查看完整版本: [-- 餌是怎樣用的呢? --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 餌是怎樣用的呢? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

櫻花亂舞 2008-09-21 01:29

餌是怎樣用的呢?

假餌要加什麼釣組嗎?咬鉛太空豆==嗎?
軟餌右是怎麼用呢?請教!請教!

路過... 2008-09-21 01:53
假餌係吾會有咩釣組架!最重要係條主絲綁實隻假餌!

櫻花亂舞 2008-09-21 01:55
引用第  1  樓  路過...  於  2008-09-21 01:53  發表的 :
假餌係吾會有咩釣組架!最重要係條主絲綁實隻假餌!

咁簡單

路過... 2008-09-21 01:58
軟虫只係加鉛頭鈎就可以啦!(都可以講簡單啦)

光頭死神 2008-09-21 02:00
咁又唔可以話無釣組既~ 軟虫都有用到好多種唔同既釣組啦~~~
不過我都唔識呢D 野, 吹水就叻  ~~ 留返D 大師答你

路過... 2008-09-21 02:06
引用第  4  樓  光頭死神  於  2008-09-21 02:00  發表的 :
咁又唔可以話無釣組既~ 軟虫都有用到好多種唔同既釣組啦~~~
不過我都唔識呢D 野, 吹水就叻  ~~ 留返D 大師答你

大屍!我都想知呀!

海狗 2008-09-21 02:18
其實好多釣組都係好簡單架o者...知係有d人張佢複雜化.....(師傅教)         

機車28 2008-09-21 09:06
引用第  6  樓  海狗  於  2008-09-21 02:18  發表的 :
其實好多釣組都係好簡單架o者...知係有d人張佢複雜化.....(師傅教)         

你師傅又比你將了一軍!.......

有缘人 2008-09-21 11:31
学习中!   

FM 2008-09-21 14:45
引用第  6  樓  海狗  於  2008-09-21 02:18  發表的 :

iau_fong 2008-09-21 16:42
通常主絲直+絲腳就ok,方便就+個扣針方便換餌
軟虫就會用鉛頭鈎or虫鈎+鉛
睇下之先d精華會找到點用

寶記 2008-09-21 17:52
引用第  10  樓  iau_fong  於  2008-09-21 16:42  發表的 :
通常主絲直+絲腳就ok,方便就+個扣針方便換餌
軟虫就會用鉛頭鈎or虫鈎+鉛
睇下之先d精華會找到點用

fong 哥

chon 2008-09-21 19:59

沙立皇 2008-09-21 20:12
唉;又比海狗?上?,     

查看完整版本: [-- 餌是怎樣用的呢? --] [-- top --]