查看完整版本: [-- 請寫出澳門買東西最貴.的魚竹鋪? --]

-> 議 事 亭 -> 請寫出澳門買東西最貴.的魚竹鋪? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

想釣魚 2010-08-28 22:41

請寫出澳門買東西最貴.的魚竹鋪?

第1是誰?第2是誰     

發記 2010-08-28 22:46
講出黎還得了    

白羊座 2010-08-28 22:52
NO1.吳廣得~NO2.吳好提

arrowtsang 2010-08-28 22:52
其實澳門間間魚竹鋪賣野都貴 ,直頭係全地球最貴    ,但係.............. 咁艾地又可以點呢? 最貴123邊間?講左出黎間店鋪都唔會平番架啦!!

chon 2010-08-28 23:04
無話邊間貴.邊間唔貴既..格過價先買囉..

魚堂 2010-08-28 23:11
千金難買心頭好,鐘意就買kala   

1魚 2010-08-28 23:46
引用樓主想釣魚於2010-08-28 22:41發表的 請寫出澳門買東西最貴.的魚竹鋪? :
第1是誰?第2是誰       

細細聲講比你聽,請收pm,唔好講比人聽呀

機車28 2010-08-28 23:51
我知道邊度最平!請收pm!         

1魚 2010-08-29 00:02
引用第  7  樓  機車28  於  2010-08-28 23:51   發表的  :

PM埋我,等我去掃貨,我收左六千大洋

muito 2010-08-29 00:16
引用第  7  樓  機車28  於  2010-08-28 23:51   發表的  :

盲公, 麻煩你一齊pm埋我啦, 我都要去掃貨.

機車28 2010-08-29 00:50
其實....於澳門,所有既釣具店....都是以友情或感情,而論價所以..............     
除非.....................................................                 

活活 2010-08-29 02:10
呢D咁震撼性同敏感既題目................同問邊個魚塘有魚釣邊個無都系一樣答案.....4個字: 沒完沒了

台灣仔 2010-08-29 02:19
好深奧的問題     

joaoao 2010-08-29 06:59
只要買得舒服順氣...貴一貴我都俾佢....相反你送俾我都唔要!!!   

本部份已隱藏..回帖未必看到更多:
[attachment=104282]  [attachment=104283]

海浪 2010-08-29 07:02
有!不過裝修緊!等等!好快!

海浪 2010-08-29 07:17
具實澳門間間釣具鋪價錢都差唔多!三两仟鈫的釣具,相差不到三、五拾元以內,但售後服務同保養就差好還囉!     

南方黑鯛 2010-08-29 07:19
其實最貴的關係是:日圓

小魔女SOS 2010-08-29 10:37
引用樓主想釣魚於2010-08-28 22:41發表的 請寫出澳門買東西最貴.的魚竹鋪? :
第1是誰?第2是誰       

一個明買一個明賣,幫唔幫襯係自由選擇,不明開此帖有何意思?

太子 2010-08-29 12:50
貴有好多原因:可能係最新款,獨家,售後服務周全,產地不同(日本製造).....等等
平:過時款式,倉底貨(仲要扮新款),產地不同(非日本製).....等等
隨便講下,

想釣魚 2010-08-29 15:39
除便講吓    不果有D鋪頭同一樣的貨品,人哋買100元!下一間就要150元    有D買3000元>>>人哋就買3800元.............相差成800元....食成兩個月公仔麵     

釣魚郎 2010-08-29 17:07
售後服務最緊要     

大咬一郎 2010-08-29 19:52
十六蒲

路過... 2010-08-29 19:59
引用第 16 樓 南方黑鯛 於 2010-08-29 07:19 發表的 :
其實最貴的關係是:日圓

一嗚驚醒夢中人~

peter_218 2010-08-29 20:04
我知道邊度最平!吳廣得......       

