查看完整版本: [-- 尋找3KG的故事之橫竹 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 尋找3KG的故事之橫竹 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

joaoao 2009-10-07 22:50

尋找3KG的故事之橫竹

鍾景輝傍白:只要有中國人既地方!就會有釣魚佬既出現.....今日院方各級幹部懷住滿腔熱誠黎到出發去東區呢兩個人煙稀少既小島~一心展開今年最大理想!!尋找3KG的故事!! [attachment=79984] [attachment=79985]  

由於仲係季初..所以各人都抱住試一試既心態出發....但黎得呢區大家都知目標物都係底物呀....青物呀....巨物呀....怪物呀果D野囉

上礁初期就釣上竹洲稀客...黃腳立....真係好少見.....之後再引黎一群雞魚搗亂...當然釣之而後快啦

悶場一輪後終於等到今季第二條白仔報到.....兩斤左右...好好力水再谷一輪粉後高院士即中一口巨物........力拼之下魚竿顯得相當唔自願地向海中巨物叩頭認錯....割!!! [attachment=79986]

我趁仲有流水就當然車輪手谷粉留魚啦....到我中了....一抽知堅野!!完全當我無到...佢有佢游就我有我頂...四五個來回之後佢突然向左邊發力向上游.....游到見波果隻呢........大家都知咩事啦掛.....黃立倉!!!!!......呢劑定哂~............之後放紙鳶過程輕鬆多啦........上水一量有66cm長.....3kg就點到有啦....OK!!
[attachment=79987]  [attachment=79988]
之後又捱到四點半停流果一刻再上口黃衣仔.....期間係對講機不斷傳來院長既哀號:[唉...我對呢個釣坐失去晒信心呀.....對社會失去希望呀!!喂喂...有人類嗎??呢度有無生物架?!] [attachment=79989] [attachment=79990] [attachment=79991]  

你以為佢無魚?!其實就鬼鬼鼠鼠!!上船之後知佢老人家原來用一號竿1.7腳中口大毒倉有成80cm......又中怪力底物呀甘..... 小弟認真欽莖非常!!  [attachment=79992] [attachment=79993]  

whero 2009-10-07 22:53
都說是故事了....所以就是幻想啦....也就是幻覺啦   

小小強 2009-10-07 22:53
又話再埋我去打怪既

achong 2009-10-07 22:54

OABCO 2009-10-07 22:54

小堡 2009-10-07 22:57
其他人呢???   

joaoao 2009-10-07 22:58
引用第2樓小小強於2009-10-07 22:53發表的  :
又話再埋我去打怪既   

未入正季呀小強.....等下個月

台灣仔 2009-10-07 22:58
             好大條倉倉呀

華仔 2009-10-07 22:58
                             好勁呀

小小強 2009-10-07 22:59
引用第6樓joaoao於2009-10-07 22:58發表的  :

未入正季呀小強.....等下個月

鯛魚殺手 2009-10-07 22:59
兩位xx院領導人,真係勁勁勁勁...........                 

1魚 2009-10-07 23:00
嘩~醒呀.....可惜唔係三公斤對象魚....下次再努力努力       

鬼頭刀 2009-10-07 23:02

gret 2009-10-07 23:03
80CM大倉-0-"

財叔 2009-10-07 23:05
引用第2樓小小強於2009-10-07 22:53發表的  :
又話再埋我去打怪既   

我遲左1秒鍾報名都冇位

dickkuok 2009-10-07 23:06

Sam_Sam 2009-10-07 23:06
兩位院長,你一條,佢一條,,好嘢     

itit 2009-10-07 23:09
院长院監 好野   

機車28 2009-10-07 23:11
引用第5樓小堡於2009-10-07 22:57發表的  :
其他人呢???     

其他人咪!
[attachment=79998]

馬友 2009-10-07 23:12

夜遊 2009-10-07 23:12

千水 2009-10-07 23:12
好毒呀~~~~   

南水黑毛 2009-10-07 23:14

Filo 2009-10-07 23:16

財叔 2009-10-07 23:16
引用樓主joaoao於2009-10-07 22:50發表的 尋找3KG的故事之橫竹 :
鍾景輝傍白:只要有中國人既地方!就會有釣魚佬既出現.....今日院方各級幹部懷住滿腔熱誠黎到出發去東區呢兩個人煙稀少既小島~一心展開今年最大理想!!尋找3KG的故事!! [attachment=79984] [attachment=79985]  

由於仲係季初..所以各人都抱住試一試既心態出發....但黎得呢區大家都知目標物都係底物呀....青物呀....巨物呀....怪物呀果D野囉

上礁初期就釣上竹洲稀客...黃腳立....真係好少見.....之後再引黎一群雞魚搗亂...當然釣之而後快啦
.......

C父睇到我口水流,不過,比我種到連点都睇唔到,我咁鬼屎

钓佬 2009-10-07 23:16

joaoao 2009-10-07 23:17
引用第11樓1魚於2009-10-07 23:00發表的  :
嘩~醒呀.....可惜唔係三公斤對象魚....下次再努力努力         

我頂魚初期都幻想係白立

財叔 2009-10-07 23:17
引用第24樓財叔於2009-10-07 23:16發表的  :

C父睇到我口水流,不過,比我種到連魚都睇唔到,我咁鬼屎

路過... 2009-10-07 23:20
利害呀~

常滿 2009-10-07 23:20

發記 2009-10-07 23:22

亞枝 2009-10-07 23:22
     貌C傅同院長好勁喎
好心你地過兩招俾高院士啦

OldCat 2009-10-07 23:26

黑仔華 2009-10-07 23:28

joaoao 2009-10-07 23:28
引用第31樓亞枝於2009-10-07 23:22發表的  :
     貌C傅同院長好勁喎
好心你地過兩招俾高院士啦   

唔係高院士唔惦,,,,而係果個位實在非常惡釣.........我上去上到滑晒先好小小者

生仔 2009-10-07 23:35

arrowtsang 2009-10-07 23:43
多謝貌哥指小弟上好釣位!         [attachment=80004]  [attachment=80004]  [attachment=80004]      

沙立皇 2009-10-07 23:47
           恭喜,恭喜,兩位果然係大師。           

twg 2009-10-07 23:48

skyao 2009-10-07 23:52
嘩~~真正既廁所板   

DEO 2009-10-07 23:54
     睇到嘆曬氣...唔知咩時候先有機會玩

服部半藏 2009-10-07 23:54

不是日本人 2009-10-08 00:00

今日睇中国網球公開賽、彭帅贏波好正!不過都係你地2条倉、、牛D

choi輝 2009-10-08 00:02

尾長 2009-10-08 00:04

小小釣手 2009-10-08 00:06
引用第1樓whero於2009-10-07 22:53發表的  :
都說是故事了....所以就是幻想啦....也就是幻覺啦     

你再唔返來就快有好多幻覺了

e魚 2009-10-08 00:15

chon 2009-10-08 00:17

忍者引魚 2009-10-08 00:21

小小釣手 2009-10-08 00:28
引用第48樓忍者引魚於2009-10-08 00:21發表的  :

點呀C父,流

查看完整版本: [-- 尋找3KG的故事之橫竹 --] [-- top --]