查看完整版本: [-- 本人16歲 讀中一 --]

-> 議 事 亭 -> 本人16歲 讀中一 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

kit19854 2009-08-31 17:41

本人16歲 讀中一

本人16歲 識電腦 但係唔係好叻  唔係全識....   有無人請......    有意加msn傾傾 [email protected]

太子 2009-08-31 17:51
係真唔係呀!

sioip 2009-08-31 17:55
我屋企請清潔  1蚊一個鐘     

小小釣手 2009-08-31 17:59
引用第  2  樓  sioip  於  2009-08-31 17:55  發表的 :
我屋企請清潔  1蚊一個鐘     

你出手咁低,你師傅高經理起碼到20元一个鈡啦

zoo 2009-08-31 18:19
引用樓主  kit19854  於  2009-08-31 17:41  發表的  本人16歲 讀中一 :
本人16歲 識電腦 但係唔係好叻  唔係全識....   有無人請......    有意加msn傾傾 [email protected]

本人16歲 讀中一?

ymtchris 2009-08-31 18:22
引用第  4  樓  zoo  於  2009-08-31 18:19  發表的 :

本人16歲 讀中一?

[s:75

kit19854 2009-08-31 18:26
=.=5得架咩 我讀到中一無讀...  唔好串我啦-00-   想搵工姐....

活活 2009-08-31 18:29
引用樓主  kit19854  於  2009-08-31 17:41  發表的  本人16歲 讀中一 :

有無打錯字啊? 一般12歲就讀中一咯wor.  

太子 2009-08-31 18:32
引用第  6  樓  kit19854  於  2009-08-31 18:26  發表的 :
=.=5得架咩 我讀到中一無讀...  唔好串我啦-00-   想搵工姐....

如果你係認真,一定唔會玩!

活活 2009-08-31 18:34
引用第  6  樓  kit19854  於  2009-08-31 18:26  發表的 :

喔, 原來如此. 以為你16歲仲到緊中一. 你應該打: 本人16歲 中一畢業.

台灣仔 2009-08-31 18:37

kit19854 2009-08-31 18:38
有無人請我呀....我好比心機做野架.....  

太子 2009-08-31 18:38
引用第  9  樓  活活  於  2009-08-31 18:34  發表的 :

喔, 原來如此. 以為你16歲仲到緊中一. 你應該打: 本人16歲 中一畢業.

16歲,中一程度,我為你而担心!

太子 2009-08-31 18:38
引用第  11  樓  kit19854  於  2009-08-31 18:38  發表的 :
有無人請我呀....我好比心機做野架.....  

請問你識做咩?

高比 2009-08-31 18:55
我大學畢業都怕唔知幾時無得撈呀!

年青人,雖然讀書唔係唯一的出路,但係書到用時方恨少在日後你一定會明白的,既然無讀好書已成事實

我俾一個意見你,無學歷唔代表會無出息,去學一門手藝,一門專業而你又有興趣的手藝,好似廚師,冷氣技工等等

我好多同學中學都無讀書,但搵錢都多過我,無他,我用十年時間讀書,佢用十年時間學左一種技能.....明白嗎?

無學歷又無專長,在現在經濟唔好的時候好難搵野做!

學習不一定要在學校,睇你學唔學!在現實社會文憑好重要,沒有文憑又要立足社會有飯開,就要有一門手藝了!

努力吧年青人!

arrowtsang 2009-08-31 18:59
慢慢搵,咪心急。     

太子 2009-08-31 18:59
引用第  14  樓  高比  於  2009-08-31 18:55  發表的 :

年青人,雖然讀書唔係唯一的出路,但係書到用時方恨少在日後你一定會明白的,既然無讀好書已成事實

我俾一個意見你,無學歷唔代表會無出息,去學一門手藝,一手專業而你又有興趣的手藝,好似廚師,冷氣技工等等
.......

活活 2009-08-31 18:59
引用第  14  樓  高比  於  2009-08-31 18:55  發表的 :

我俾一個意見你,無學歷唔代表會無出息,去學一門手藝,一手專業而你又有興趣的手藝,好似廚師,冷氣技工等等
.......

