查看完整版本: [-- 重編5.27知己良朋 浙江漁山釣遊 --]

-> 相 約 釣 魚 -> 重編5.27知己良朋 浙江漁山釣遊 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

任我行 2009-04-14 03:19

重編5.27知己良朋 浙江漁山釣遊

重編 團友請察看紅色的

5.27 "知己良朋"浙江漁山釣游之旅
遠征 - 海釣天堂行程表
5月27日     第一天
早上7 am 從珠海出發到廣州機場乘坐中午12︰04 直航寧波機場,大約下午2:30 pm抵達寧波機場,
從寧波機場乘坐旅遊巴到象山石浦,車程約兩個半小時, 到達石浦後第一時間到酒店check in
之後去釣具店準備一切必須品,安排把四天的誘餌粉,釣餌,南極蝦運落登礁船運送到漁山
(團朋友可跟隨自費買補給品)
跟住理所當然走去醫肚!!飲飽食醉後回酒店休息,準備第二朝早上的遠征!!!

5月28日     第二天
晨敢早五點起身食過早餐準備 6:00am坐登礁船出發到到達站漁山
(船程大約三個半小時)
到達後第一時間登礁 <尋找他鄉的真鯛>
注意: 上礁前請各自備好當天的水和乾糧.
餌粉從登礁船取, 每人4 x南極蝦 4 x誘餌粉, 釣餌(當地紅蝦),釣餌(南極蝦) (自製秘餌 ,自己帶)
晚黃上漁山主島客棧醫肚, 飲飽食醉後回房休息

注意: 上島時請各自把行李,釣俱從登礁船帶上島(誘餌袋可留在登礁船上)

5月29日     第三天
全日釣魚 <尋找他鄉的真鯛>第二節
餌粉從登礁船取,每人 4x南極蝦 4 x誘餌粉, 2 x釣餌(當地紅蝦)(自製秘餌自己帶)

注意: 上礁前請各自備好當天的水和乾糧

晚黃上島到駐地醫肚, 飲飽食醉後回房打完飛機早D休息
上島時請各自把釣俱從登礁船帶上島(誘餌袋可留在登礁船上)

5月30日     第四天
全日釣魚 <尋找他鄉的真鯛>第三節
餌粉從登礁船取,每人 4x南極蝦 4 x誘餌粉, 2 x釣餌(當地紅蝦) (自製秘餌自己帶)

晚黃上島到駐地醫肚, 飲飽食醉後回房休息
上島時請各自把釣俱從登礁船帶上島(誘餌袋可留在登礁船上)

5月31日     第五天
晨敢早起身,食早餐上登礁船出發<尋找他鄉的真鯛>第四節
餌粉從登礁船取,每人 4 x南極蝦 4 x誘餌粉,1 x釣餌(當地紅蝦)  (自製秘餌自己帶)

中午收竿上島醫肚,食飽飽後把行李帶上登礁船,坐登礁船回象山,結束<尋找他鄉的真鯛>
(船程大約三個半小時)到達象山後,第一時間上旅遊巴回酒店,到達酒店後check in,之後當然上房洗個澡去 醫肚
    飲飽食醉後,直接<尋找他鄉的娛樂>
    注意: 余興活動是附加的 完全自費參加.Happy完之後回酒店休息,(未飽可帶外買回房)

6月1日     第六天
早上起身(時間未定)食過早餐,坐旅遊巴到寧波機場乘坐15:00飛機回廣州
大約18:00 抵達廣州機場,直接坐旅遊巴回珠海
到達珠海後喜歡按腳就去按腳,喜歡按雀既就按雀,過關既就過關
注意: 按腳或按雀自費

浙江漁山釣游之旅  行程結束

釣俱建議
釣竿:        從1.2/53 至 2/53 兩支 (炸竿時可替換)
磯玉網柄:    最好系 6m (5m長可能到時有D位會吾到)
誘餌袋:      兩個45cm同40cm (40開餌,45養魚用,可能有D位落吾到生鉤養魚)
冰箱:        吾怕麻煩你就帶啦 (最好系帶軟冰袋)
浮波:        一般0.5,0.8至1.5 (水深10多咪到30咪,可帶來水中)
母線 :       (線身) 3號 至 5 號 (同釣竿要相配, 超負荷炸竿吾好喊)
碳纖線:      (線腳) 1.5至 4號 (技術高超嘅你可能1.2都得)
魚鉤:        鉤南極蝦和當地紅蝦,有大亦要有細 (講左等於冇講)
攻略(磯釣):   半游動式釣組或者全游動釣法 (直枕都得)
磯鞋,救生衣:  必須穿著,缺一不得登礁 (只有返屋企食蕉)
自製秘餌:     可自己帶一包太古白沙糖(自製南極蝦釣餌)
安全用品 :    防蚊水,太陽油,頭燈 (保險套建議不必帶,因上島後冇用)

