查看完整版本: [-- 熱愛路亞的年青們~(有感而發) --]

-> 假 餌 釣 魚 -> 熱愛路亞的年青們~(有感而發) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

bosanhk 2009-08-16 21:32

熱愛路亞的年青們~(有感而發)

一兩年前,小弟初到貴網假餌版之時,時常看見好幾個活躍發帖的年青發燒友(dacky ,康師傅 ,肥仔等等)
他們的帖子充滿了感染力,而且毒性強烈,小弟亦因為他們而展開了路亞生涯...自始,小弟開始愈來愈
留意他們的動向,每當他們發帖,我都會很期待其中的內容,見他們每次釣行都很盡興,我亦看得血脈沸騰!

...一班鍾愛釣魚,充滿熱誠的年青人能夠一起釣魚,一起分享,當然能夠盡興啦!

我看到這班年青人的友誼亦因為釣魚而愈加深厚,我覺得這是一件十分美好的事...

沒有上貴網一段日子,早前才有空看看,但發現這班"漁獵人"好像出現了問題,事實上小弟並不清楚事情的
來龍去脈,只覺這一股力量己慢慢瓦解,已經不再是以往的模樣了...我亦希望只是我誤解了,否則我覺得
這真的是太可惜了...

不論你們發生了什麼問題,亦不管你們下了什麼決定,希望你們能夠保存你們這份難能可貴的情誼!

小弟並不認識你們,只是有感而發,請恕小弟多事~

achong 2009-08-16 21:34

小小強 2009-08-16 21:39
朋友大可放心~~可以告訴你的,這班朋友比以前更朋友,只去掉xx人三個字

joaoao 2009-08-16 21:53
佢地嘅果一股力量其實并冇瓦解...而係將擬餌精神推向令一層次....         

感覺上離開圈圈之後嘅佢地而家比以前更寬宏...更無私...小弟今日就親身感受到呢班熱血青年對擬餌嘅熱誠...希望以後再有幾會嘅跟呢班年青師父們學野       

特別係呢度鳴謝肥仔...光頭死神..小小強 ..同攻略王嘅無私指導           

小小強 2009-08-16 21:58
引用第  3  樓  joaoao  於  2009-08-16 21:53  發表的 :
佢地嘅果一股力量其實并冇瓦解...而係將擬餌精神推向令一層次....         

感覺上離開圈圈之後嘅佢地而家比以前更寬宏...更無私...小弟今日就親身感受到呢班熱血青年對擬餌嘅熱誠...希望以後再有幾會嘅跟呢班年青師父們學野       

特別係呢度鳴謝肥仔...光頭死神..小小強 ..同攻略王嘅無私指導           

嘩嘩,貎哥咁客氣,入季後就由你指導我地去打白打牛la

joaoao 2009-08-16 22:01
引用第  4  樓  小小強  於  2009-08-16 21:58  發表的 :

嘩嘩,貎哥咁客氣,入季後就由你指導我地去打白打牛la

等我學多两道你地D功夫先啦.......立季有排未到

南水黑毛 2009-08-16 22:02

高比 2009-08-16 22:05
引用第  3  樓  joaoao  於  2009-08-16 21:53  發表的 :

世上沒有化解不了恩怨,同樣也沒有不散的延席!

沒有永遠的朋友,但也不會有永遠的敵人

光頭死神 2009-08-16 22:06
貌師父~ 到入季等你帶我堀怪獸~~  

arrowtsang 2009-08-16 22:07

[attachment=74669]

高比 2009-08-16 22:08
引用第  5  樓  joaoao  於  2009-08-16 22:01  發表的 :

我都知道今日都係有高手指點你先中返兩條之嘛

小小強 2009-08-16 22:09
引用第  5  樓  joaoao  於  2009-08-16 22:01  發表的 :

好好好,我地先玩假餌,入季再打牛

arrowtsang 2009-08-16 22:11
引用第  10  樓  高比  於  2009-08-16 22:08  發表的 :

都係你肯談真話,拿.......貌師父,我冇爆架.

chon 2009-08-16 22:11

joaoao 2009-08-16 22:14
引用第  12  樓  arrowtsang  於  2009-08-16 22:11  發表的 :

都係你肯談真話,拿.......貌師父,我冇爆架.