又到高老師回帖時間, 高老師都用左超過十年時間學一種技能ga ------>就系釣技.

achong 2009-08-31 19:33
       咁早出來做嘢.......

高比 2009-08-31 19:34
引用第  17  樓  活活  於  2009-08-31 18:59  發表的 :

又到高老師回帖時間, 高老師都用左超過十年時間學一種技能ga ------>就系釣技.

我剛剛先學識挷勾.....咪玩啦

千水 2009-08-31 19:41

.......

高師兄真係肺腑之言呀

大舊飯 2009-08-31 19:45

本人四十六歲,只識破壞電腦

kit19854 2009-08-31 20:14
太子 +我msn傾  

南水黑毛 2009-08-31 20:18

kit19854 2009-08-31 20:22
不個我有讀夜校 我想一路做野 一路番工

dickkuok 2009-08-31 20:24
請個妹仔服侍老爺     

kit19854 2009-08-31 20:28
有無人請.......? 知5知 7-11 中幾先得? 同幾多歲先得?

黑仔華 2009-08-31 21:01

chaofish 2009-08-31 21:19
我成五張野都係得中一程序都生存到不過就辛苦啦.當年如果讀多幾年.如今吾司長都乜長乜長.小朋友讀書先有錢(前途) 念真的

kit19854 2009-08-31 21:56
我讀夜校=.=架= =

fklee 2009-08-31 21:59

1魚 2009-08-31 22:04
引用第  24  樓  kit19854  於  2009-08-31 20:22  發表的 :
不個我有讀夜校 我想一路做野 一路番工

最起碼都要讀住夜校先!!
您今年十六歲,先至讀緊中一,肯定您是無心向學的青少年了,未來的前途,有一半機會是靠自己掌握的,既然您不專心讀書,最好找份比較有發展的工作,從低做起,如服務行業的廚房,電器維修,電單車維修等等,雖然人工少,但最起碼有一技之長....
不要放棄自己的將來

强千又 2009-08-31 22:20
揾份有技能工作 唔好帕辛苦 小弟識得一位朋友 做汽車維收 小學末畢業 但他很學 現在己经有一技之祥 現在有很多人找他改車

deskchan 2009-08-31 22:30
我都想學多門手藝???????????

海狗 2009-09-01 04:04
引用第  9  樓  活活  於  2009-08-31 18:34  發表的 :

中一畢業

忍者引魚 2009-09-01 04:19

我俾一個意見你,無學歷唔代表會無出息,去學一門手藝,一門專業而你又有興趣的手藝,好似廚師,冷氣技工等等
.......

樓主請聽高師兄肺腑之言.......

ymtchris 2009-09-01 13:30

.......

好一句, 書到用時方恨少呀, 細佬就係一個人辦呀, 當初唔願意努力讀書, 就出路唔多呀...
正所謂少時不努力, 老大途傷悲呀....

釣魚郎 2009-09-01 13:34
引用第  37  樓  ymtchris  於  2009-09-01 13:30  發表的 :

好一句, 書到用時方恨少呀, 細佬就係一個人辦呀, 當初唔願意努力讀書, 就出路唔多呀...
正所謂少時不努力, 老大途傷悲呀....

同感

kit19854 2009-09-01 14:26
我讀菜高夜校架.. 係早上想搵番past time做下    

太子 2009-09-01 14:28
引用第  39  樓  kit19854  於  2009-09-01 14:26  發表的 :
我讀菜高夜校架.. 係早上想搵番past time做下    

但16歲,真係幾難!

a28722466 2010-08-21 02:46
我都系16岁  無野做  初中笔业  

海浪 2010-08-21 05:07
高神父講得最好、最忠肯、最、、、、!唉!不過忠言永遠都係逆耳、唔啱聽、唔好聽、唔想聽、唔啱FEEL、唔啱、、、天線收唔到、           

爆箱ok 2010-08-21 09:11
引用第  14  樓  高比  於  2009-08-31 18:55   發表的  :

.......

高比C兄句句都係肺腑之言,努力吧!年青人!接著人生仲有很多挑戰等你。

mvwi6307 2011-04-01 20:35
????????????

查看完整版本: [-- 本人16歲 讀中一 --] [-- top --]