查看完整版本: [-- 借賓賓事件讨論 --]

-> 議 事 亭 -> 借賓賓事件讨論 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

itit 2010-08-26 10:48

借賓賓事件讨論

如果(大吉利是).......有国民在外地旅遊发生同样事件,  地点都是这些蠢国,  都是这些废柴police
那么, 国家是否可以/应该 派兵/特别部隊 出外拯救
如果是梅各,她们一定会派梅菌去,自己搞定

讨論内容是国家是否出兵

釣魚郎 2010-08-26 11:22
     應該唔會啦........

chansimon 2010-08-26 11:39
我地偉大啲祖國應該5會派兵啦,因為要尊重別国內政
除非人地請求但邊有話5掂,連废柴賓賓都話自己ok啦

仲有可能為在政治需要,除時有under table transaction啦
跟住話"以大局為重" 同胞...........你安息吧!!!

休渔琪 2010-08-26 12:05
如果已经建交,应该不能出兵~!     

發記 2010-08-26 12:31
唔會呱= =  

機車28 2010-08-26 12:38
廢柴,一班連都唔會既廢柴!     

ARTLETA 2010-08-26 15:24
幫手救災無問題.................其他肯定SAY NO.......................

joaoao 2010-08-26 17:52
跟本就係一粒子彈可以早早解决.....除呢個廢柴国家以外邊個地區都做到啦     

出兵自救雖然唔现實...但對於呢D咁唔尊重人命嘅國家.....咁諗都係有道理.....

願各位安息.....   

arrowtsang 2010-08-26 18:08
比邊個做元首級老大,都唔比外兵 救人啦,比外兵入境幫拖即係話比人地知自己係癈柴呀!       

財叔 2010-08-26 18:54
一句講曬廢柴國家出廢柴。           

海浪 2010-08-26 19:16
花旗國同双頭鷹等強国會出兵;因為人家是有立法保護海外僑胞及其財產安全的!我們的祖国,只是偉大,還未到強大!就像一只肥肥白白的羊,但牠的角不知甚麽時候才長出來!       

peter_218 2010-08-26 20:39
唔會呱

引用第 9 樓 財叔 於 2010-08-26 18:54 發表的 :
一句講曬廢柴國家出廢柴。               

查看完整版本: [-- 借賓賓事件讨論 --] [-- top --]