唔識就要認...打就企很定!!你間院嘅院規第一條寫架嘛

bosanhk 2009-08-16 22:14
看來小弟誤解了,
這班熱血青年一如以往!

achong 2009-08-16 22:15

joaoao 2009-08-16 22:17
引用第  10  樓  高比  於  2009-08-16 22:08  發表的 :

高手就故之然有教路啦....但你有冇諗過我都有D功底架......話哂我都fit左十幾廿年"軟蟲"架嘛 [attachment=74670]

joaoao 2009-08-16 22:19
引用第  8  樓  光頭死神  於  2009-08-16 22:06  發表的 :
貌師父~ 到入季等你帶我堀怪獸~~  

一定一定

高比 2009-08-16 22:19
引用第  17  樓  joaoao  於  2009-08-16 22:17  發表的 :

高手就故之然有教路啦....但你有冇諗過我都有D功底架......話哂我都左十幾廿年"軟蟲"架嘛 [attachment=74670]

咁你成世都要學軟蟲....只可叫師傅佢地教你軟野,唔準玩到硬

Honfer 2009-08-16 22:20
無錯,表面上看來是慢慢瓦解,但瓦解是舊作風舊團體,感覺現在好了很多,多做一點更有意義的事。

活活 2009-08-16 22:20
引用第  17  樓  joaoao  於  2009-08-16 22:17  發表的 :

高手就故之然有教路啦....但你有冇諗過我都有D功底架......話哂我都左十幾廿年"軟蟲"架嘛 [attachment=74670]

活活 2009-08-16 22:23
引用第  19  樓  高比  於  2009-08-16 22:19  發表的 :

咁你成世都要學軟蟲....只可叫師傅佢地教你軟野,唔準玩到硬

如果系錦, 阿貌師傅全身剩得條頸唔玩都自然硬.

高比 2009-08-16 22:24
引用第  20  樓  Honfer  於  2009-08-16 22:20  發表的 :
無錯,表面上看來是慢慢瓦解,但瓦解是舊作風舊團體,感覺現在好了很多,多做一點更有意義的事。

人到不同的階段,會有不同的想法.也會更多獨立思維去共同實現這些想法

joaoao 2009-08-16 22:28
引用第  22  樓  活活  於  2009-08-16 22:23  發表的 :

如果系錦, 阿貌師傅全身剩得條頸唔玩都自然硬.

冇錯!!除左條軟蟲外我全身最硬就係條勁啦

小小強 2009-08-16 22:30
一段旅程的完結,代表新的旅程即將展開,展翅高飛,活出自我~~~~無悔矣

肥仔 2009-08-16 22:34
引用第  15  樓  bosanhk  於  2009-08-16 22:14  發表的 :
看來小弟誤解了,
這班熱血青年一如以往!

你這句說得冇錯~~
只係冇錯個咩咩人 ge 朵

高比 2009-08-16 22:34
引用第  25  樓  小小強  於  2009-08-16 22:30  發表的 :
一段旅程的完結,代表新的旅程即將展開,展翅高飛,活出自我~~~~無悔矣

認同之至,從前我也常為悲歡離合而耿耿於懷.實在是天下人應該都是朋友

活活 2009-08-16 22:38
引用第  27  樓  高比  於  2009-08-16 22:34  發表的 :

認同之至,從前我也常為悲歡離合而耿耿於懷.實在是天下人應該都是朋友

系咩? 最近你都好似結交少左個朋友wor.

那貓 2009-08-16 22:40

高手就故之然有教路啦....但你有冇諗過我都有D功底架......話哂我都fit左十幾廿年"軟蟲"架嘛 [attachment=74670]

師傅:有無加有倒剌魚鈎先.

高比 2009-08-16 22:43
引用第  28  樓  活活  於  2009-08-16 22:38  發表的 :

系咩? 最近你都好似結交少左個朋友wor.

sorry...令活經理誤左,我的底線是人類才可以做朋友.因為人類和人類可以有語言上的溝通

奇人異士...我唔係唔想交朋友,只係怕高攀唔起失禮自己

小小強 2009-08-16 22:46
引用第  30  樓  高比  於  2009-08-16 22:43  發表的 :

sorry...令活經理誤左,我的底線是人類才可以做朋友.因為人類和人類可以有語言上的溝通

奇人異士...我唔係唔想交朋友,只係怕高攀唔起失禮自己

段估你唔會同隻膠鞋傾心事掛

joaoao 2009-08-16 22:46
引用第  27  樓  高比  於  2009-08-16 22:34  發表的 :

