查看完整版本: [-- GT剎手.. --]

-> 假 餌 釣 魚 -> GT剎手.. [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

磯民 2005-09-12 17:48

GT剎手..

我的最愛......文雄先生多謝你呀!

犬齒鮪 2005-09-12 17:50
睇唔到圖.........

磯民 2005-09-12 17:54
看到嗎

犬齒鮪 2005-09-12 17:56
睇到啦~好正!!!!原來那支骷髏也有黃紅色的!讚啦!磯民兄真是有水喔~

磯民 2005-09-12 18:02
2年前買的...8兄弟死剩2個

犬齒鮪 2005-09-12 18:05
其他兄弟死在哪裡?

jackie 2005-09-12 18:06
当然葬身于大海啦~~~

wah 2005-09-12 18:08
BIG mouth ........+羊年特別版?

磯民 2005-09-12 18:09
細佬學藝未精...不能將8兄弟平平安安帶回來...

Ar保 2005-09-12 18:09
真的送給我嗎??哇,太好了!!!!!!!多謝磯民!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

犬齒鮪 2005-09-12 18:09
下面是引用jackie於2005-09-12 18:06發表的Re:GT刹手..:
当然葬身于大海啦~~~

我想知道死亡的詳細地點~

wah 2005-09-12 18:43
俾我好過la......

磯民 2005-09-12 18:53
下面是引用犬齒鮪於2005-09-12 18:09發表的Re:Re:GT刹手..:

我想知道死亡的詳細地點~

南海油田..

犬齒鮪 2005-09-12 18:54
估計被多大的殺手幹掉??

磯民 2005-09-12 19:27
30公斤以上...但有侍好細條都可能斷.因為多數是係條魚游回樁底時斷的..
南油釣GT多數掉樁底...

犬齒鮪 2005-09-12 19:30
10多到20多公斤的GT最夠力,衝刺力旺盛,速度快!(個人見解)

光頭死神 2005-09-12 21:46
我一隻都未捨得買呀 ................. 全部200~500 蚊一隻 .....

磯民 2005-09-12 21:50
我都是吃麵飽呀!等價交換嘛....

犬齒鮪 2005-09-12 21:51
光頭,試下一日吃兩餐你就可以買啦~~^^

光頭死神 2005-09-12 21:53
我而家連買一隻 yozuri 既 gt pop 都未捨得 ..... 咪講 fisherman..........
我寧願自己handmade 好過 .....

犬齒鮪 2005-09-12 22:05
咁轉買SURECATCH POP GT吧‧~平好多,嘻嘻~^^

光頭死神 2005-09-12 22:10
幾錢?????????
過數俾你 ~~

wah 2005-09-12 22:12
下面是引用犬齒鮪於2005-09-12 22:05發表的:
咁轉買SURECATCH POP GT吧‧~平好多,嘻嘻~^^

POST 實物出來AR !! PLX .........

wah 2005-09-12 22:13
下面是引用光頭死神於2005-09-12 21:53發表的:
我而家連買一隻 yozuri 既 gt pop 都未捨得 ..... 咪講 fisherman..........
我寧願自己handmade 好過 .....

yozuri 既 gt pop 都NG洗1百1隻..........

犬齒鮪 2005-09-13 10:31
SURECATCH POP GT香港應該有賣嘛~你們買的SURECATCH假餌到底從哪裡來的?

犬齒鮪 2005-09-13 10:39

光頭死神 2005-09-13 12:25
pop tiger 就有 ~~ 不過唔係太好 pop , 而且水花唔夠 , 聲響唔夠 .......
如果個口可以做得再 大 d 就好 la ~~~

犬齒鮪 2005-09-13 12:31
咁就唔知嚕~我用到POP TIGER 130水花都好大,但係就肯定冇FISHERMAN既咁響亮,因為杯口不夠深。

光頭死神 2005-09-13 12:34
130 無用過 ~~ 得110 咋 ~~~~

犬齒鮪 2005-09-13 12:40
不怪的你說水花不夠大。目前POP TIGER是大馬最暢銷的POPPER喔~
對了,SURECATCH的假餌澳門是不是跟香港SURECATCH (CHINA)CO.LTD拿貨的?

