查看完整版本: [-- 二手買賣 --]

-> 議 事 亭 -> 二手買賣 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2009-01-08 21:06

二手買賣

無意中發現有人假冒話係是我要買野,向二手釣具欄的賣家討價還價,之後賣家就降低價錢而把東西賣給那位藉詞替我買野的人了~

哎...什麼事情都會發生,無奇不有,但這些又不是行騙,我覺得算是買野的人取巧吧...算了!唔講邊個喇~ 

如果下次有人話係幫我買的,唔該請賣家5折賣出黎啦~(點解您會咁蠢!抵比人呃!

我從來都未係二手釣具專欄買過野,如果要買都會用自己帳號直接同賣家聯絡。

釣魚痴 2009-01-08 21:10

高比 2009-01-08 21:10
邊個呀~~係唔係佢呀.....咁有腦,1魚大俠的名都敢冒.....           

係唔係犯法要問問MUITO漁網法律顧問先知喎

1魚 2009-01-08 21:13
引用第  2  樓  高比  於  2009-01-08 21:10  發表的 :
邊個呀~~咁有腦,1魚大俠的名都敢冒.....           

好開心呀~今晚一定訓唔著....原來話係我買野會平d

海狗 2009-01-08 21:14
唉....世風日下囉....呢個世界真係乜人都有....我都奶過野啦...

幾想禁佢言幾日...不過又唔可以公報私仇....

所以依家哥個人發帖我係唔會覆佢.....     

高比 2009-01-08 21:15
引用第  3  樓  1魚  於  2009-01-08 21:13  發表的 :

好開心呀~今晚一定訓唔著....原來話係我買野會平d

一定訓唔著啦....名人買野先有得平嫁

海狗 2009-01-08 21:20
講起就把幾火喇....

講好晒價...幾時係邊度等....佢竟然話賣左俾人..仲話以為哥個係我....

有無攪錯呀...你新黎架...有乜可能唔知 我係邊個丫...

仲好意思話賣左俾xx版主....你當我傻仔呀....     

joaoao 2009-01-08 21:21

高比 2009-01-08 21:23
引用第  6  樓  海狗  於  2009-01-08 21:20  發表的 :
講起就把幾火喇....

講好晒價...幾時係邊度等....佢竟然話賣左俾人..仲話以為哥個係我....

有無攪錯呀...你新黎架...有乜可能唔知 我係邊個丫...
.......

路過... 2009-01-08 21:27
大膽~

zoo 2009-01-08 21:33
鬼叫1魚叔你咁有江湖地位咩!         

沙立皇 2009-01-08 21:34
引用第  6  樓  海狗  於  2009-01-08 21:20  發表的 :
講起就把幾火喇....

.......

你大屍係名人梨家馬,所以米多人識囉,買野都平D啦。

whero 2009-01-08 21:40
冒用一魚大名....是不是可以打五折啊????那冒用海狗大名不知可以打幾折???

青木 2009-01-08 21:40

tim6161080 2009-01-08 21:41
佢真係新來........名字至血方休

小魚兒 2009-01-08 21:45
這個人應該

宮本 2009-01-08 21:47
用海狗個名買野除時比人打個幾節....    

achong 2009-01-08 21:47

zoo 2009-01-08 21:53
引用第  10  樓  zoo  於  2009-01-08 21:33  發表的 :
鬼叫1魚叔你咁有江湖地位咩!         

見血方休 2009-01-08 21:54
引用第  14  樓  tim6161080  於  2009-01-08 21:41  發表的 :
佢真係新來........名字至血方休

咁似我個網名嘅,不如我比埋個網名佢用啦,

橫掂我呢度得罪咁多人,遲早比人打,我都想改名好耐

小小釣手 2009-01-08 21:58
講起就把幾火喇....

.......
狗爺都唔認得

路過... 2009-01-08 22:05
引用第  19  樓  見血方休  於  2009-01-08 21:54  發表的 :

咁似我個網名嘅,不如我比埋個網名佢用啦,

.......

