查看完整版本: [-- 請問荷包島 --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 請問荷包島 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

海狗 2005-09-29 19:42

請問荷包島

請問荷包島釣一日要用幾多粉同蝦好呀~~因本人未去個~~沒有經驗~~請各位高手多多指教~~~謝謝~~

海狗 2005-09-29 19:43
如果去釣青虫唔知得唔得食呢~~有無邊個位俾較得食d架呢...

jackie 2005-09-29 19:43
几时出荷包呀??

海狗 2005-09-29 19:47
10月2呀

海狗 2005-09-29 19:47
比賽呀~~

jackie 2005-09-29 19:49
哦~~咁就死梗啦~~人地好熟果度地形架喎~~

海狗 2005-09-29 19:52
=.="
咁咪當羅經驗囉~~無所謂架~識多d人都好丫ma~~
我又未去過~又未比賽過~咪試下囉~~返黎我會叫你出黎幫我poss d相上黎架喇~~

whero 2005-09-29 20:56
兩磚一粉就應該夠了,虫最好要準備一些,有時水混用虫效果較好

sang 2005-09-29 23:27
三蝦二粉

海狗 2005-09-30 17:48
下面是引用whero於2005-09-29 20:56發表的:
兩磚一粉就應該夠了,虫最好要準備一些,有時水混用虫效果較好

你都好似有份去架wo~~~

海狗 2005-09-30 17:49
係唔係干粉+濕粉呀~~

1魚 2005-09-30 18:08
去荷包的艇仔碼力比較細,頂浪性能差一點,所以上礁時看準,之後就一口氣第一時間上,釘鞋用防滑加碎釘就可以了,盡可能不要穿純釘的那種,因為下船時易滑倒,誘餌最好上礁後再加水,免得加重手邊負擔,手套有的話還是帶上好,因該處的火山口(藤葫)長得很大顆和鋒利的,長褲當然是要穿著的了!

祝成績優秀!!

海狗 2005-09-30 18:25
ok~~多謝~~

海狗 2005-10-01 13:00
[紧急公告]各位参赛者请注意!

各位参赛者请注意!

因珠海市人民政府发布通知:9月27日起高栏港区正式实施封闭管理.严禁渔船及无关船舶进入南水及南劲湾作业区,严禁在区内进行捕鱼,钓鱼.及养殖渔货交易等活动.高栏港区包括(南水岛.高栏岛,荷包岛,大芒岛,电厂防波提,南劲湾防波提又称夺命提)一带!

详细请看9月30日珠江晚报!

mio 2005-10-05 09:42
你要去荷包島啊

咁咪好好玩囉

咁你要小心d喎

釣到記得上黎講喎

犬齒鮪 2005-10-05 09:53
禁釣了。

海狗 2005-10-05 22:59

查看完整版本: [-- 請問荷包島 --] [-- top --]