查看完整版本: [-- 保哥哥, 有野搵你幫手搵搵既 ~~!! --]

-> 假 餌 釣 魚 -> 保哥哥, 有野搵你幫手搵搵既 ~~!! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

光頭死神 2005-09-11 21:18

保哥哥, 有野搵你幫手搵搵既 ~~!!

搵下英國有冇 rapala 既 x-rap 賣 , 大約幾錢, 有咩色 , 報個價俾我 ~ 唔該曬
相關網頁 http://www.rapala.co.jp/r-lure/xr/xr.html
我要 sw 既 sxr 10 就得 la ~~~ 14同fw 個 d 唔駛

Ar保 2005-09-11 22:16
係咪呢D呀!!!!!
鋪頭就間間都吾見有,我都是在EBAY UK投架咋,好好彩先比我投得17鎊4隻,正常D人一隻都要成7-8鎊, 我嘗試睇下開吾開得番ACC幫你買啦

Ar保 2005-09-11 22:21
但我戈D都係FW架咋WO,SW既在EBAY都5見呀.....

肥仔 2005-09-11 23:59
保保 , 我都想要呀 , 我要沙甸魚色 , 粉紅色 同埋 白色~~

Ar保 2005-09-12 02:31
OK,總之一有機會買就幫你地買啦!!

barry 2005-09-12 09:32
好靓!

犬齒鮪 2005-09-12 09:49
點解一定要搵SW既?FW唔可以用在鹹水嗎?換鉤就行了嘛~

Ar保 2005-09-12 09:55
所以麻煩就麻煩在要換勾囉,同埋SW戈隻沙甸魚顏色我地在各類MINNOW釣鱸都好出色

犬齒鮪 2005-09-12 10:06
換鉤都覺得麻煩????唔係呀嘛?
你講的沙丁魚係BSRD個只係咪?

Ar保 2005-09-12 10:08
係呀!!

犬齒鮪 2005-09-12 10:13
下面是引用攻略王於2005-09-12 10:08發表的:
係呀!!

咁換鉤都覺得麻煩??

Ar保 2005-09-12 10:29
可能光頭别有用意呢...畢竟他想海玩買SW的比較專業的,但片中戈個TESTER我睇得出佢都係用FW HH XR10戈隻在海釣鱸的

犬齒鮪 2005-09-12 10:33
其實FW同SW是一樣的,只是鉤不同和一些顏色不同而已。so,一樣用嘛~只要釣得到鱸就行。

Ar保 2005-09-12 10:43
是呀.....可惜我買不到沙丁魚和粉紅色....今次RAPALA呢個出品總算是有點成就了,真的好靚,有幫助遠投的重心移動功能,也有極佳的穩定性

犬齒鮪 2005-09-12 11:25
重心移動功能DUEL一早就出了,而且還是磁性重心移動系統(MAGNET WEIGHT TRANSFER SYS),RAPALA到現在才用也真是遲了一點,看到有點copy的影子。不過這個作品可以稱得上RAPALA的一點改進,有別於它傳統的風格。

光頭死神 2005-09-12 12:27
WA ~ 衰公丫你有4 隻咁多呀 ~!!!
不過既然英國個邊無就算 la , 係香港要80蚊一隻 , 我睇下你個邊會唔會平 d 之嗎 ~~~
如果你搵到既, 投幾隻俾我la, 我要 CLN , HH , PRN 就得 la ~~

犬齒鮪 2005-09-12 12:35
哇,香港的比較貴~折合馬幣40渦~

光頭死神 2005-09-12 12:45
係呀 ~~~~ rapala d 野唔覺得佢值咁貴

犬齒鮪 2005-09-12 12:49
RAPALA的假餌(9cm以內)在大馬多數都賣20多馬幣而已,不算貴。唔知點解香港賣到咁貴~?

Ar保 2005-09-12 13:00
這是新品WO......你指的20馬幣是RAPALA傳統的木制品吧!!

犬齒鮪 2005-09-12 13:01
光頭講貴冇話乜款式渦~~^^

Ar保 2005-09-12 13:02
下面是引用光頭死神於2005-09-12 12:27發表的:
不過既然英國個邊無就算 la , 係香港要80蚊一隻 , 我睇下你個邊會唔會平 d 之嗎 ~~~
如果你搵到既, 投幾隻俾我la, 我要 CLN , HH , PRN 就得 la ~~

OK!!

Ar保 2005-09-12 13:06
下面是引用光頭死神於2005-09-12 12:27發表的:

你指既PRN係邊隻呀??都没有的,有冇看錯?

光頭死神 2005-09-12 13:13
prh ~~~~ 唔好意思 ~~

Ar保 2005-09-12 13:18
你睇錯左2次WO!!!幾時驗眼呀?? 不過我已經知你係想要PGH戈隻了!!一有得買就報價你同肥仔知再幫你地買啦!!

光頭死神 2005-09-12 13:22
咁日本係用prh 嗎 .... 戈款顏色 .. ^^

肥仔 2005-09-12 13:33
HP , GGH , BSRD~~
保保 , 唔該~^^

犬齒鮪 2005-09-12 15:49
你地有冇用過XR?真係好用?

Ar保 2005-09-12 15:56
TO:肥仔,OK,吾一定買到,要有得買先得!!

TO:犬兄:XR我沒有,XR10就試過水,好靚,不過吾想用來釣PIKE,留來釣鱸魚,海鰱

犬齒鮪 2005-09-12 16:40
對不起,我說的XR就是XR10。XR是X-Rap的縮寫。LC (LONG CAST MINNOW)如何?跟XR很相似的。

Ar保 2005-09-12 17:01
LC??不知你講邊種
但感覺上好過YO-ZURI MAG MINNOW 90F,或許是新鮮感的錯覺吧,始終要拿來釣釣看才能比較

犬齒鮪 2005-09-12 17:11
LC- LONG CAST MINNOW

Ar保 2005-09-12 17:35
噢....這隻沒用過,不過見到都不會買了........

肥仔 2005-09-12 19:59
X-RAP 暫時係澳門就仲未有釣到過鱸魚~~
但係個樣靚仔 , 所以想試下 law~~

Ar保 2005-09-12 20:03
我地既RAPALA TESTER冇買咩?佢應該會買架WO!!

光頭死神 2005-09-12 21:13
阿肥好似無買呢隻... 如果我無記錯的話

光頭死神 2005-09-12 21:13
阿肥好似無買呢隻... 如果我無記錯的話

dacky 2005-09-12 23:11
阿肥好似rapala ge fds ^^

肥仔 2005-09-12 23:46
我都冇講過係阿肥~~

洛洛 2005-09-13 00:46
我都要呀!!!!!!保

肥仔 2005-09-13 21:41
39樓阿洛少話要 CLN   S BSRD   PGH   HS   AYU   HP   SPM   OG   PG

Ar保 2005-09-13 21:42
OK~~搵到有即通知你地!!

dacky 2005-09-15 17:01
下面是引用肥仔於2005-09-12 23:46發表的:
我都冇講過係阿肥~~

我都唔係話你........ 你做乜認呀

查看完整版本: [-- 保哥哥, 有野搵你幫手搵搵既 ~~!! --] [-- top --]