查看完整版本: [-- 預上史上最臭吋既卜街老闆 --]

-> 議 事 亭 -> 預上史上最臭吋既卜街老闆 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

leocheong 2010-08-25 02:43

預上史上最臭吋既卜街老闆

不要入內, 因為有史上最臭吋既卜街肥仔老闆, 個人親身經歷.
依間之前從沒入過去, 果日一心去睇吓間野有咩牌子賣, 入到去

老闆: 想找d咩ar
me: 睇吓d amp
老闆: 吓, 咩wa
me: 睇吓d amp ar
老闆: 想找d咩牌子
me: 冇ar, 想睇睇你地有咩牌子做代理
老闆: 我地咩牌子都有, 你想找咩牌子(開始面黑&語氣高了2度)
me: 有冇marantz 既amp 睇吓
老闆: 你想睇咩型號ar(已面黑了, 語氣最少高4度以上)
me: 咁我就比左個model number 佢, 佢就叫個姐仔check, 咁我就四維行吓, 佢走過來
老闆: 我地主要就係賣歐洲牌子既, 依樣幾錢幾錢, 果樣幾錢幾錢, 而家沒人玩日本野ka了(他的眼正在scan我全身, 可能吾低得我高過佢瓜, 定係買吾起佢d歐洲牌子野)
me: >O< 即時O左嘴, 咁吾該你吓

之後問左d朋友, 原來這間野個口碑早已臭曬, 冇咩人去幫襯, 係人都知個肥仔老闆臭吋

見血方休 2010-08-25 03:26
好多舖頭雖然係打開門口,但係只做熟客生意,

生面口嘅人入到去就嚴陣以待,釘到實,

吾知係驚人偷嘢定係驚比人見到不可告人嘅秘密,

總之一心想快D趕你走咁,

我有時都懷疑呢D舖根本吾想做生意,吾知係吾係開來洗黑錢嘅

魚珠魚寶 2010-08-25 04:28
知就知呢間鋪...........但冇幫襯過喎 ..........但係買嘢要受氣........Noway

leocheong 2010-08-25 04:38
引用第  2  樓  魚珠魚寶  於  2010-08-25 04:28   發表的  :
知就知呢間鋪...........但冇幫襯過喎 ..........但係買嘢要受氣........Noway

WA, 妳可以咁夜都吾訓既, 我就話返ING工嗜

財叔 2010-08-25 04:39
引用第  1  樓  見血方休  於  2010-08-25 03:26   發表的  :
好多舖頭雖然係打開門口,但係只做熟客生意,

生面口嘅人入到去就嚴陣以待,釘到實,

吾知係驚人偷嘢定係驚比人見到不可告人嘅秘密,
.......

你說得對,我有同咁。

leocheong 2010-08-25 04:44
財叔都係夜鬼     

財叔 2010-08-25 04:52
我光光起身       

leocheong 2010-08-25 05:08
引用第  6  樓  財叔  於  2010-08-25 04:52   發表的 回 5樓(leocheong) 的帖子 :
我光光起身         

咁早, 去晨運AR

catcah 2010-08-25 06:21
個仆街老細以前係開電腦公司,個公司名同而家一樣,果時已經串過馬撚架啦~~
屋企有$$$冇計啦~~~~~~

發記 2010-08-25 09:25
呢d老闆.....唔要得    

生仔 2010-08-25 09:53
真你有d咁既樹   

joaoao 2010-08-25 10:02
艾某錢反陰享....但有都唔幫襯其.......

釣魚郎 2010-08-25 11:07
唔係啊,咁都得     

休渔琪 2010-08-25 11:07
我上次买相机都是一样的遭遇,旁边的熟客买个相机袋反而好好招呼,站了10分钟没有人理睬,只有走人!不过还是有不少好商家的!

chansimon 2010-08-25 12:50
e家澳門好景,好多老闆d錢多到袋5切,5休做
反而hk仲好招呼,多選擇.
去開hk shopping好個

爆箱ok 2010-08-25 14:11
今時今日咁既服務態度係唔得架     

奧比斯 2010-08-25 14:33
引用第  15  樓  爆箱ok  於  2010-08-25 14:11   發表的  :
今時今日咁既服務態度係唔得架     

C兄晤使努氣,忍一時之氣..................,退一步海X天空...........,明天會更好ga

cofetea 2010-08-25 14:47
各位C兄插得好、小弟當年都有這樣情况,.........結果北上買還要平了3千元,

leocheong 2010-08-25 15:31
引用第  8  樓  catcah  於  2010-08-25 06:21   發表的  :
個仆街老細以前係開電腦公司,個公司名同而家一樣,果時已經串過馬撚架啦~~

身同感受, 不能筆墨可形容

dickkuok 2010-08-25 15:54
咁都得....     

chon 2010-08-25 16:56
   唔要得

機車28 2010-08-25 17:30
可能他忘掉了誰是消費者!     

Sam_Sam 2010-08-25 20:23
引用第  8  樓  catcah  於  2010-08-25 06:21   發表的  :

可能佢吾志在

海狗 2010-08-25 20:28
正pk.....       

arrowtsang 2010-08-25 20:36
引用第  23  樓  海狗  於  2010-08-25 20:28   發表的  :
正pk.....       

[attachment=104134]

peter_218 2010-08-25 21:38
有d咁既樹     

aj123 2010-08-25 21:56
係個頭仲有幾間ga
佢地買野ga 態度都幾好ga

大強 2010-08-26 09:05
比多D人睇...冇人幫襯佢~.~

...     

查看完整版本: [-- 預上史上最臭吋既卜街老闆 --] [-- top --]