查看完整版本: [-- 側田曹格肉搏街頭 --]

-> 議 事 亭 -> 側田曹格肉搏街頭 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

小小強 2009-09-24 19:49

側田曹格肉搏街頭

中環驚爆明星暴毆街頭事件。「情歌王子」曹格與本港創作歌手側田,在夜店消遣後疑醉酒發生衝突,兩人拳打腳踢互毆,滾地埋身肉搏,同乘的士離開再爆混戰,令的士在路中急煞,曹格跳車與車內側田飛腳互相狂踢,側田懷疑下體中招受傷,曹格更揮舞鋒利路牌圖施襲,幸被友人阻止側田才免於血濺街頭。兩人由中環打到金鐘,歷時半小時,最後分道揚鑣。
昨晨一時許,在歌壇稱兄道弟的曹格與側田,前後腳到中環卑利街一間酒吧消遣,期間疑二人在酒意下起衝突,曹格怒氣沖沖步出酒吧,側田臉紅耳熱緊隨其後,兩人激烈口角,同行友人見狀上前勸阻,但兩人開始有肢體接觸,突然間見曹格猛地出手,側田即滾倒在地上,曹衝前揮拳毆向對方,但遭友人阻止,此時,側田爬起身還擊,二人碌地扭打作一團,雙方友人撲前阻止,一時間地上人疊人亂作一團,幾經辛苦將二人分開及調解,兩人休戰後竟戲劇性地在兩名男性友人陪伴下,同乘一輛的士離開。

的士內傳出慘叫聲
當的士行駛至金鐘紅棉路美國銀行中心對開時,懷疑曹格與側田在車內再爆衝突,上演車廂困獸鬥,的士突然在路中急煞車,只見曹格打開車門「打倒褪」下車,繼而狀似李小龍上身,在路旁彈跳,並擸起衫袖呼喝側田下車「隻揪」,惟側田未有下車。曹格即衝前使出「撩陰腿」,凌空「伸腳」狂踢坐在車內的側田,側田在後座伸腳出車外回擊,期間車內卻傳出一聲慘叫。

其後的士向前行駛十多米停下,側田與友人走出車廂,懷疑慘被踢中下體的側田,狀甚痛苦手按下體,但曹格仍怒氣未消,更執起路旁維修工程的路牌揮舞,更作勢兜頭「車」向側田,修路工人見狀為之側目,而側田則嚇得縮在一角,幸好友人及時出手攔阻。

又攬又打 曹格佔優
曹格情緒依然未平,需友人箍實,得以冷靜下來。此刻側田終放膽上前對話,不停向曹格說道理,期間側田抱着曹格頭部貼近自己面部,大聲向曹格說:「今晚everybody都玩得好開心,你做咩呀?」但曹格依然一臉不悅,最終二人不歡而散,分別由一名友人護送下,各自乘的士走人,整個激戰過程約半小時。

另外,曹格昨午往新城電台接受訪問,表現得若無其事,大談在十一月中舉行的演唱會,還宣布邀得張學友任嘉賓。他提到一向財政大權在太太身上,並說:「我每星期只得大約三千蚊台幣零用錢(約港幣七百元),但有時都用唔晒,因為我好少出街。」

小小強 2009-09-24 19:50
側田 曹格 肉搏街頭 !! Round 1

小小強 2009-09-24 19:50
側田 曹格 肉搏街頭 !! Round 2

天文台 2009-09-24 19:56
     唔係掛- -   

阿B 2009-09-24 19:59

小堡 2009-09-24 20:00
我想知佢用乜貼實頂帽   

想釣魚 2009-09-24 20:01

台灣仔 2009-09-24 20:03
酒精害人不淺     

細路仔 2009-09-24 20:08
我見到佢地e對好朋友打交...個心唔知做咩好唔舒服....   
我個人覺得就算做咩都好,,,都唔應該對好朋友動武....   
動武就係唔岩就係錯...

dickkuok 2009-09-24 20:09

高比 2009-09-24 20:10
兩條友無喱頭~     

chon 2009-09-24 20:10

sang 2009-09-24 20:12

車人 2009-09-24 20:13

outman 2009-09-24 20:15

小小強 2009-09-24 20:16
引用第  8  樓  細路仔  於  2009-09-24 20:08  發表的 :
我見到佢地e對好朋友打交...個心唔知做咩好唔舒服....   
我個人覺得就算做咩都好,,,都唔應該對好朋友動武....   
動武就係唔岩就係錯...