光頭死神 2005-09-13 12:43
全澳門賣既既surecatch 假餌 , 加埋唔夠20隻 ~~~
亦都唔係係戈度拿貨添 ~~

犬齒鮪 2005-09-13 12:47
怎麼不向香港SURECATCH拿貨呢?量太少?還是那間分公司服務不好?還是其他原因?如果不方便在此說麻煩你給短訊我,謝謝。

光頭死神 2005-09-13 12:52
哦 ~ 咁又唔係, 只係我地無搵佢聯絡o者 , 而且我地暫時都係以duel 同yozuri 為主,暫時舖面既貨都仲有好多,所以先無返之嗎 ~~

犬齒鮪 2005-09-13 12:54
哦~明白。多謝說明。如果是ATC既釣竿你們想要進也可以連絡香港SURECATCH的。

光頭死神 2005-09-13 13:00
好的 ~~~ 唔該曬犬兄 ~~

犬齒鮪 2005-09-13 13:44
不客氣,希望你們多培養新的釣魚人,業務蒸蒸日上~!

光頭死神 2005-09-13 13:49
haha ~~ 努力毒人一向都係我地既任務同職責 ga la ~ ^^

犬齒鮪 2005-09-13 13:52
哈哈~~~假餌釣在澳門發揚光大就睇你地啦~!!希望有一天中國既假餌測試員有來自澳門的!

光頭死神 2005-09-13 13:53
希望有呢一日 la ~~~~~

犬齒鮪 2005-09-13 13:55
你們沒有投稿到香港既釣魚雜誌嗎?

Ar保 2005-09-13 13:57
我見過幾種SURECATCH的假餌都有其它廠出的一模一樣,不知誰裝誰呢?

犬齒鮪 2005-09-13 14:01
都是從大陸工廠出來的。其實VIVA也有一小部份和SURECATCH相同的假餌。就像現在的大陸魚絞,也有很多牌子是一樣的。真正有能力自己開發產品的廠商實在是不多的。

光頭死神 2005-09-13 14:02
大陸有好多廠都係專做外鎖不作內鎖 ga , 例如好多美國假餌都係中國造出口美國 , 然後又賣返黎中國

犬齒鮪 2005-09-13 14:05
對啊,現在越來越多大廠牌都是這樣的。DAIWA在泰國設廠,SHIMANO在大馬設廠。中國就像你說的很多都是OEM(代工)廠。很可惜就是看到一些知名牌子的產品由大陸代工后水準降了很多。

Ar保 2005-09-13 14:07
下面是引用光頭死神於2005-09-13 14:02發表的:
大陸有好多廠都係專做外鎖不作內鎖 ga , 例如好多美國假餌都係中國造出口美國 , 然後又賣返黎中國

就好似BASS PRO XPS系列戈D假餌,不過佢都做得幾靚戈下吹佢吾脹

光頭死神 2005-09-13 14:08
又唔見國內個 d 做得咁靚拎出黎賣喎 ~~ 賤到無倫 ~!!!!!

Ar保 2005-09-13 14:09
下面是引用犬齒鮪於2005-09-13 14:05發表的:
對啊,現在越來越多大廠牌都是這樣的。DAIWA在泰國設廠,SHIMANO在大馬設廠。中國就像你說的很多都是OEM(代工)廠。很可惜就是看到一些知名牌子的產品由大陸代工后水準降了很多。

係囉.....最憎見到MADE IN CHINA戈3隻字......

犬齒鮪 2005-09-13 14:12
他們有日本歐美的研發部支持才做得出那些東西的。我給你現成的設計圖,你做出來就是了,所以才叫作代工。一個研發部是耗資鉅大的部門,中國暫時恐怕只有TICA和OKUMA有這樣的能力吧?

Ar保 2005-09-13 14:13
下面是引用光頭死神於2005-09-13 14:08發表的:
又唔見國內個 d 做得咁靚拎出黎賣喎 ~~ 賤到無倫 ~!!!!!

無計..佢始終都係由美國設計大6開廠,D大6人又點會諗得到D好野出來自己整丫....

光頭死神 2005-09-13 14:19
唉 ~~ 中國人做既野, 俾外國人賺返中國人既錢 , 真係唔抵 !!

查看完整版本: [-- GT剎手.. --] [-- top --]