_4239ZHYXPWFG.gif[/img]

itit 2009-01-08 23:03
引用第  12  樓  whero  於  2009-01-08 21:40  發表的 :
冒用一魚大名....是不是可以打五折啊????那冒用海狗大名不知可以打幾折???

59/57折

yellowfish 2009-01-08 23:16
都算系騙     

財叔 2009-01-08 23:24

dacky 2009-01-09 00:01
講起就把幾火喇....

.......

唔好咁勞氣狗爺......

機車28 2009-01-09 00:24

......我老友:海大師個靚樣,都會認錯唔係嗎?  
點出來蒲呀?    

海狗 2009-01-09 00:36
引用第  25  樓  dacky  於  2009-01-09 00:01  發表的 :

唔好咁勞氣狗爺......

都用左幾日黎先消到啖氣....

海狗 2009-01-09 00:47
引用第  26  樓  機車28  於  2009-01-09 00:24  發表的 :

......我老友:海大師個靚樣,都會認錯唔係嗎?  
點出來蒲呀?    

之咪係囉....嬲到我咩咁....

你話一早話唔賣俾我都無咁嬲呀...約好晒幾時交收...到頭來話賣左俾人...仲話以為哥個係我....

你有無大話d呀....咁樣做人都得架咩....

做賣家都要有信用....都要有責任....

如果你係在我同你買之前巳經有人出價買了....為何你還要同我傾呢....你要付上一定的責任....

如果你係在我同你買之後你又應承左第2個既話.....你梗應該付上責任....

仲好意思講以為哥個人係我...又話賣左俾某某版主...唔通呢d係你做賣家應有既態度咩....

就算新入黎漁樂網個令2個鐘唔講野哥d人都知我係邊個啦....你真係攪笑呀...當我傻仔...

FM 2009-01-09 00:54

dacky 2009-01-09 01:24
引用第  28  樓  海狗  於  2009-01-09 00:47  發表的 :

就算新入黎漁樂網個令2個鐘唔講野哥d人都知我係邊個啦....你真係攪笑呀...當我傻仔...
.......

哈哈大師 he he ^^  

常滿 2009-01-09 01:49
一魚叔,佢可能買來送給你呢       

choi輝 2009-01-09 02:52

PIERRE 2009-01-09 03:15
講起就把幾火喇....

.......

咁夠譫當你係傻仔

patricklui 2009-01-09 09:02
引用第  4  樓  海狗  於  2009-01-08 21:14  發表的 :
唉....世風日下囉....呢個世界真係乜人都有....我都奶過野啦...

幾想禁佢言幾日...不過又唔可以公報私仇....

所以依家哥個人發帖我係唔會覆佢.....     
          海爺!睇開D!依家D黃毛小子係無道德,良心,誠信!依家我地都係低調D,惡人當道!有得釣下魚,算吧!買佢地D大哥怕怕!

追击手 2009-01-09 10:08

ymtchris 2009-01-09 10:48
如果真係可以有五七折同五九折, 就唔好意思都要做一次呀,
一魚叔要借你貴寶號用一用呀........     

釣魚郎 2009-01-09 11:28
講起就把幾火喇....

.......

平生不識海龜大師,便稱1流釣手也枉然另外1魚叔出名是有代價既,那些人遲早會有報應清采啦

1魚 2009-01-09 12:35
總而言之,涉及金錢買賣交易的問題,大家都要小心一點,尤其是一些新的帳號,之前沒有參加網聚,還沒有見光的會員等等,雖然不一定是壞人,多加一點提防的措施是比較好的,其實本帖主題純屬虛構,只不過轉個灣提醒一下大家喔!!

亞旦 2009-01-09 12:36
人生應于誠實處世才踏實,就算是使巧取得了貧宜,道德上還是得不償失的,三思!

公仔仔 2009-01-09 12:48

chon 2009-01-09 19:03

白立 2009-01-09 19:31

kongkong 2009-01-09 19:46

陳浚傑 2009-01-11 20:40

查看完整版本: [-- 二手買賣 --] [-- top --]