查看完整版本: [-- 我應唔應該 --]

-> 議 事 亭 -> 我應唔應該 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

櫻花亂舞 2008-10-09 21:51

我應唔應該

前幾日!我係竹林到自到一枝日製磯竿!(700幾蚊)
我好想買,但係我條女佢見到我一出糧,
即刻比左幾千佢存左幾千蚊入銀行到
遲D考車用!淨低一千蚊比我用!
如果我一用用700幾蚊,實比佢知道,佢一定吊死我啦!
我究竟應唔應該買呢?我真係好想買,但係右怕佢吊!
究竟究竟究竟究竟究竟究竟究竟究竟究竟究竟究竟
我應唔應該買?

傑仔 2008-10-09 21:55
le個問題好深........................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................................問下你條女咪得lo!
坦白有時係會有更好ge效果!!!
同埋錢搵返黎係洗ge!

chaofish 2008-10-09 21:57
男人老狗買啦

高比 2008-10-09 21:58
好深奧的難題.....     

叫D大師答下你先得

服部半藏 2008-10-09 21:59

achong 2008-10-09 22:04

dannyno2 2008-10-09 22:07
你可以將一啲唔係咁需要嘅釣具賣出去,仲要叫埋女友一齊,俾佢知,但$都可能未夠,跟手將賣咗出去嘅$俾佢保菅,話唔埋有意外驚喜,通常結果有2,第一个結果你女友多謝都無一聲,$都攞埋放入考牌基金,第ニ个結果,你多咗支竹!
希望你是後者!     

高比 2008-10-09 22:10
引用第  6  樓  dannyno2  於  2008-10-09 22:07  發表的 :
你可以將一啲唔係咁需要嘅釣具賣出去,仲要叫埋女友一齊,俾佢知,但$都可能未夠,跟手將賣咗出去嘅$俾佢保菅,話唔埋有意外驚喜,通常結果有2,第一个結果你女友多謝都無一聲,$都攞埋放入考牌基金,第ニ个結果,你多咗支竹!
希望你是後者!     

真係膽搏膽

機車28 2008-10-09 22:11
引用樓主  櫻花亂舞  於  2008-10-09 21:51  發表的  我應唔應該 :
前幾日!我係竹林到自到一枝日製磯竿!(700幾蚊)
我好想買,但係我條女佢見到我一出糧,
即刻比左幾千佢存左幾千蚊入銀行到
遲D考車用!淨低一千蚊比我用!
如果我一用用700幾蚊,實比佢知道,佢一定吊死我啦!
.......

如果有需要,我都讚成你買!
但如果只是個人喜歡.........
因我個人認為有就算了,追求是無止境的!

山貓 2008-10-09 22:13
想做就做

宮本 2008-10-09 22:20
引用第  9  樓  kelvin9901  於  2008-10-09 22:13  發表的 :
想做就做

...呢句野教壞好多細路

應做就做

itit 2008-10-09 22:24
一脚伸七讵

阿松skc 2008-10-09 22:25
唔識答幫唔到你

iau_fong 2008-10-09 22:25
如果係有需要ga 話,坦白同佢講,應該會有好ga結果   
你女友可以夾到你份糧又可以只留返仟幾蚊比你用,可見5係普通人     
你5話比佢知走左去買,你都知佢一定知,到時你就....呵呵       

櫻花亂舞 2008-10-09 22:32
引用第  13  樓  iau_fong  於  2008-10-09 22:25  發表的 :
如果係有需要ga 話,坦白同佢講,應該會有好ga結果   
你女友可以夾到你份糧又可以只留返仟幾蚊比你用,可見5係普通人     
你5話比佢知走左去買,你都知佢一定知,到時你就....呵呵       

絕對有可能

鯛魚殺手 2008-10-09 22:37
如果佢你老婆,咁最好唔買,如果是你女友,咁可以唔洗理佢,     
因為乜,你是不是一個真正的男人

1魚 2008-10-09 22:44
有心未為遲~大把靚竹.....草多d錢先啦   

如果覺得佢(她)重要就乖乖地~

好同情您既遭遇   

櫻花亂舞 2008-10-09 22:52
引用第  6  樓  dannyno2  於  2008-10-09 22:07  發表的 :
希望你是後者!     

好似去賭場咁!不過識佢咁耐,
如果差唔多夠
佢應該會用黎入去買車到!

櫻花亂舞 2008-10-09 22:54
引用第  15  樓  鯛魚殺手  於  2008-10-09 22:37  發表的 :
如果佢你老婆,咁最好唔買,如果是你女友,咁可以唔洗理佢,     
因為乜,你是不是一個真正的男人

佢係我女友!唔洗理佢,我沒咁大謄!
真正的男人應該黠做!

櫻花亂舞 2008-10-09 22:56
引用第  16  樓  1魚  於  2008-10-09 22:44  發表的 :
有心未為遲~大把靚竹.....草多d錢先啦   

如果覺得佢(她)重要就乖乖地~

好同情您既遭遇   

唔通我要乖乖地!比佢食住!

tong9 2008-10-09 23:00
梗係買啦..如果佢吊7你..我500蚊同你收..     

蒜子 2008-10-09 23:03
我個人認為呢個唔係一枝魚杆幾佰蚊但問題,而係關乎於你終身大事問題..

achong 2008-10-09 23:12
希望你是後者!     

