查看完整版本: [-- 睇唔過眼 --]

-> 公 告 事 務 -> 睇唔過眼 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

高比 2008-09-28 20:58

睇唔過眼

雖然1叔曾經講過,漁網最可愛之處在於沒有太多的限制,甚至乎大家回帖,好多釣友網友,好多時都只係以簡單的圖示回覆,但我覺得,以圖示回帖表示出一些態度和心情,其實也並無不可,而且有時更加有盡在不言中的感覺.但是,剛剛一位會員的回帖引起我注意,我開始搜索他的回帖,發現了這位會員一共發出了32條回覆.但回覆帖子基本上只有以下幾個英文字母

DDD

CDDD

好多網站對這樣的回帖一定有限制,對於字數不足,不完整等都有禁止.
但我地網站沒有,非常自在,這並不代表可以肆意地對主題帖子作沒完全沒有意思,沒有意義的回帖,連簡單的圖意也沒有表達,就連拍掌都沒有,是不是對發帖者的一種不尊重呢!所以,即使我們網站沒有對這些行為作出限制,,還有大量的版主在線.希望這位熱心會員下次唔好再這樣回帖(細細聲講,起碼不要在我版區大量出現這樣的回覆,版主將會刪除,甚至作出有限度的禁言處理,謝謝!)

機車28 2008-09-28 21:13

細偉 2008-09-28 21:15

追击手 2008-09-28 21:20
支持!!睇佐帖再回帖系对楼主表示尊重...但系经常发地ABCD的确唔系甘好!发个公仔最起码有个表情可以表达...

有缘人 2008-09-28 21:40
支持!         

乜都知 2008-09-28 21:52
好..講得好.   

釣魚痴 2008-09-28 22:08

魚魚 2008-09-28 22:08
唔好做潛水客!!

傑仔 2008-09-28 22:13
DDDDDDDDDDD

高比 2008-09-28 22:27
引用第  8  樓  傑仔  於  2008-09-28 22:13  發表的 :
DDDDDDDDDDD

一個反面教材!

鯛魚殺手 2008-09-28 22:28
支持!!!!!最小打個公仔頭,唔得咁懶     

任我行 2008-09-28 22:33
支持!

傑仔 2008-09-28 22:39
引用第  9  樓  高比  於  2008-09-28 22:27  發表的 :

一個反面教材!

CCCCCDDDDDDD

小堡 2008-09-28 22:41
引用第  12  樓  傑仔  於  2008-09-28 22:39  發表的 :

CCCCCDDDDDDD

禁言失敗,傑仔不為會員組,只能禁言會員組

你好運!!

高比 2008-09-28 22:43
引用第  13  樓  小堡  於  2008-09-28 22:41  發表的 :

禁言失敗,傑仔不為會員組,只能禁言會員組
.......

你操作唔夠熟練

傑仔 2008-09-28 22:51
DDDDDDDDDDD

ckip 2008-09-28 23:17

高比兄講得好.....就算打個表情公仔....都好過打D~無謂野既人.... .

zoo 2008-09-28 23:19
用心去看,用心回覆!         

東澳人 2008-09-28 23:30
支持    

FM 2008-09-28 23:58
支持.....講得好       

財叔 2008-09-28 23:59
支持         

zenomak 2008-09-29 00:14
(細細聲講,起碼不要在我版區......
呢個可能係主因...

路過... 2008-09-29 00:40
     呵呵......

高比 2008-09-29 00:58
引用第  21  樓  zenomak  於  2008-09-29 00:14  發表的 :
(細細聲講,起碼不要在我版區......
呢個可能係主因...

收得老細錢,點都要做返d野,大拿拿雞幾野個月喎

唔係下次邊有藉口嘈加薪呀

tong9 2008-09-29 02:12
我都係....dddd...cccc....嘻嘻     

細菌小子 2008-09-29 02:16

9696 2008-09-29 06:39

白立 2008-09-29 07:19
支持....    支持.....DDDCCC....     

豬兜冲@ 2008-09-29 08:52

homeboy 2008-09-29 09:45
引用第  3  樓  追击手  於  2008-09-28 21:20  發表的 :
支持!!睇佐帖再回帖系对楼主表示尊重...但系经常发地ABCD的确唔系甘好!发个公仔最起码有个表情可以表达...

ymtchris 2008-09-29 09:49
引用樓主  高比  於  2008-09-28 20:58  發表的  睇唔過眼 :
雖然1叔曾經講過,漁網最可愛之處在於沒有太多的限制,甚至乎大家回帖,好多釣友網友,好多時都只係以簡單的圖示回覆,但我覺得,以圖示回帖表示出一些態度和心情,其實也並無不可,而且有時更加有盡在不言中的感覺.但是,剛剛一位會員的回帖引起我注意,我開始搜索他的回帖,發現了這位會員一共發出了32條回覆.但回覆帖子基本上只有以下幾個英文字母

DDD

CDDD
.......

