查看完整版本: [-- 南油釣行之覆卓 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 南油釣行之覆卓 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

ymtchris 2010-08-04 21:29

南油釣行之覆卓

自從四月份初探南油(今年呀)後, 幾經度期, 又比細佬搵到條罅位出南油走番水, 順便就去出賣吓勞力咁話啦..
事關此行係有老細包艇我地就做慣菠蘿雞既就梗係有殺錯無放過啦, 只需酒水自付便成呀......筍呀..., 今次同以前有D特別晚上十點上船就清晨四點鐘開始作業.  第一站 - 散石排, 江湖傳聞有巨型章糊同紅鮋出沒, 就一於試下佢龍與鳳, 生猛矢仔同魷魚就一家唔少得啦..
[attachment=102508]
  [attachment=102509]
  [attachment=102510]
如是者就一直釣到七時多, 釣況就真係唔講得笑呀 - 係得一條毛呀, 最後忍無可忍, 轉位去也,....
就係咁又要繼續遊船河去呀, 又要再行七個鐘左右啦, 真係唔知點算好, 無嘢可做既情況為有拖釣鬼頭仔啦, 就係咁邊拖邊訓啦, 唔知訓左幾耐突然扎醒, 居然比我發現電攪快清杯, 喱次真係唔係流嘢喎, 梗係有理無理"拍"制收絲啦, 點知果條契仔仲係不停出絲, 不過都唔使講都知係鬼頭個仔啦...., 就係咁, 發吓市先, 正所謂騷騒都係羊嗎..., 為咗有魚食就猛一猛太陽都要同佢玩遊戲啦...
[attachment=102511]
[attachment=102512]
[attachment=102513]
不知不覺,  細佬又比睡魔急CALL, 醒番既時候原來巳經變成一隻燒老猪呀, 真係無陰公呀, 釣咗半日全船收獲慘淡, 淨係得兩條毛仔 [attachment=102514]如是者, 只好先行放飯啦...
[attachment=102515]
[attachment=102516]
真係好花不常開就好景不常在呀, 何況我地就根本未嘗甜頭, 只是熬盡苦頭....., 特然風雲變天, 落狗屎了
[attachment=102517]
[attachment=102518]
不知多久, 終於比我地到達目的地 - 潘隅井呀, 卒之都有番d生氣呀, 因為果度矢仔有咬呀, 一條釣番佢十條八條, 仲要留活口喎, 如果唔係今晚唔使撈粗嘢呀....
[attachment=102519]
[attachment=102520]
[attachment=102521]
就係咁都玩咗好一陣子呀, 又要制下個五臟廟啦, 福食唔錯, 你睇吓喱位人兄食得幾咁滿足, 可以從佢獠牙個樣裡面流露哂d滿足出嚟呀
[attachment=102522]
入夜後, 釣況明顯有所改善, 不過我就此終果句 - 我依然固我呀, 釣魚繼續係唔關我樹呀.., 有釣友連起三條章糊, 牛廣, 領航燈等等, 上後腳上水, 細佬當然係為善不甘後人, 八十磅手絲同佢死過, 點知止終都係敵唔過海狼大哥, 剪剪剪呀, 剪到我一棟都無呀 - 慘呀
不知不覺, 又要去到尾聲呀, 我又遊船河得過吉呀, 以下就係全船人既收獲, 不過唔關我樹呀.....
[attachment=102523]
[attachment=102524]  
[attachment=102525]
[attachment=102526]
[attachment=102527]
就算無魚都要影吓相啦...

ymtchris 2010-08-04 21:30
偷吓人地d相先....
[attachment=102528]
[attachment=102529]
[attachment=102530]

機車28 2010-08-04 21:33
果然係高手,真人永遠不會露相!         

ymtchris 2010-08-04 21:36
引用第  2  樓  機車28  於  2010-08-04 21:33   發表的  :
果然係高手,真人永遠不會露相!         

當然啦阿公, 露相就非高人啦......