一、車輛安排(45座旅遊大巴)
1、從珠海往返廣州機場車( 5月27日 去 6月1日返)
去程上車地點︰當日早上09:00 拱北金葉泊車場
回程上車地點︰當日晚上17:30 廣州花都機場   

2、寧波機場到象山石浦梅銀賓館  ( 5月27日) (45座旅遊大巴)              
3、象山石浦梅銀賓館到寧波機場  ( 6月1日)  (45座旅遊大巴)      

二、機票航機時間

去程︰5月27日 廣州-寧波  (航班時間  CZ3517  12:05)
回程︰6月01日 寧波-廣州  (航班時間  CZ3518  15:00)

三、住宿安排︰

5月27日象山石浦酒店(11 間標準雙人房)︰含雙中早                   
酒店名稱︰梅銀賓館
地    址︰石浦金山路158號
電    話︰0574-65983138
5 月31日象山石浦酒店(11 間標準雙人房)︰含咩都得
酒店名稱︰梅銀賓館
地    址︰石浦金山路158號
電    話︰0574-65983138

往返漁山登礁船 (5月28至31四天全程)
分兩隻登礁船) 11個人一隻

同時安排餌蝦粉搬運到登礁船運送到漁山
每人四天用量 (16南極蝦)  (16 誘餌粉)
( 5月28日) 4 x南極蝦 4 x誘餌粉   
( 5月29日) 4 x南極蝦 4 x誘餌粉   
( 5月30日) 4 x南極蝦 4 x誘餌粉
( 5月31日) 4 x南極蝦 4 x誘餌粉

漁山賓館 (28,29,30, 四天三晚食住)

團費全程人民幣 每人¥3,050元/人

聯絡人: 任我行
電話 : 澳門66116611  中國15920796332

提倡綠色衣冠文物釣魚,嚴禁拋棄生活垃圾,要隨身帶回;
必須遵守《中華民眾共和國漁業法》規定的20厘米以下鯛類魚,125克以下斑類等魚種自覺現場放生

傑仔 2009-04-14 03:34
     返工

魚力發電 2009-04-14 03:36

kiko 2009-04-14 04:03

choi輝 2009-04-14 04:39

見血方休 2009-04-14 05:08
唔知點解無我份參加都入來睇晒所有細節,真係睇見都興奮,請問戈到咩天氣要著咩衫???第三日晚食完飯可唔可以唔打機直接瞓呀?因為我驚大累打唔出水準,同埋漁山有無唔經嘢架?我出年諗住一個人去,如果有唔正經嘢我唔去架

求.敗 2009-04-14 06:51
收到

求.敗 2009-04-14 06:57
引用第 5 樓 見血方休 於 2009-04-14 05:08 發表的 :
唔知點解無我份參加都入來睇晒所有細節,真係睇見都興奮,請問戈到咩天氣要著咩衫???第三日晚食完飯可唔可以唔打機直接瞓呀?因為我驚大累打唔出水準,同埋漁山有無唔經嘢架?我出年諗住一個人去,如果有唔正經嘢我唔去架

一啲都唔正經!好多红色怪物强奸你!!!!

財叔 2009-04-14 07:22
引用樓主  任我行  於  2009-04-14 03:19  發表的  報了參加5月27 浙江漁山釣遊的團友請進 :
5.27浙江漁山釣游之旅
早上7 am 從珠海出發到廣州機場乘坐中午12︰04 直航寧波機場,大約下午2:30 pm抵達寧波機場,
從寧波機場乘坐旅遊巴到象山石浦,車程約兩個半小時, 到達石浦後第一時間到酒店check in
.......

南極蝦同誘餌粉。我全部都只要一半。唔該曬,太重好辛苦

小小釣手 2009-04-14 09:39

任我行 2009-04-14 10:28
引用第  5  樓  見血方休  於  2009-04-14 05:08  發表的 :

正經好正經因上島後冇用

財叔 2009-04-14 10:41
引用樓主  任我行  於  2009-04-14 03:19  發表的  報了參加5月27 浙江漁山釣遊的團友請進 :
5.27浙江漁山釣游之旅
.......

寄得我b蝦同粉都減一半,真亞唔係玩架,唔該

海盗 2009-04-14 11:23

ymtchris 2009-04-14 11:36

chon 2009-04-14 11:40

billy66998 2009-04-14 12:37

求.敗 2009-04-14 17:46
引用第 9 樓 財叔 於 2009-04-14 07:22 發表的 :

唔洗自已拿! 我仲嫌唔夠用.