我回你d帖, 每次都會好大篇幅架喎.......
咁都唔收貨??????????
你要求實在太高呀............

vic 2008-09-29 10:12

小小釣手 2008-09-29 10:38

高比 2008-09-29 11:14
引用第  30  樓  ymtchris  於  2008-09-29 09:49  發表的 :

我回你d帖, 每次都會好大篇幅架喎.......
咁都唔收貨??????????
你要求實在太高呀............

點敢唔收貨呢
ymtchris兄你思想比較複雜但坦誠待人係屬性情中人,而且情感又比較豐富善於流露,再者你酷愛吹水善用詞令能言善辨.其次你為人不修邊幅敢作敢為,再三你具備現代潮人氣質骨子裡郤深藏淵博文化底蘊,況且你短短不到三個月回帖逾千.帖帖發人深省,字字"豬"機妙算.就算是打個公仔都靚過人.簡直著令我等眾會員慚愧非常,實係網路上千年難得一遇的吹水精爛gog王漁網好會員,若然重開勳章功能,必定受以新人進步獎,吹水王獎予你

綜上所述.....我都係想講

我唔高要求.你唔好玩我啦

ymtchris 2008-09-29 12:03
引用第 33 樓 高比 於 2008-09-29 11:14 發表的 :

點敢唔收貨呢
ymtchris兄你思想比較複雜但坦誠待人係屬性情中人,而且情感又比較豐富善於流露,再者你酷愛吹水善用詞令能言善辨.其次你為人不修邊幅敢作敢為,再三你具備現代潮人氣質骨子裡郤深藏淵博文化底蘊,況且你短短不到三個月回帖逾千.帖帖發人深省,字字"豬"機妙算.就算是打個公仔都靚過人.簡直著令我等眾會員慚愧非常,實係網路上千年難得一遇的吹水精爛gog王漁網好會員,若然重開勳章功能,必定受以新人進步獎,吹水王獎予你

.......

高比兄, 客氣, 客氣, 太抬舉細佬....唔敢當......慚愧得很.....
不修邊幅敢作敢為.....??????我番工要著西裝......不過著拖鞋...
思想比較複雜但坦誠待人.......?????我好古惑, 鍾意將別人拿來開玩笑....
字字"豬"機妙算....?????如果真係"字字珠璣" 同"神機妙算"....
吹水精爛gog王...?????吹水精爛gap王....即係發噏瘋....
只怪我過份得閒.......同時我又是新會員, 好奇魚網好資訊, 所以一時興之所發 - 回帖示意...
如有開罪, 請勿見怪, 望希原諒......
按上文來看, 高比兄對細佬既真誠評鑑......行文流暢, 口若懸河. 實在令細佬大開眼界.........
真係我呢d米粒之光, 又豈能與高兄你這個日月爭輝呢.......
所以魚網吹水精爛gap王這個美譽.....高比兄真是當之無愧....當之無愧....
在下就只能慚愧....

高比 2008-09-29 12:55
引用第  34  樓  ymtchris  於  2008-09-29 12:03  發表的 :

高比兄, 客氣, 客氣, 太抬舉細佬....唔敢當......慚愧得很.....
不修邊幅敢作敢為.....??????我番工要著西裝......不過著拖鞋...
思想比較複雜但坦誠待人.......?????我好古惑, 鍾意將別人拿來開玩笑....
字字"豬"機妙算....?????如果真係"字字珠璣" 同"神機妙算"....
.......

ymtchris兄言重喇,細佬都只係識幾粒盲字.....都係是但噏當祕昅...開個玩笑,但讚賞屬實.若有所失言,請莫見怪

而吹水精爛gap王這個美譽既然我地都粒唔得上,咁空缺留返俾一些世外高人吧......

FM 2008-09-29 13:50
引用第  35  樓  高比  於  2008-09-29 12:55  發表的 :

ymtchris兄言重喇,細佬都只係識幾粒盲字.....都係是但噏當祕昅...開個玩笑,但讚賞屬實.若有所失言,請莫見怪

而吹水精爛gap王這個美譽既然我地都粒唔得上,咁空缺留返俾一些世外高人吧......
.......

不如兩個一齊做啦.......吹水精爛gap王.....世外高人.....

高比 2008-09-29 15:30
引用第  36  樓  FM  於  2008-09-29 13:50  發表的 :

不如兩個一齊做啦.......吹水精爛gap王.....世外高人.....

如果可以,我老大早就學林先生開兩場搵真銀

kiko 2009-02-04 19:32
支持 支持      

求.敗 2009-03-10 04:43

獎金獵人 2009-12-06 01:38

生仔 2009-12-06 11:17
     咁都得

魚力發電 2009-12-06 12:46

sioip 2009-12-06 16:54
好多時都係咁~~~XD

查看完整版本: [-- 睇唔過眼 --] [-- top --]