冇錯呀~好多時大家未認識時都會有D睇你唔順眼呀....呢條友應該都好臭串呀...費事彩你呀呢種諗法....但只要肯踏出第一步去打声招呼~咁就会多個朋友架啦...釣界亦然....好似我初入漁樂網 都會覺得高比呢條粉腸口水多過浪...又乜又物咁....................................但一次特破"性"接觸後....咁又多左過死擋啦

dacky 2009-08-16 22:46
未免太過龍重啦 突意開貼討論 ^^ , 其實每個人都有自己不同的方向 , 不同的思維 , 我伙伴們只是尋找自己正確的方向走而已.......  
放心 , 伙伴就是伙伴 , 永遠不變 ~  

小小強 2009-08-16 22:49
引用第  32  樓  joaoao  於  2009-08-16 22:46  發表的 :

冇錯呀~好多時大家未認識時都會有D睇你唔順眼呀....呢條友應該都好臭串呀...費事彩你呀呢種諗法....但只要肯踏出第一步去打声招呼~咁就会多個朋友架啦...釣界亦然....好似我初入漁樂網 都會覺得高比呢條粉腸口水多過浪...又乜又物咁....................................但一次特破"性"接觸後....咁又多左過死擋啦

好一個 "性"接觸

高比 2009-08-16 22:51
引用第  32  樓  joaoao  於  2009-08-16 22:46  發表的 :

我唔中意玩軟蟲嫁.....sang哥只教過我玩即吃~咩接觸話~..你唔好亂講好喎~真係無喱禮貌~

第一次見到你串到呀~直頭想塞你兩野...但又唔夠你打之嘛

活活 2009-08-16 22:52
引用第  31  樓  小小強  於  2009-08-16 22:46  發表的 :

佢咬隻膠鞋就差唔多.

高比 2009-08-16 22:53
引用第  31  樓  小小強  於  2009-08-16 22:46  發表的 :

我只想講.我的心裡只有你!

活活 2009-08-16 22:56

一次特破""接觸? 貌哥事後有無搵院長打針呢?

活活 2009-08-16 22:58
引用第  34  樓  小小強  於  2009-08-16 22:49  發表的 :

好一個 "性"接觸

系啊, 貌哥同高經理已經成為好好既性伙伴.

高比 2009-08-16 22:59
引用第  38  樓  活活  於  2009-08-16 22:56  發表的 :

講起院長.今日佢著左對2010年款磯鞋,真係無得頂,今晚或者應該有得睇......一定要叫佢團購返一百幾十對!!!

堅野呀!

小小強 2009-08-16 22:59
引用第  39  樓  活活  於  2009-08-16 22:58  發表的 :

系啊, 貌哥同高經理已經成為好好既性伙伴.

嘔心

joaoao 2009-08-16 23:01
引用第  38  樓  活活  於  2009-08-16 22:56  發表的 :

冇呀........我係院監又使乜打呀 [attachment=74671] [attachment=74671] [attachment=74671]  

活活 2009-08-16 23:04
引用第  40  樓  高比  於  2009-08-16 22:59  發表的 :

講起院長.今日佢著左對2010年款磯鞋,真係無得頂,今晚或者應該有得睇......一定要叫佢團購返一百幾十對!!!

堅野呀!

你.....錦樣講....我有d....卻步wor.  仲話要臀購?

活活 2009-08-16 23:06
引用第  42  樓  joaoao  於  2009-08-16 23:01  發表的 :

冇呀........我係院監又使乜打呀 [attachment=74671] [attachment=74671] [attachment=74671]  

莫非院監你有先天性免疫力加強症?  

FM 2009-08-16 23:13

路過... 2009-08-16 23:21

引用第  2  樓  小小強  於  2009-08-16 21:39  發表的 :
朋友大可放心~~可以告訴你的,這班朋友比以前更朋友,只去掉xx人三個字

引用第  7  樓  高比  於  2009-08-16 22:05  發表的 :

世上沒有化解不了恩怨,同樣也沒有不散的延席!  

沒有永遠的朋友,但也不會有永遠的敵人

.......

itit 2009-08-17 00:01
合久必分 西人早抖

查看完整版本: [-- 熱愛路亞的年青們~(有感而發) --] [-- top --]