查看完整版本: [-- Trouble maker!! --]

-> 議 事 亭 -> Trouble maker!! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2010-08-15 12:08

Trouble maker!!

澳門漁樂網真是那麼差嗎?

這裡每天都有超過五千人次瀏覽,絕對是全世界華人釣魚網站排名十名之內,難道你們所謂一群擦鞋仔可以帶領這些數字出來的嗎?

我並非為某一漁塘護航,所有的漁塘老闆,都是想賺點錢,各家有各家的做法,我們是客人,覺得那一家做得不好,來網站揭發漁場的不當行為,大家理性討論,這是網站的立場,非常歡迎這樣的討論

但來來去去都是你們那幾位會員三五七天的針對某一個漁塘嚴厲遣責,是否要漁塘老闆在這裡向你們三跪九叩的道歉,免費招待,才是一個好漁塘

釣不到魚的請檢討一下自己方法,魚餌,時間,魚類習性,下次約我一齊去清他們塘吧,請不要再疊疊不休的找問題刃難了,拜託拜託!!

高比 2010-08-15 12:42
我都懶得再說了.再來一水只好說拜拜

最近奇一又有新的想法....對於網站同愛心行動及活動比賽三方面都有效率的建議!這一兩天有左共識再開帖討論一下

白羊座 2010-08-15 12:44
一魚叔唔好為果幾個攪事會員而勞氣     

itit 2010-08-15 12:47
攪事會員       

沙立皇 2010-08-15 12:51
釣不到魚的請檢討一下自己方法,魚餌,時間,魚類習性,下次約我一齊去清他們塘吧,請不要再疊疊不休的找問題刃難了,拜託拜託!!
我本人認同一魚叔以上講法。     

1魚 2010-08-15 12:51
引用第  2  樓  白羊座  於  2010-08-15 12:44   發表的  :
一魚叔唔好為果幾個攪事會員而勞氣       

我冇勞氣呀,凡事都可以理性溝通~爆粗唔係解決辦法

高比 2010-08-15 13:02
引用第  4  樓  沙立皇  於  2010-08-15 12:51   發表的 回 樓主(1魚) 的帖子 :
我本人認同一魚叔以上講法。       

我都同意嫁...但檢討左好多年...成日釣塘都食蕉...差少少我都想開個帖話晒全世界的塘...係唔係無魚嫁d水裡面

華仔 2010-08-15 13:08
引用第  6  樓  高比  於  2010-08-15 13:02   發表的 Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

我都同意嫁...但檢討左好多年...成日釣塘都食蕉...差少少我都想開個帖話晒全世界的塘...係唔係無魚嫁d水裡面

.......

我都蕉到怕真係想開帖

沙立皇 2010-08-15 13:10
引用第  6  樓  高比  於  2010-08-15 13:02   發表的 Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

.......

咁你想點,,,,不如咁啦,我一年只教三個學生,但今年已滿左啦,高生你只好排隊等下啦。

高比 2010-08-15 13:15
引用第  7  樓  華仔  於  2010-08-15 13:08   發表的 Re:Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

我都蕉到怕真係想開帖

華哥哥你個樣想開波多d喎~

高比 2010-08-15 13:17
引用第  8  樓  沙立皇  於  2010-08-15 13:10   發表的 Re:Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

咁你想點,,,,不如咁啦,我一年只教三個學生,但今年已滿左啦,高生你只好排隊等下啦。

你仲好講...開個大班一百人.教晒所有人釣魚.咁釣塘又好上石又好...無咁人蕉個個呔到椅就唔會咁多事啦!

一日最衰都係你呀....

華仔 2010-08-15 13:18
引用第  9  樓  高比  於  2010-08-15 13:15   發表的 Re:Re:Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

華哥哥你個樣想開波多d

[attachment=103691]

沙立皇 2010-08-15 13:21
引用第  10  樓  高比  於  2010-08-15 13:17   發表的 Re:Re:Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

你仲好講...開個大班一百人.教晒所有人釣魚.咁釣塘又好上石又好...無咁人蕉個個呔到椅就唔會咁多事啦!

.......

