查看完整版本: [-- 好想有一隻! --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 好想有一隻! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

blackstar 2009-08-03 18:38

好想有一隻!

早兩日看到的,好想要一隻!
唔知澳門用唔用得到! 如果唔得,在大陸又唔知得唔得?

大強 2009-08-03 18:40

高比 2009-08-03 18:40
出海無動力唔多掂喎~以前聽講有得賣

鬼頭刀 2009-08-03 18:46

天魔 2009-08-03 18:51
用來釣唐就可以.出海用手扒就唔掂..我想有買都好貴..   

服部半藏 2009-08-03 19:05

chon 2009-08-03 19:06

小小釣手 2009-08-03 19:10

blackstar 2009-08-03 19:12
引用第  2  樓  高比  於  2009-08-03 18:40  發表的 :
出海無動力唔多掂喎~以前聽講有得賣

可加船外機!

blackstar 2009-08-03 19:20
译文: 口袋里的游艇?!
  “我渴望有一艘小小的船,在那璀璨之星的引领下…… ”

我知道,实际上Masefield(译者注:梅斯菲尔德)讲述的是一艘“大船”,然而要去弄来一艘高大的舰艇绝非易事。当你迫切需要起航时,这艘由Thomas Giger, Anita Meyer, Florian Ueker, Femke Morf 以及Thomas Etter共同设计的“都市小舟”恰恰就是你摆脱都市荆棘的最佳选择。这艘便携式/折叠船被安置在一个貌似可疑的行李袋之中,你只需把它从楼梯上拽下来,拖到地铁上,穿过公园,迅速把帆布挂上(要比《黑道家族》中Tony Soprano收尾更快哦)。有了它,在这个"城市生活"观念漂流的时代,你就恍如足下添翼,可以在海上来去自如地穿梭喽!

设计师:Thomas Etter, Thomas Giger, Anita Meyer, Florian Ueker & Femke Morf

宮本 2009-08-03 19:29
型喎~

不過先要學好泳術......唔系做左蕃薯你就知       

欺山莫欺水   

高比 2009-08-03 19:32
引用第  8  樓  blackstar  於  2009-08-03 19:12  發表的 :

可加船外機!

如果出東區,我應該最少要20呎40匹動力同埋食水深返d先可以,依隻睇落最多得5~10匹的外弦機好,食水兩呎都無....在小河或者湖泊還可以,因為無咩風浪,但出海好老危喎,除時返風幾米的湧,一下就翻埋

活活 2009-08-03 19:36
我都想要下面呢只:

sioip 2009-08-03 19:37

1魚 2009-08-03 19:43
如果澳門政府可以撥出大細湖,用來做釣魚專區,可以玩 boat game 就好喇~一來可以讓澳門多一個休閒的地方,也可以作為觀光特式,不需要一味發展賭博業

e魚 2009-08-03 20:09

南水黑毛 2009-08-03 20:27

路過... 2009-08-03 20:29

財叔 2009-08-03 20:44
我都想有一隻           

jacky@milk 2009-08-03 21:19
http://www.fishingmacau.com/bbs/read.php?tid=30079#553210     

last 2009-08-03 21:22
引用第  14  樓  1魚  於  2009-08-03 19:43  發表的 :
如果澳門政府可以撥出大細湖,用來做釣魚專區,可以玩 boat game 就好喇~一來可以讓澳門多一個休閒的地方,也可以作為觀光特式,不需要一味發展賭博業

好提議......等我遲D搵日同崔生講下.....

機車28 2009-08-03 21:41
引用第  14  樓  1魚  於  2009-08-03 19:43  發表的 :

好提議1魚叔!不過係澳門政府喎!
[attachment=73777]

dickkuok 2009-08-03 21:48
好正

FM 2009-08-03 21:51

mu人 2009-08-03 22:03

同d議會傾下好喎
再唔係上街遊行
政府應該關心一下我地喱d弱細社群  

鱼翅鱼嘴 2009-08-03 22:05
引用第  11  樓  高比  於  2009-08-03 19:32  發表的 :

如果出東區,我應該最少要20呎40匹動力同埋食水深返d先可以,依隻睇落最多得5~10匹的外弦機好,食水兩呎都無....在小河或者湖泊還可以,因為無咩風浪,但出海好老危喎,除時返風幾米的湧,一下就翻埋

适合在无风浪的地方,高人高见!顶!!!

艇釣王 2009-08-03 22:27
I have one like this I brought from singapore in 2007 , now it is in zhuhai at my brothers home , I know he wants to sale it only in half price (HK$5,000)  if u have interesting u can call
him , 0086756-8889226 Mr. Foc    

釣魚勝手 2009-08-03 23:06

~葉m雞~ 2009-08-03 23:21

讚成

求.敗 2009-08-05 08:02
引用第 14 樓 1魚 於 2009-08-03 19:43 發表的 :

舉脚贊成

seng3388 2009-08-05 08:47

ymtchris 2009-08-05 13:28
有d老危喎....   

强千又 2009-08-05 16:39

黑仔華 2009-08-05 18:34

查看完整版本: [-- 好想有一隻! --] [-- top --]