 18:32   發表的 Re:Re:回 樓主(小魔女SOS) 的帖子 :

兩組號碼其中一組要等成個星期嫁

提交申请1个工作日后,可通过本系统查询受理进度和申请结果

佢又話一個工作天後查得......

新丁 2010-09-04 18:47
引用第  19  樓  小魔女SOS  於  2010-09-04 18:35   發表的 Re:Re:Re:回 樓主(小魔女SOS) 的帖子 :

提交申请1个工作日后,可通过本系统查询受理进度和申请结果

佢又話一個工作天後查得......

查唔到嫁要自已去用先知嫁

活活 2010-09-04 18:55
引用第  20  樓  新丁  於  2010-09-04 18:47   發表的 Re:Re:Re:Re:回 樓主(小魔女SOS) 的帖子 :

無錯~

小魔女SOS 2010-09-04 19:04
引用第  20  樓  新丁  於  2010-09-04 18:47   發表的 Re:Re:Re:Re:回 樓主(小魔女SOS) 的帖子 :

OK......唔該晒((超級新丁))我下星期再過關試試

arrowtsang 2010-09-04 19:41
網上申請????

itit 2010-09-04 21:50
为人民服务$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$$

梁爽 2010-09-04 22:09
我又得wo
你講噶係咪 回香証

ymtchris 2010-09-06 09:53
引用第  13  樓  活活  於  2010-09-04 16:49   發表的  :

阿師姐, 你前日辦理跟住禽日就想用? 你真系......睇野唔用眼....
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=33490&keyword=%D7%D4%D6%FA%DF%5E%EAP

人地都話要5日ga. 我上次照做, 1星期後去釣魚過關就ok. (不過深圳就要再排隊申請過)   

阿活, 你係得既....

AlanC 2011-01-25 23:36
關閘有冇網上申請ga

查看完整版本: [-- 網上申請自助過關 --] [-- top --]