查看完整版本: [-- 點解澳門兩大湖唔比人去釣魚喎? --]

-> 釣 點 介 紹 -> 點解澳門兩大湖唔比人去釣魚喎? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

橋底老坑 2009-11-29 03:04

點解澳門兩大湖唔比人去釣魚喎?

如題...... .我哋個釣魚總會又唔出番句聲或者搞個遊行示威吓咁呀?我呢條老坑第一個報名同參加, 我去晨運睇見民署,在西灣湖拉D 釣疏囉魚仔既啊伯,仲叫埋D巡警去,仲罰咗佢老人家,好似係$300元正,真係冇陰功 ,去西灣釣魚既兄弟小心D呀.總之一至五就小心D啦.

求.敗 2009-11-29 03:07

wongchikit 2009-11-29 03:53

豬兜冲@ 2009-11-29 04:39
民署班契弟.... .... 真係冇陰功 ....   叫民署班契弟去...... [attachment=84235]      

seng3388 2009-11-29 05:27

fangao 2009-11-29 06:15

領犬員 2009-11-29 06:16

bfd 2009-11-29 07:55

ARTLETA 2009-11-29 09:26
300.............................................     

fklee 2009-11-29 09:36
引用樓主橋底老坑於2009-11-29 03:04發表的 點解澳門兩大湖唔比人去釣魚喎? :
如題...... .我哋個釣魚總會又唔出番句聲或者搞個遊行示威吓咁呀?我呢條老坑第一個報名同參加, 我去晨運睇見民署,在西灣湖拉D 釣疏囉魚仔既啊伯,仲叫埋D巡警去,仲罰咗佢老人家,好似係$300元正,真係冇陰功 ,去西灣釣魚既兄弟小心D呀.總之一至五就小心D啦.

釣魚總會向新任特首申訴,開放釣魚區,令廣大居民有多一個消閒活動.

梁爽 2009-11-29 09:39

發記 2009-11-29 09:44

zoo 2009-11-29 09:46
引用第  9  樓  fklee  於  2009-11-29 09:36   發表的  :

釣魚總會向新任特首申訴,開放釣魚區,令廣大居民有多一個消閒活動.

點解你知嘅?

fishson 2009-11-29 10:18

釣魚痴 2009-11-29 11:42

DEO 2009-11-29 11:44
澳門政府就係唔想你消閑,想你入賭場奉獻

skyao 2009-11-29 12:06
係就係有開放一個釣魚區既,不過好似起路環果邊喎~~仲要係一個死水潭,,=,=可以釣到D咩野呀=,=   
西環釣魚起上年都還可以釣下星期6日,,(聽聞包吾捉你)~~點知好似3-5月果陣有位人兄吾知咩野事比人捉左之後就開始捉人,,仲要星期6日都捉=,=而加搞到要睇時間釣,,而加只可以夜晚6~7點去釣,釣到聽朝既8~9點好走啦,,=,=

台灣仔 2009-11-29 12:10

1魚 2009-11-29 12:25
引用第  3  樓  豬兜冲@  於  2009-11-29 04:39   發表的  :
民署班契弟.... .... 真係冇陰功 ....   叫民署班契弟去...... [attachment=84235]        

如果您將來做事,考到了民署的工作,您會接受這樣的聲音嗎??
網站是公開言論的平台,請盡量不要用不雅名詞冠於任何人,過去就有人吃過這樣的官司了,當然不是我們網站

dickkuok 2009-11-29 13:21

青木 2009-11-29 13:32

FM 2009-11-29 15:25

活活 2009-11-29 16:48

manchon1 2009-11-29 17:32
     無陰功囉~唉~~~

joaoao 2009-11-29 18:16

重炮手 2009-11-29 18:55
300可以係街市買到咩魚

魚力發電 2009-11-29 19:13

achong 2009-11-29 19:35

機車28 2009-11-29 19:53
會唔會係冇交建設費又或者係嘜費勿費呀???

chon 2009-11-29 20:33

南水黑毛 2009-11-29 20:36

ymtchris 2009-11-29 20:45
正所謂抄係道理, 唔抄就係人情....   

海狗 2009-11-29 20:48

黑仔華 2009-11-29 23:55
     民暑斑人士,真係唔知佢地做乜,咁多大廈冷氣機滴水又唔見佢地去處理.   

大強 2009-11-30 02:39

tong9 2009-11-30 04:15
引用第  3  樓  豬兜冲@  於  2009-11-29 04:39   發表的  :

premium 2009-12-01 13:23

橋底老坑 2010-01-08 22:33
     你哋唔信可以去問吓人工湖D管理次厠既啊嬸吖,佢哋都睇到架,我冇吹水既.最多我起個毒誓,如果係假既食魚哽鬼死,OK     

leocheong 2010-01-09 17:35
引用第  37  樓  橋底老坑  於  2010-01-08 22:33   發表的  :
     你哋唔信可以去問吓人工湖D管理次厠既啊嬸吖,佢哋都睇到架,我冇吹水既.最多我起個毒誓,如果係假既食魚哽鬼死,OK       

重炮手 2010-01-11 00:57
[attachment=86867]

felix 2010-02-11 14:07
我都係聽聞~話山頂有條渠去到西灣湖,可能驚人食左d魚出事

鱗光一閃 2010-02-16 17:44
晚上十二点后去釣穩陣D

Winny 2010-02-16 18:32

亞神 2010-02-16 18:46
第28/2004號行政法規 - 公共地方總規章
第七條
活動
一、除為下列活動具體劃定的地方或區域外,禁止於公共地方舉辦或參與可影響車輛或行人通行、危及公眾安全,又或可引致公共或私人財產受破壞的文娛、康樂或體育活動,但獲主管實體預先許可者除外。
四、禁止:

(一)於公共地方或設施紮營或度宿,但於許可地點,且按主管實體訂定的條件進行者除外。

(二)於水庫、水塘、水池或湖捕釣或進行任何水上活動,但於許可地點,且按主管實體訂定的條件進行者除外。

(三)狩獵。

亞神 2010-02-16 19:10
引用第  18  樓  1魚  於  2009-11-29 12:25   發表的  :

如果您將來做事,考到了民署的工作,您會接受這樣的聲音嗎??
網站是公開言論的平台,請盡量不要用不雅名詞冠於任何人,過去就有人吃過這樣的官司了,當然不是我們網站

在網絡上這仲聲音好平常,明事理的人是接受到的。
其實條例就一早存在,只可怪相關部門唔一早處理,有投訴先去做,亦令到好多人習非成是,產生咁大回響,過一輪無投訴又唔理,如是者好多市民都比佢地陰左,你可只怪自己唔好彩,到時又大條條例撻出黎,你有權利進行聽證,你可上訴,到頭來你一定輸,只會製造矛盾。

gary1984 2010-02-25 16:18

蚊仙 2010-02-26 13:45
300$一次者
拖中條大鱸 底哂啦

天花佬 2010-03-08 18:25
澳门街有政府嗰咩?     

天花佬 2010-03-08 18:27

假期 2010-04-08 16:21
我都俾佢地捉過不過佢地都係抄我我身份証就走左......無講咩野,只係話有市民報案呢到有人釣魚..

查看完整版本: [-- 點解澳門兩大湖唔比人去釣魚喎? --] [-- top --]