如果好像你咁講,我驚到時比人話哥個係我,而唔係魚塘呀,高生。

死牛 2010-08-15 13:23
引用第 4 樓 沙立皇 於 2010-08-15 12:51 發表的 回 樓主(1魚) 的帖子 :

1魚叔好野

高比 2010-08-15 13:24
引用第  12  樓  沙立皇  於  2010-08-15 13:21   發表的 Re:Re:Re:Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

如果好像你咁講,我驚到時比人話哥個係我,而唔係魚塘呀,高生。

到時個個塘主都開帖話你....

係喎...今橫風橫雨.唔知老妙D院友死唔死得呢

生仔 2010-08-15 13:27
死拉,死拉魚樂网內訌

沙立皇 2010-08-15 13:27
引用第  14  樓  高比  於  2010-08-15 13:24   發表的 Re:Re:Re:Re:Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

到時個個塘主都開帖話你....

係喎...今橫風橫雨.唔知老妙D院友死唔死得呢

我林都蕉得七七八八啦。

高比 2010-08-15 13:29
引用第  15  樓  [小生]  於  2010-08-15 13:27   發表的  :
死拉,死拉魚樂网內訌   

我唔準你咁講野.人生係唔可以灰的

高比 2010-08-15 13:30
引用第  16  樓  沙立皇  於  2010-08-15 13:27   發表的 Re:Re:Re:Re:Re:Re:回 樓主(1魚) 的帖子 :

我林都蕉得七七八八啦。

仲要淋住蕉...上石蕉...今日幾乎唔係釣魚的好日子

arrowtsang 2010-08-15 13:35
其實呢期 " 深受討論 " 戈個塘,我仲未有時間去玩過,所以艾茅資格批評 ,至於話個塘好同唔好都著不同人仕不同聲音,所以我都好混淆 ,好彩就係艾去唔到至冇講錯野 !至於有人話XX傳人係黑店呃人,出惦既人仕係咩出發點係為乜我就唔知,但係如果係我,在海在塘打左龜,我必定"賽後驗討"兼"唔怕醜,唔戒口"番去問師兄同師公",我覺得釣魚人有我冇,人爆我龜,問題必定出自自己身上,或許風、氣壓、流、水質、外在人為破壞、作釣手法及釣餌等等,都集成了一次釣魚的"摃龜"慘劇,完全與運氣無關;釣訊匯報應是釣友互助消息的一件好事 ,但連續或間斷的出惦討論某一個塘,從我個人觀感上覺得,那不是在討論,而是在針對,就算是所言非虛,連我也會錯誤覺這些惦在抹黑呀!而且觸發筆辯罵戰總不太好吧 (亂筆完。)

忍者引魚 2010-08-15 13:39
檢討,檢討,再檢討     

高比 2010-08-15 13:40
引用第  19  樓  arrowtsang  於  2010-08-15 13:35   發表的  :
其實呢期 " 深受討論 " 戈個塘,我仲未有時間去玩過,所以艾茅資格批評 ,至於話個塘好同唔好都著不同人仕不同聲音,所以我都好混淆 ,好彩就係艾去唔到至冇講錯野 !至於有人話XX傳人係黑店呃人,出惦既人仕係咩出發點係為乜我就唔知,但係如果係我,在海在塘打左龜,我必定"賽後驗討"兼"唔怕醜,唔戒口"番去問師兄同師公",我覺得釣魚人有我冇,人爆我龜,問題必定出自自己身上,或許風、氣壓、流、水質、外在人為破壞、作釣手法及釣餌等等,都集成了一次釣魚的"摃龜"慘劇,完全與運氣無關;釣訊匯報應是釣友互助消息的一件好事 ,但連續或間斷的出惦討論某一個塘,從我個人觀感上覺得,那不是在討論,而是在針對,就算是所言非虛,連我也會錯誤覺這些惦在抹黑呀!而且觸發筆辯罵戰總不太好吧 (亂筆完。)

咩你唔係老妙咩...做咩會上到網呀...嘩...見鬼呀!

arrowtsang 2010-08-15 13:44
引用第  21  樓  高比  於  2010-08-15 13:40   發表的  :

咩你唔係老妙咩...做咩會上到網呀...嘩...見鬼呀!

今晚家樂個細B滿月擺酒嘛!出老廟趕唔到時間呀!