北京! 2010-08-29 20:24
有間釣魚鋪貴唔貴我就唔知,但係售後服務就真係九流.
       事關我在那裡買了支釣竿用了一年,大約四千左右,因為唔小心斷了竿頭,需要配回,今年一月在該店付了定金,老板話大約三四個月左右就有貨,但現已是九月,我追問了很多次,次次都支吾其辭         店名就唔想說了,好像近媽閣附近     

ymtchris 2010-08-29 20:51
引用第  19  樓  想釣魚  於  2010-08-29 15:39   發表的  :
除便講吓    不果有D鋪頭同一樣的貨品,人哋買100元!下一間就要150元    有D買3000元>>>人哋就買3800元.............相差成800元....食成兩個月公仔麵       

講到價錢, 你心水就最清啦, 仲出嚟問人? 你講笑呀....

日圓高企....     

奇一 2010-08-29 22:46
引用第 13 樓 joaoao 於 2010-08-29 06:59 發表的 :
只要買得舒服順氣...貴一貴我都俾佢....相反你送俾我都唔要!!!   

.......

心聲都講MA..贊. 其實要平..除非行曬澳門的釣具店去格價...但每間釣具店的貨品都會有平戓貴..因進貨時的匯價有高低而會不同...反而服務態度最緊要. ..

joaoao 2010-08-29 22:57
引用第  27  樓  奇一  於  2010-08-29 22:46   發表的  :

心聲都講MA..贊. 其實要平..除非行曬澳門的釣具店去格價...但每間釣具店的貨品都會有平戓貴..因進貨時的匯價有高低而會不同...反而服務態度最緊要. ..

我同你都受过人气架啦......对於呢D店家..只此一句....永不錄用!!

奇一 2010-08-29 23:14
呢個時世....講服務好過講平貴.........真系唔知老細點淰....全部釣魚人全部都系擲錢落海..去睇下又怕給誤會成小偷....除非一早同老細揚聲話買幾皮的貨品...否則睇下都有....點象做小偷的感覺..問下價分分鐘比佢旳鼠目睇下你買唔買得起才答你.....

清風飄樂 2010-08-30 00:27
引用第 13 樓 joaoao 於 2010-08-29 06:59 發表的 :

.......

認同…

貌師兄…收左pm未呀…

joaoao 2010-08-30 00:36
引用第  30  樓  清風飄樂  於  2010-08-30 00:27   發表的  :

認同…

.......

[attachment=104345]

中山大钓友 2010-08-30 00:43
有次去买嘢真系谷气, 一去到间鱼竹铺度问一问S牌竿几银啦。当我一问价钱就同我讲“你系我地专贵哥会员喔,一定俾嗰好价钱你咖啦!”听到专贵嘅会员喔,我个心几咁欢喜啊,当然啦啦声比钱喇!到咗之後我就明白, 乜嘢系专贵嘅会员拉。。!

小魚兒 2010-08-30 02:12
引用第 32 樓 中山大钓友 於 2010-08-30 00:43 發表的 :
有次去买嘢真系谷气, 一去到间鱼竹铺度问一问S牌竿几银啦。当我一问价钱就同我讲“你系我地专贵哥会员喔,一定俾嗰好价钱你咖啦!”听到专贵嘅会员喔,我个心几咁欢喜啊,当然啦啦声比钱喇!到咗之後我就明白, 乜嘢系专贵嘅会员拉。。!

專"貴"會員...... 師兄可唔可以pm我係邊間....?.

大強 2010-08-30 02:44
我都想知呀~.~有冇人pm我呀         

自问自答 2010-08-30 09:14
     呢个仲使问嘅,当然系成日PM人嗰个拉。。。。全地球都知道嘎啦。。。。      

靚女 2010-08-31 01:25
樓主係咪壞咗腦傘....唔係一定要平o架..今時今時講服務o拉...平d要受氣...我彩你都傻..我買條裙仔都搵d friend ..
黃老太...out晒o啦.....

查看完整版本: [-- 請寫出澳門買東西最貴.的魚竹鋪? --] [-- top --]