查看完整版本: [-- 點解e家咁小人系  e到講佢地d心德 --]

-> 假 餌 釣 魚 -> 點解e家咁小人系  e到講佢地d心德 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

charle 2009-05-16 22:32

點解e家咁小人系  e到講佢地d心德

我想多了解各位釣魚介高手ge技術   另一方面可以教下本人嗎  3Q

seng3388 2009-05-16 22:35

charle 2009-05-16 22:38
我想問澳門 ge 假餌竿  橫姣  假餌貴唔貴  我想可以在1000蚊以下 汁好晒佢    有冇可能呢??

假師傅 2009-05-16 22:39

...............下位.

chon 2009-05-16 22:43

charle 2009-05-16 22:44
我想問e家支majorcraft幾錢到  e支野可唔可以裝橫姣   我系新人 唔多了解  

1魚 2009-05-16 22:44
澳門真係無咩釣場適合玩假餌,所以比較冷清清吧,極其量都係天冷吹北風時,會有少少鱸魚釣到....
熱中於發表有深度帖的人,是比較少的,可以理解到,我又唔在行,唔係都可以灌多d水,分享比大家

至於您問一千蚊可唔可以執齊一套,我覺得絕對可以,當然是要看級數了,因為頂班的一個絞都要好幾千   
下一位   

arrowtsang 2009-05-16 22:45
[attachment=67970]

山貓 2009-05-16 22:57

joaoao 2009-05-16 23:07

charle 2009-05-16 23:14
我想買支600蚊以下的橫姣槍柄竿  有咩好介紹  唔該

路過... 2009-05-16 23:16

achong 2009-05-16 23:19

itit 2009-05-16 23:29
3Q?   一晚   ?  厉害  

charle 2009-05-16 23:34
我想買支600蚊以下的橫姣槍柄竿  有咩好介紹  唔該  我系新手 咩都唔識  請多多包含

小堡 2009-05-16 23:40
橫鉸都係儲夠錢買個比較高班的好!1k要有齊竿同鉸買直鉸效果會好好多

charle 2009-05-16 23:44
但系我想玩橫鉸

choi輝 2009-05-16 23:59

kiko 2009-05-17 00:18

釣魚勝手 2009-05-17 00:40

FM 2009-05-17 01:38

服部半藏 2009-05-17 02:51

忍者引魚 2009-05-17 03:05
[attachment=67998]

魚力發電 2009-05-17 06:24

光頭死神 2009-05-17 12:45
一千蚊買一套橫鉸, 唔係唔得既, 會用得激氣D 既啫 , 六百蚊到枝竿, 可以買MAJOR CRAFT 既CORKISH , 鉸咪買個ABU 既MAX LAW , 不過用得一排就會後悔GA LA ^^ ~ 橫鉸始終都係買貴D 既好~~

deskchan 2009-05-17 13:18
我都想聽下     

fishson 2009-05-17 14:51

强千又 2009-05-17 15:59

newhks1999 2009-05-17 16:32

Ar保 2009-05-19 04:40
引用第  16  樓  charle  於  2009-05-16 23:44  發表的 :
但系我想玩橫鉸

未識走籃就想入樽?....講笑,打個比喻姐
其實橫定直都一樣咁好玩,只係取決實際需要
我建議你如果出1k,買支shimno bass rise/bass one,絞就shimano nasci,參數自己設啦,都已經好好用架啦,1k有找
如果你覺得好玩,岩自己再買d高班d既橫攪都未遲,吾好浪費d血汗錢買平價既整古橫攪
小貼士,玩直攪配置放面最緊要係吾好用d多氣既魚絲,如果吾係會好慘的

查看完整版本: [-- 點解e家咁小人系  e到講佢地d心德 --] [-- top --]