如果是前者,.........可就是...............................

achong 2008-10-09 23:13
引用第  20  樓  tong9  於  2008-10-09 23:00  發表的 :

barry 2008-10-09 23:15
想下你以后怎样过还好.又或者得不到的才是最好的.再或者可以同她讲自己好钟意叫她先买再分期付款.应该有一个可行的

櫻花亂舞 2008-10-09 23:26
引用第  24  樓  barry  於  2008-10-09 23:15  發表的 :
想下你以后怎样过还好.又或者得不到的才是最好的.再或者可以同她讲自己好钟意叫她先买再分期付款.应该有一个可行的

有得講,今晚同佢講下先.

kongkong 2008-10-09 23:27
一於買啦!先斬後奏阿!!!!!!!!英雄莫問出處!!!!!         

櫻花亂舞 2008-10-09 23:32
引用第  26  樓  kongkong  於  2008-10-09 23:27  發表的 :
一於買啦!先斬後奏阿!!!!!!!!英雄莫問出處!!!!!         

買完就到佢斬我,到時英雄都孌狗雄!

財叔 2008-10-09 23:41
我叫你買,你女朋友殺我        我叫你唔好買,你嬲我        但我只講一句[[[男。男。男。人。人。人。老。老。老。狗。狗。狗]]]]
       你明我講戈野       

櫻花亂舞 2008-10-09 23:48
大無為精神,
有入沒出,打死把就!
不過我唔老重係好年青,重好怕死.

財叔 2008-10-09 23:52
唔好嬲我       

櫻花亂舞 2008-10-09 23:59
唔會

1魚 2008-10-10 00:01
櫻花仔~最好辦法係叫佢(她)入來,同漁樂網D叔叔伯伯們傾傾,點解唔比您買新魚竹

常滿 2008-10-10 00:02
我想問一下你,月頭流流你得一仟元點過活,快d教下我     

海狗 2008-10-10 00:03
佢吊你咪好囉...............         

小龍 2008-10-10 00:20
千其唔好先斬後奏....後果好可悲.....

櫻花亂舞 2008-10-10 00:48
引用第  33  樓  常滿  於  2008-10-10 00:02  發表的 :
我想問一下你,月頭流流你得一仟元點過活,快d教下我     

財政係佢手,出街食飯佢比,我買衫佢比(用我D)有時搞到好似我食軟飯咁!
一千蚊係比我用黎打機買下自己野,佢話如果我平時唔唱K,唔飲酒係絕對夠用,重有剩.

fatfatfat 2008-10-10 01:08
我就話理得佢老虎蟹,想買就買.我就唔信怕老婆會發達

不過話分兩頭,凡事留一線,日後好相見,講聲先好d.

常滿 2008-10-10 01:22
咁你都幾愁,你要想辨法收埋d私己錢先得,其實買魚竹要分急唔急切同需唔需要,唔急切可以下個月至買,急切的話搵安信兄弟啦!!     

寶記 2008-10-10 07:22

細偉 2008-10-10 08:19
佢咁主動吊七你,你未大發神威琴返佢囉,你地兩公婆o既野唔駛同人講喎!

細偉 2008-10-10 08:21
引用第  8  樓  機車28  於  2008-10-09 22:11  發表的 :

如果有需要,我都讚成你買!
但如果只是個人喜歡.........
因我個人認為有就算了,追求是無止境的![/ color]

精句!精句!

機車28 2008-10-10 08:35
引用第  19  樓  櫻花亂舞  於  2008-10-09 22:56  發表的 :

唔通我要乖乖地!比佢食住!

咁有時!佢又會乖乖比你食.........住呢!
你當打和咪算囉!.....................................

亞旦 2008-10-10 09:48
按情况你是个“不善理財”的標准后生仔,(大多數后生仔都這样)難得有个為你

計划將來的伴,要好好珍惜,至于鱼竹,唔一定要新的,舊的一样釣到鱼,

不要給太多壓力自已,

dacky 2008-10-10 09:53
引用第  36  樓  櫻花亂舞  於  2008-10-10 00:48  發表的 :

財政係佢手,出街食飯佢比,我買衫佢比(用我D)有時搞到好似我食軟飯咁!
一千蚊係比我用黎打機買下自己野,佢話如果我平時唔唱K,唔飲酒係絕對夠用,重有剩.

嘩........  你條女都楂得好緊喎............. ^^

不過後生仔 , 覺得應該買GE就去買啦 , 話哂係自己GE一種興趣 , 釣魚又唔係一件咩唔好GE事 , 總好過成日飲酒同去K場HI野戈D

vic 2008-10-10 09:59

ymtchris 2008-10-10 11:00
引用第  18  樓  櫻花亂舞  於  2008-10-09 22:54  發表的 :

佢係我女友!唔洗理佢,我沒咁大謄!
真正的男人應該黠做!

概然唔夠膽, 又要做真男人, 不買也罷........
費事得失人啦......

ymtchris 2008-10-10 11:02
引用第  20  樓  tong9  於  2008-10-09 23:00  發表的 :

$500, 同人收.....
你唔係最著數.......

成人玩具咯。  真的很喜欢就买咯。    

chon 2008-10-10 12:43
男人黎嫁= =" 錢行方面..洗一千幾百都唔得...仲係男人黎既

係我的話~~買左啦..= ="          

查看完整版本: [-- 我應唔應該 --] [-- top --]