魚珠魚寶 2010-08-04 21:38
C兄......乜你拎住人地條魚好似做GYM噤呀     

活活 2010-08-04 21:47
起碼你都還左阿老闆條息先啦, d本金就繼續努力呀~       

沙立皇 2010-08-04 21:50

joaoao 2010-08-04 21:53
咁呢水"覆卓"係咪最后变成"反枱"收場~~               

arrowtsang 2010-08-04 21:59
總裁老前背........... [attachment=102531]

總裁加油...努力呀

chaofish 2010-08-04 22:07
好正斗有魚釣有相照仲有魚生刺刺刺(身)

尾長 2010-08-04 22:26
       繼續覆卓

魚力發電 2010-08-04 23:33
繼續     

leocheong 2010-08-05 00:16

好大條GT 呀 !

華仔 2010-08-05 00:26
又一次的難忘

itit 2010-08-05 00:38
努力   

FM 2010-08-05 00:55
利害           

青木 2010-08-05 02:45
見到都流口水   

goodnoboy 2010-08-05 02:51

good  good very very good

PAN@U 2010-08-05 05:40
     好大條GT 呀

鬼妞 2010-08-05 07:35
有魚~~有魚~~         

bobbylaw 2010-08-05 07:58
覆卓.....good.........       

ymtchris 2010-08-05 09:42
引用第  5  樓  活活  於  2010-08-04 21:47   發表的  :
起碼你都還左阿老闆條息先啦, d本金就繼續努力呀~         

今年可能唔出呀, 我老婆果面有d燶味呀....., 下年再還....

服部半藏 2010-08-05 09:44
高手!!!!     

ymtchris 2010-08-05 09:45
引用第  18  樓  goodnoboy  於  2010-08-05 02:51   發表的  :

good  good very very good

阿勝哥, 做咩轉咗網名呀.....

千水 2010-08-05 09:47
都好啦, 我都未見過大野~~~   

小魔女SOS 2010-08-05 09:51
我都感受過被魚割既滋味好痛苦架 仲係第一水就咁打擊我........ 貌天理!!! 所以過幾日我都接力去復仇 今次再復仇唔得唯有交個 比藍經理...... 我就等下一年再戰

爆箱ok 2010-08-05 10:04
南油覆卓成功     
刺身     

釣魚郎 2010-08-05 10:46
都叫你唔好貪便宜啦,波羅雞既下埸就係咁啦             

elsa1218 2010-08-05 13:08
勁勁勁     

zoo 2010-08-05 14:18
的生餌好似好正WO         

ymtchris 2010-08-05 14:20
引用第  30  樓  zoo  於  2010-08-05 14:18   發表的  :
的生餌好似好正WO           

阿動經理, 咪成日掛住d生餌啦,,,,,,,

zoo 2010-08-05 14:48
引用第  31  樓  ymtchris  於  2010-08-05 14:20   發表的  :

大條唔好食ga

活活 2010-08-05 16:23
引用第  31  樓  ymtchris  於  2010-08-05 14:20   發表的  :

我都寧願食d 魷魚同矢仔.......正~

釣魚痴 2010-08-05 16:29

ymtchris 2010-08-05 16:54
引用第  33  樓  活活  於  2010-08-05 16:23   發表的  :

我都寧願食d 魷魚同矢仔.......正~

咁就一於八月十五啦,.........

peter_218 2010-08-05 18:55
高手     

台灣仔 2010-08-05 19:04
師兄加油,希望在明天         

醒目榮 2010-08-07 12:12
   都幾好啦 8月中籃師兄会 我都去睇熱鬧     

ivanchan 2010-08-14 12:25

下次來過

试水鸬鹚 2010-08-14 18:35
准备精良,收获丰富,美食诱人,太精彩了,太羡慕了,恭喜恭喜!!!

稻草人 2010-08-14 19:29
勁、、、、、    、、、、、   

查看完整版本: [-- 南油釣行之覆卓 --] [-- top --]