查看完整版本: [-- 第二次出海 --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 第二次出海 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

chansimon 2010-05-17 22:28

第二次出海

經过第一次出海有咁好啲回忆,就梗有第二次同N次啦 。同埋经Addie啲由說下买左枝Tidream同订緊枝鱗海走天涯 。今次仍然上川頭而结果得條暗丁 當然我绝對明白個遊戲規則,所以大家5使安慰我因為我巳經問左個天啦 !不過我想問下各位大師,如果埋石邊有好多魚仔的話係咪代表冇大鱼呢 ?咁我就飛出去沉底,但d流非常緊,未到底巳經冲到鬼咁遠。其实有咩更好啲釣组呢 ?請多多指教。等我學業有成出名d貼同大家分享。

arrowtsang 2010-05-17 22:38
執位吧!太大流,又點起窩留魚呢。另外,小魚多,亦不算一個太大的問題;我覺得一個完全無小魚雜魚既釣點,未必係一個好釣點,好多時小魚全無,可能該處生態巳受破壞,生物鏈巳經斷左,但然.........,小魚瘋狂銷餌,又作別論,嘗試再改進一下打粉手法或標點及其它小節啊!

rosa237851 2010-05-17 22:39

chansimon 2010-05-17 22:41
引用第 1 樓 arrowtsang 於 2010-05-17 22:38 發表的 :
執位!

哥時巳經係困獸斗因為休漁期間漁政捉快艇船佬走左路。

路過... 2010-05-17 22:43
引用樓主chansimon於2010-05-17 22:28發表的 第二次出海 :
經过第一次出海有咁好啲回忆,就梗有第二次同N次啦 。同埋经Addie啲由說下买左枝Tidream同订緊枝鱗海走天涯 。今次仍然上川頭而结果得條暗丁 當然我绝對明白個遊戲規則,所以大家5使安慰我因為我巳經問左個天啦 !不過我想問下各位大師,如果埋石邊有好多魚仔的話係咪代表冇大鱼呢 ?咁我就飛出去沉底,但d流非常緊,未到底巳經冲到鬼咁遠。其实有咩更好啲釣组呢 ?請多多指教。等我學業有成出名d貼同大家分享。

埋石邊有好多魚仔的話,不一定會無大魚!你目標魚係底層!你可以諗一諗5m水底下底物會上離食水面魚嗎?

dickkuok 2010-05-17 23:02

水銀 2010-05-17 23:15
    加油,,,,,,,,,,,蕉蕉吓就慣架喇

發記 2010-05-17 23:43

黑仔華 2010-05-17 23:54
引用第 6 樓 水銀 於 2010-05-17 23:15 發表的 :
      加油,,,,,,,,,,,蕉蕉吓就慣架喇

係呀,出去釣魚經常十出九蕉.

Sam_Sam 2010-05-17 23:56
今次只係第二次,重有好多機會,一定會爆釣既

要繼續努力...     

青木 2010-05-18 00:14
開枝單頭棍釣魚仔 好好玩

海浪 2010-05-18 01:25
引用第 11 樓 青木 於 2010-05-18 00:14 發表的 :

高比 2010-05-18 01:58
流緊的位好難釣

服部半藏 2010-05-18 02:30

FM 2010-05-18 07:35

春魚 2010-05-18 08:11
重有好多機會爆釣ga   

强记渔具 2010-05-18 09:28

ymtchris 2010-05-18 09:54

釣魚痴 2010-05-18 10:08

TANG.HON 2010-05-18 11:53

西伯倫 2010-05-18 12:29
今次只係第二次,重有好多機會    蕉蕉吓就慣架喇    

亞枝 2010-05-18 13:13
繼續努力

華仔 2010-05-18 15:54
引用第  11  樓  青木  於  2010-05-18 00:14   發表的  :

老泥粥正呀

騙人布 2010-05-18 16:28

东海钓客 2010-05-18 17:07

漁樂人 2010-05-18 20:11
次次焦!
水水出!
希望在明天!
下一水更好!

南水黑毛 2010-05-18 20:23

黑立全 2010-05-18 20:28

鱗光一閃 2010-05-18 21:16
去多幾次,毒隱就會越來越深!     

chansimon 2010-05-19 22:02
引用第 1 樓 arrowtsang 於 2010-05-17 22:38 發表的 :
執位吧!太大流,又點起窩留魚呢。 另外,小魚多,亦不算一個太大的問題;我覺得一個完全無小魚雜魚既釣點,未必係一個好釣點,好多時小魚全無,可能該處生態巳受破壞,生物鏈巳經斷左,但然.........,小魚瘋狂銷餌,又作別論,嘗試再改進一下打粉手法或標點及其它小節啊!

石邊有好多魚仔的話,不一定會無大魚!你目標魚係底層!你可以諗一諗5m水底下底物會上離食水面魚嗎?

多謝两位大c过料 。下次要小心睇位致得

燒細蚊 2010-05-21 13:19
鱗海好易炸     評價唔好..

查看完整版本: [-- 第二次出海 --] [-- top --]