查看完整版本: [-- 美國NY釣魚問題~~ --]

-> 外地釣友交流區 -> 美國NY釣魚問題~~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

tpyu24 2010-05-03 09:44

美國NY釣魚問題~~

請問有冇人係住ny嫁???我想知道而家有咩魚釣@.@??因為呢幾次我去釣魚全部都係魔鬼魚=.="" 有冇人知道 鱸魚,藍魚,同左口幾時有得釣???

財叔 2010-05-03 10:36
我地澳門冇魔鬼魚,藍魚。左口釣架C夫,           

PAN@U 2010-05-03 10:43

ymtchris 2010-05-03 11:12

joaoao 2010-05-03 11:15

强记渔具 2010-05-03 11:16

獎金獵人 2010-05-03 11:19

dickkuok 2010-05-03 11:34

白羊座 2010-05-03 11:44

FM 2010-05-03 12:05

woodhole 2010-05-03 12:17
go to this web www.onthewater.com/fishingforecastx.htm you will know it .i m from MA.good luck.

蚊仙 2010-05-03 13:06
引用第  1  樓  財叔  於  2010-05-03 10:36   發表的  :
我地澳門冇魔鬼魚,藍魚。左口釣架C夫,             

放係個塘到 釣米得囉

春魚 2010-05-03 14:09

1魚 2010-05-03 14:33
jame575住在 NY~
http://www.fishingmacau.com/bbs/u.php?action=topic&uid=2271   

premium 2010-05-03 15:08

鱗光一閃 2010-05-03 16:44

peter_218 2010-05-03 19:29
我知澳門有魔鬼魚釣,,

發記 2010-05-03 20:46

jame575 2010-05-03 20:52
6月拉(小左口, 飞鱼),7,8,9月(大左口 飞鱼 蓝鱼 )10, 11,(黑斑)12,1月(大鲈鱼)                   位于ConyIsland  不过宜家要买鱼证先可以海钓  还要上网查今年的鱼的limit 跟size 否则 前面3样缺少一样被笨差佬捉到麻烦,除了罚钱还要上法庭留案底。   不过有时偷下鸡都得,睇你好5好彩啦。。。哈哈哈   

下面比个理想钓点你碰下运气啦,哈哈哈哈  (经常有笨差佬在闲游)            

服部半藏 2010-05-03 21:12

南水黑毛 2010-05-03 21:28

釣魚郎 2010-05-03 21:44

Sam_Sam 2010-05-03 22:17
引用第  18  樓  jame575  於  2010-05-03 20:52   發表的  :
6月拉(小左口, 飞鱼),7,8,9月(大左口 飞鱼 蓝鱼 )10, 11,(黑斑)12,1月(大鲈鱼)                   位于ConyIsland  不过宜家要买鱼证先可以海钓  还要上网查今年的鱼的limit 跟size 否则 前面3样缺少一样被笨差佬捉到麻烦,除了罚钱还要上法庭留案底。   不过有时偷下鸡都得,睇你好5好彩啦。。。哈哈哈   

下面比个理想钓点你碰下运气啦,哈哈哈哈  (经常有笨差佬在闲游)              

chansimon 2010-05-03 22:42
引用第 18 樓 jame575 於 2010-05-03 20:52 發表的 :

我都係Astoria,nyc住过幾年不过冇釣过鱼。隔離Roosvelt Island就見好多釣友。

tpyu24 2010-05-04 08:34
嘩..我呢幾次都係照咁去喳 我冇牌嫁~~ 會留案底@.@ 比你咁講一講而家好驚-0-"" 咁我應該係邊度整個釣魚牌丫@.@??

同咪美國釣鱸魚最好攞咩釣@.@?? d人話用蜆釣好好釣~~  我平時係bay parkway 5號出口果度釣開嫁,你講果果地方係邊嫁@.@??
anyway thx for ur help~~that information really help~~ thz

tpyu24 2010-05-04 08:35
thx for the ur help~~ but for that  website do i have to sign up for it@.@??

jame575 2010-05-04 10:28
引用第  24  樓  tpyu24  於  2010-05-04 08:34   發表的 回 18樓(jame575) 的帖子 :
嘩..我呢幾次都係照咁去喳 我冇牌嫁~~ 會留案底@.@ 比你咁講一講而家好驚-0-"" 咁我應該係邊度整個釣魚牌丫@.@??

同咪美國釣鱸魚最好攞咩釣@.@?? d人話用蜆釣好好釣~~  我平時係bay parkway 5號出口果度釣開嫁,你講果果地方係邊嫁@.@??
anyway thx for ur help~~that information really help~~ thz

.......

去walmart  的钓鱼部可以买张一年的咸水的license, 基本上有了张license全个纽约的咸水都可以

钓了 20-30元左右,这条法规是今年年初刚刚出炉的,以前不用买, 可能政府冇钱罗。。。。。

bayparkway 5出口 日头基本冇鱼钓的,如果有都是8 9月才有的立鱼仔,钓到都5罗得走

偶尔有飞鱼~~~~  晚上有鲈鱼出没,可以用蚬钓, 钓不钓到就看运气罗,哈哈哈哈  不过

5出口人多车多,又嘈杂,听5到海浪声,只有engin声~~~~~~~~    最衰就是钓到条鱼

上来几百个老翻围住你问东问西,答得来条鱼都断气罗~~~~~哈哈哈     

woodhole 2010-05-04 10:29
no need.everyone can get it.

woodhole 2010-05-04 10:38
this is the other one for you.www.takemefishing.org/fishing
you will know a lot about fishing at here.good luck.

tpyu24 2010-05-05 09:49
thq so much~~~this really help   

tpyu24 2010-05-05 09:54
哈哈...我真係試過一次釣左條立魚上黎~~之後成班鬼過黎問3問4=.=""" 之後我驚有人會捉 所以掉返落去條立魚~~

同咪你講個個釣點呢~~可唔可講比我聽點去 揸車or subway~~~ 我睇落去好似係coney island 尾尾果度~~~不過唔sure~~~

jame575 2010-05-05 10:36
係coney island 尾尾果度啦  37th ST , 穿过沙滩去到D石头度就有得钓啦

tpyu24 2010-05-07 10:08
知道點去啦我~~唔該曬   

xiongman 2010-06-23 04:18

查看完整版本: [-- 美國NY釣魚問題~~ --] [-- top --]