查看完整版本: [-- 馬來西亞沙巴之旅......(上山篇) --]

-> 旅遊看世界 -> 馬來西亞沙巴之旅......(上山篇) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

機車28 2009-07-06 23:32

馬來西亞沙巴之旅......(上山篇)

由於剛好放大假,於是相約一班朋友與我隻老虎同我個大少組團,實行去馬來西亞沙巴找我當地既朋友玩個痛快!但由於我唔係跟團,所以行程全由當地朋友安排
第二天實行進軍當地著名旅遊勝地...神山。
其實神山,屬於東南亞最高山峰,原名:MT KINABALU.,直譯為京納巴魯山,最高峰為LOW,S PEAK,直譯為羅氏峰,高度為4095米,位於馬來西亞的一個很大既原始森林山區,而我地到既地方只係當地人係放假時舉家旅行既地方。去片

[attachment=71950]
[attachment=71951]
[attachment=71952]
[attachment=71953]
[attachment=71954]
[attachment=71955]
[attachment=71956]
[attachment=71957]
[attachment=71958]
[attachment=71959]    

機車28 2009-07-06 23:33
[attachment=71960]
[attachment=71961]
[attachment=71962]
[attachment=71963]
[attachment=71964]
[attachment=71965]
[attachment=71966]
[attachment=71967]
[attachment=71968]
[attachment=71968]
[attachment=71969]
[attachment=71970]
[attachment=71971]
[attachment=71972]  
[attachment=71973]
[attachment=71974]

機車28 2009-07-06 23:33
[attachment=71975]
[attachment=71976]
[attachment=71977]
[attachment=71978]
[attachment=71979]
[attachment=71980]
我d當地朋友又請廚師到場起鑊,又親自駕車接送
使到我地都非常開心
第一日就畢生難忘!

活活 2009-07-06 23:34
盲師傅, 等你呢張帖好耐啦.       

快d發埋(下海篇)

zoo 2009-07-06 23:38
快的,唔該!         

路過... 2009-07-06 23:42
     等緊...........

小小強 2009-07-06 23:43
咁釣魚篇呢

achong 2009-07-06 23:53

機車28 2009-07-06 23:59
我現在又比人挾持啦!   
我珠海d朋友又要我出街飲酒!明天可能酒醒時!做埋比大家睇啦 !

小小釣手 2009-07-07 00:00
見到都開心呀C兄       

dacky 2009-07-07 00:02
這庫麻雀幾有心思 ~  

路過... 2009-07-07 00:03
引用第  8  樓  機車28  於  2009-07-06 23:59  發表的 :
我現在又比人挾持啦!   
我珠海d朋友又要我出街飲酒!明天可能酒醒時!做埋比大家睇啦 !

等你魚獲相中............

e魚 2009-07-07 00:04
睇到d大大蝦流晒口水,等待睇埋下水篇

活活 2009-07-07 00:06

用萬x路燒出來既蝦系未好好食?        

itit 2009-07-07 00:08
你个老细几趣致啊

機車28 2009-07-07 00:09
引用第  10  樓  dacky  於  2009-07-07 00:02  發表的 :
這庫麻雀幾有心思 ~  

我都係第一次見
BUT MADE IN CHINA
佢地用來助大D既!

機車28 2009-07-07 00:11
引用第  9  樓  小小釣手  於  2009-07-07 00:00  發表的 :
見到都開心呀C兄       

真係冇言以對!畢生難忘!

南水黑毛 2009-07-07 00:14

小小釣手 2009-07-07 00:26
引用第  16  樓  機車28  於  2009-07-07 00:11  發表的 :

真係冇言以對!畢生難忘!

人生有幾多个真正朋友呀,有一班釣魚老友又有一班老死,你還求什么?

joaoao 2009-07-07 00:28
[attachment=71982] 嘩....D海鲜         

真係高興呀....幾兄弟姊妹一齊去玩           

快D貼埋钓魚相啦       

阿达 2009-07-07 00:30

發記 2009-07-07 00:37

gret 2009-07-07 01:00

東澳人 2009-07-07 01:29

海狗 2009-07-07 02:00

無旺管 2009-07-07 02:19
我都好耐無見過燦哥,佢近況好嗎?
還有,28你係咪轉行賣煆?     都幾蝦佬

財叔 2009-07-07 02:20
等你番尼飲酒呀       

leonel 2009-07-07 02:58

高比 2009-07-07 03:26
無去釣魚!食咁大隻蝦都食飽~             

亞神 2009-07-07 03:33
一家大細去下旅行又幾開心ga

manchon9 2009-07-07 04:18

wongchikit 2009-07-07 04:49

黑仔華 2009-07-07 08:19

初學者 2009-07-07 09:23

肥仔 2009-07-07 10:33
燒海鮮 , 正呀!!!
係咪仲有下海篇呀 , 快 d post 啦

太子 2009-07-07 10:38
   非常期待續集!   

釣魚郎 2009-07-07 10:57
           她大隻手提蝦   

鱼翅鱼嘴 2009-07-07 11:11
大只虾!爽!!!     

休渔琪 2009-07-07 11:33
其實神山是位於馬來西亞海拔萬多米一個很大既原始森林山區,而我地到既地方只係當地人係放假時舉家旅行既地方。去片
楼主:
世界海拔最高珠穆琅玛峰是8千8百多米
马来西亚什么时候有了世界最高峰!!!!     

休渔琪 2009-07-07 11:35
最多有1000M的海拔!!!!

choi輝 2009-07-07 11:46

twg 2009-07-07 12:19
有时间度假真好

沙立皇 2009-07-07 12:40

newhks1999 2009-07-07 13:04

魚拓 2009-07-07 13:41

dacky 2009-07-07 13:44
沙煲咁大隻鬼蝦 ~  

亞旦 2009-07-07 13:55
期待精彩相片繼續有來,   

機車28 2009-07-07 13:57
引用第  40  樓  railmen  於  2009-07-07 11:35  發表的 :
最多有1000M的海拔!!!!

現己更正!因我聽當地人講,可能唔會了!

小釣手 2009-07-07 14:56
山上有海鮮食.....   

查看完整版本: [-- 馬來西亞沙巴之旅......(上山篇) --] [-- top --]