北京! 2009-04-14 17:53
引用第  9  樓  財叔  於  2009-04-14 07:22  發表的 :

財叔你那一半我同你要或者我同你拿,無問題,最緊要開心

釣魚郎 2009-04-14 17:53
引用第  17  樓  但求一敗  於  2009-04-14 17:46  發表的 :

唔洗自已拿! 我仲嫌唔夠用.

龍少唔係多就可以起多D魚架

leonel 2009-04-14 17:55
好吸引
,抱歉無假

北京! 2009-04-14 17:59
我們會有兩個大獎:最大單尾真鯛獎及總重量大獎,是由itit大大師及釣兒郎當大師送出             當然還有現金獎(每位釣友所出,都唔少野架)         

釣魚郎 2009-04-14 18:05
引用第  21  樓  磯樂人  於  2009-04-14 17:59  發表的 :
我們會有兩個大獎:最大單尾真鯛獎及總重量大獎,是由itit大大師及釣兒郎當大師送出             當然還有現金獎(每位釣友所出,都唔少野架)         

你搞錯了,我未有資格送,團員有咖馬郭大師,釣魚界老頑童財叔,新晉老三,仲有磯大哥你呢

北京! 2009-04-14 18:11
新晉老三      何許人?     

求.敗 2009-04-14 18:13
引用第 19 樓 釣魚郎 於 2009-04-14 17:53 發表的 :

龍少唔係多就可以起多D魚架

無計啦!慣咗打多粉多煆.

釣魚郎 2009-04-14 18:19
引用第  23  樓  磯樂人  於  2009-04-14 18:11  發表的 :

湯記

釣魚郎 2009-04-14 18:21
引用第  24  樓  但求一敗  於  2009-04-14 18:13  發表的 :

無計啦!慣咗打多粉多煆.

公平競技,公平兢争,劃一粉煆,杜絕以本傷人

北京! 2009-04-14 18:21

北京! 2009-04-14 18:24
蝦粉多未必漁獲多!釣兒郎大師你話係唔係呀     

釣魚郎 2009-04-14 18:30
引用第  28  樓  磯樂人  於  2009-04-14 18:24  發表的 :
蝦粉多未必漁獲多!釣兒郎大師你話係唔係呀     

贊成

求.敗 2009-04-14 18:59

釣魚郎 2009-04-14 19:26
引用第  30  樓  但求一敗  於  2009-04-14 18:59  發表的 :

喂,娶老婆唔包生仔架

鯛魚殺手 2009-04-14 22:34
今年人情放在四月,無得改,好慘     

FM 2009-04-14 22:36

任我行 2009-04-14 23:18
引用第  18  樓  磯樂人  於  2009-04-14 17:53  發表的 :

財叔你那一半我同你要或者我同你拿,無問題,最緊要開心

磯樂人 財叔的那一半你要丫嗎

任我行 2009-04-14 23:23
呀一敗兄出去係但求打餌...都吾係釣魚ge

釣魚勝手 2009-04-15 00:49
有無位

機車28 2009-04-15 01:02
引用第  32  樓  鯛魚殺手  於  2009-04-14 22:34  發表的 :
今年人情放在四月,無得改,好慘     

唔怕:c兄你?十皮出呢我幫你攪掂!

joaoao 2009-04-15 01:08
收到       

wongchikit 2009-04-15 01:17

任我行 2009-04-15 01:58
引用第  36  樓  釣魚勝手  於  2009-04-15 00:49  發表的 :
有無位

已經有25人, 最多多你一個點話呢

求.敗 2009-04-15 06:02
顛佬兄!无計啦!!!!買咗海洋建設只古!!!!!!!!!供一世都供唔完呀!陰公        

求.敗 2009-04-15 06:19
引用第 9 樓 財叔 於 2009-04-14 07:22 發表的 :

我要得唔得呀!

任我行 2009-04-15 12:28
引用第  42  樓  但求一敗  於  2009-04-15 06:19  發表的 :

我要得唔得呀!

你要供冇話吾duck

sang 2009-04-15 13:35
任我行師兄 影多D相返嚟睇下       

任我行 2009-04-15 15:32
sure 一定影多D相返嚟俾你睇

肥基 2009-04-15 18:29
       記得幫我影呀.

gret 2009-04-15 19:01

任我行 2009-04-15 23:13
引用第  46  樓  肥基  於  2009-04-15 18:29  發表的 :
       記得幫我影呀.

我跟你上磯咪幫伙影lor, 你係咪同我同房ar

假師傅 2009-04-15 23:31

查看完整版本: [-- 重編5.27知己良朋 浙江漁山釣遊 --] [-- top --]