一係 "錢" , 二係 "女人"

斷估唔會因為音樂創作而大打出手掛

高比 2009-09-24 20:17
引用第  15  樓  小小強  於  2009-09-24 20:16  發表的 :

我覺得依幾條友都係為女多

achong 2009-09-24 20:20
       明星們啊, 真要注意下品行了...........

海狗 2009-09-24 20:29

細路仔 2009-09-24 20:31
引用第  15  樓  小小強  於  2009-09-24 20:16  發表的 :

禁應該係第3啦...
一個已經有老婆啦....
錢佢地唔會冇先啦= ="
禁仲唔係第三

Tom 2009-09-24 20:46

arrowtsang 2009-09-24 20:56
歌手?藝人?偶像?通通都唔係,呢兩條係----------正契弟。           

南水黑毛 2009-09-24 20:59

路過... 2009-09-24 21:25

大強 2009-09-24 21:27

梁爽 2009-09-24 21:39
笑左..........

鯛魚殺手 2009-09-24 21:49

小小強 2009-09-24 21:53
引用第  19  樓  細路仔  於  2009-09-24 20:31  發表的 :

禁應該係第3啦...
一個已經有老婆啦....
錢佢地唔會冇先啦= ="
.......

有"老婆" 並 不等於是不可以爭 "女人"

"錢" 呢樣野更加是所有罪惡的根源,更加無人會嫌多

娛樂圈呢個大污缸,酒色財氣樣樣岩

"朋友" 好多時一出現 "女人" 、 "金錢" 的爭議上,通上都會反面收場.......

"朋友" ?

小魔女SOS 2009-09-24 22:16
打唔成     

ckip 2009-09-24 22:21
明星>WOR~>>.

黑仔華 2009-09-24 22:26

Sam_Sam 2009-09-24 22:37
明星都係人....不過當街打架真係吾應該!   

daiwa.gama 2009-09-24 22:57
   无聊

四海红虫A 2009-09-24 23:01
博出位姐···   

OldCat 2009-09-24 23:16
炒作
又有新碟出

假師傅 2009-09-24 23:21

FM 2009-09-24 23:28

活活 2009-09-24 23:46
娛樂圈出左名系个大染缸。好人入去都变。     

常滿 2009-09-24 23:50
似為見到側田無帶帽個樣       

求.敗 2009-09-24 23:54

發記 2009-09-25 00:01
打得唔勁

小小釣手 2009-09-25 00:02

djbenson 2009-09-25 00:06
抄作...............     

XCM 2009-09-25 00:19

忍者引魚 2009-09-25 01:33

joaoao 2009-09-25 02:18

淫照,販毒,索k,打交...樣樣齊.....     

小魔女SOS 2009-09-25 10:00
引用第  38  樓  常滿  於  2009-09-24 23:50  發表的 :
以為見到側田無帶帽個樣       

台釣達人常滿兄乜你好想睇佢唔帶帽係點咩

不過我都想問佢頂帽係邊樹買,痴得咁實,等我出海坐艇既時候唔洗成日吹咗頂帽落海

ymtchris 2009-09-25 10:20
引用第  16  樓  高比  於  2009-09-24 20:17  發表的 :

我覺得依幾條友都係為女多

而阿高經理好似對喱方面好有心德咁喎....

小魔女SOS 2009-09-25 11:48
引用第  48  樓  ymtchris  於  2009-09-25 10:20  發表的 :

而阿高經理好似對喱方面好有心德咁喎....

你現在先知..............都未遲

查看完整版本: [-- 側田曹格肉搏街頭 --] [-- top --]