小小釣手 2010-08-15 15:03
引用樓主1魚於2010-08-15 12:08發表的 Trouble maker!! :

這裡每天都有超過五千人次瀏覽,絕對是全世界華人釣魚網站排名十名之內,難道你們所謂一群擦鞋仔可以帶領這些數字出來的嗎?

我並非為某一漁塘護航,所有的漁塘老闆,都是想賺點錢,各家有各家的做法,我們是客人,覺得那一家做得不好,來網站揭發漁場的不當行為,大家理性討論,這是網站的立場,非常歡迎這樣的討論
.......

支持首領,咁我算唔算係擦鞋仔呀

zoo 2010-08-15 15:24
首領幾時得閑同我去清塘遮!

高比 2010-08-15 16:30
引用第  23  樓  小小釣手  於  2010-08-15 15:03   發表的  :

支持首領,咁我算唔算係擦鞋仔呀

咁我係超級擦鞋仔呀...擦左咁多年

發記 2010-08-15 18:24
好好一個交流網    有d咁ge會員搞事    真係.....

joaoao 2010-08-15 19:42
唉.....真係顶唔浮果D滥用网络嘅"蜀山奇俠"....       

釣魚痴 2010-08-15 20:04
只講釣魚不要講他人什么不好 不論怎样釣. 最好和他清塘.才有新魚落塘

魚珠魚寶 2010-08-15 20:43
我會檢討.........我會蕉得起..........<<<TROUBLE    MAKER>>> 你搞唔到澳門魚樂網既

魚堂 2010-08-15 20:52
釣魚係享受個過程,魚獲唔洗太在意   

新丁 2010-08-15 21:05
一輪冇上魚網   發生左咁多事 其實呢個塘冇魚釣又或者服務差 下次去第二個釣囉 又何必要玩針對呢   

見血方休 2010-08-15 23:36
到底發生咩事呀??咁齊人嘅,路過推推先

tubro marker係咪講車呀?貼錯區呀一魚叔

引用樓主1魚於2010-08-15 12:08發表的 Trouble maker!! :

.......

係漁網做擦鞋仔,可以得到咩呢, 唔通食飯唔使比錢 ,揸車入油唔使錢 ,買竿唔使錢,去塘圍唔使錢,包車包艇唔使錢,入場篤數唔使還,巧似樣樣都茅喎... 咩利益都茅咁都被人話擦鞋?!

FM 2010-08-16 03:37
我都蕉到驚呀     

路過... 2010-08-16 04:07
引用第  32  樓  見血方休  於  2010-08-15 23:36   發表的  :

師兄你叫我呀~

休渔琪 2010-08-16 09:14
我现在只在这里发贴,虽然不多,不过喜欢这里的氛围!     

機車28 2010-08-16 09:36
首領!       

chansimon 2010-08-16 10:03
引用第 32 樓 見血方休 於 2010-08-15 23:36 發表的 :

論壇版主,你5可以無肉一魚大大啲英文水平呀

ymtchris 2010-08-16 10:35
算吧, 我地越是爭拗, 那個麻煩製造者就越開心, 不如當佢係食玻璃大囉.....

ymtchris 2010-08-16 10:39
引用第  33  樓  藍玫瑰  於  2010-08-16 00:33   發表的  :

係漁網做擦鞋仔,可以得到咩呢, 唔通食飯唔使比錢 ,揸車入油唔使錢 ,買竿唔使錢,去塘圍唔使錢,包車包艇唔使錢,入場篤數唔使還,巧似樣樣都茅喎... 咩利益都茅咁都被人話擦鞋?!  

阿藍經理, 你今日著咗咩鞋呀, 就算你係著波鞋, 拖鞋, 甚至乎唔著鞋, 細佬都一樣咁願意為你擦鞋呀......
最緊要你有得醒我, 至於醒我咩好呢?, 就上述你所講果D嘢啦, 好唔好.......

釣魚郎 2010-08-16 10:42
首領      咁算唔算擦鞋啊   

看海 2010-08-16 11:19
引用第  36  樓  railmen  於  2010-08-16 09:14   發表的  :

ME TOO

引用第 36 樓 railmen 於 2010-08-16 09:14 發表的 :

ME 3...

premium 2010-08-16 12:07
真係咩人都有   

peter_218 2010-08-16 14:07
攪事會員     

查看完整版本: [-- Trouble maker!! --] [-- top --]