查看完整版本: [-- 請問桂山2号堤近況 --]

-> 釣 點 介 紹 -> 請問桂山2号堤近況 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

無旺管 2010-07-03 05:42

請問桂山2号堤近況

1~如題,
2~包往返2号堤船费和上堤费?
3~而家有D乜野鱼釣?
4~据聞想釣大紅鮋就要遠投5係就割硬(是否屬實)?

★麻煩各位C兄回答及意見!

忍者引魚 2010-07-03 05:57
     有大班,有紅鮋,不過好難釣     

joaoao 2010-07-03 08:24

機車28 2010-07-03 08:41
牙書輕:鵝武油去哥喎!
5枝咩灣警喎!

PoU 2010-07-03 09:45

騙人布 2010-07-03 10:07

豬兜冲@ 2010-07-03 10:31

奧比斯 2010-07-03 12:18
用21呎9號超酗硬竿,用60磅地球線腳,包你有收獲,

信不信由你,.......水騙你十年八年

到時隨手可班le

1魚 2010-07-03 12:29
引用樓主無旺管於2010-07-03 05:42發表的 請問桂山2号堤近況 :
1~如題,
2~包往返2号堤船费和上堤费?
3~而家有D乜野鱼釣?
4~据聞想釣大紅鮋就要遠投5係就割硬(是否屬實)?

.......

1=唔知呢
2=40元
3=紅鮋,石班季節
4=紅鮋&石班用4號以上子線比較適合,竿也是要3號比較有機會拿魚
三斤以上的是會有點難度.....=割!!

服部半藏 2010-07-03 12:42

春魚 2010-07-03 13:17

台灣仔 2010-07-03 14:08

發記 2010-07-03 14:12

無旺管 2010-07-03 15:30
引用第  8  樓  1魚  於  2010-07-03 12:29   發表的  :

1=唔知呢
2=40元
3=紅鮋,石班季節
4=紅鮋&石班用4號以上子線比較適合,竿也是要3號比較有機會拿魚
.......

真係甘凶悍!遲D去玩下至得!
還有就係碼頭離2号堤遠5遠(交通費)?   邊度可从打到冰?  (諗住係上2号堤上過晚夜)

1魚 2010-07-03 16:00
13703003785 阿光 15992619322 阿光開艇伙記
防波堤$40蚊
漁排$60
漁排請穿救生衣
防波堤請穿防滑鞋
夜水請結伙同行
桂山是雷暴區,天氣不穩,有雷雨時不宜出發
預祝爆釣歸來,不要龜來

無旺管 2010-07-03 16:12
引用第  14  樓  1魚  於  2010-07-03 16:00   發表的  :
13703003785 阿光 15992619322 阿光開艇伙記
防波堤$40蚊
漁排$60
漁排請穿救生衣
防波堤請穿防滑鞋
.......

先多謝1魚叔!
我担心而又無問既題你都解答埋我,真係感激萬分!

1魚 2010-07-03 16:36
引用第  15  樓  無旺管  於  2010-07-03 16:12   發表的  :

先多謝1魚叔!
我担心而又無問既題你都解答埋我,真係感激萬分!

桂山沒有冰賣的,除非叫艇家到外面冰船買半條,30元(以前是這樣)
或者可問當地食店,但我通常在香洲朝陽街市對面舖仔準備好

華仔 2010-07-03 17:11

arrowtsang 2010-07-03 19:16

南水黑毛 2010-07-03 22:15

無旺管 2010-07-04 08:42
再次感激1魚叔教路!

ymtchris 2010-07-04 12:01

姜太公 2010-07-31 02:30
补充:
1、我去过两次渔棑上都有冰粒免费提供;
2、可在渔排开饭每攴20元,排佬食乜你食乜,都算几方便;
3、60元是在堤外浮台钓,在渔排同2号堤上钓40元船费已包。

Sam_Sam 2010-07-31 11:05
桂山,好耐冇去過咯

leocheong 2010-08-10 16:44
引用第  23  樓  Sam_Sam  於  2010-07-31 11:05   發表的  :
桂山,好耐冇去過咯

咁你會幾時去ar, 預我wo

查看完整版本: [-- 請問桂山2号堤近況 --] [-- top --]