查看完整版本: [-- 如果選擇一支好磯竿? --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 如果選擇一支好磯竿? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3   4  >>  Pages: ( 4 total )

四眼妹 2005-09-04 12:59

如果選擇一支好磯竿?

如果選擇一支好磯竿?同埋磯竿的釣組係點架?我想買一支1號ge,但係人地話我最好買支1.5號

阿叉 2005-09-04 13:04
你真係想買~?諗清楚味呀>??唔係話想買假餌竿咩??

光頭死神 2005-09-04 13:11
你梗係最好買枝 置地式既 100 號重磯竿 la , 唔駛你拎住, 坐度睇住枝竿有咩動靜就得 la , 就算中左魚, 你都只係做收線既動作, 連抽竿同拉竿既動作都慳返 ~ 一舉多得 ~ 而且釣組簡單 , 方便操作 ~ ^^ 一於買枝 100 號重磯千 la ~~

四眼妹 2005-09-04 13:14
哦~咁邊到有得呀?

四眼妹 2005-09-04 13:14
我個朋友話竹林有得買~但係唔知響邊

wah 2005-09-04 13:24
下面是引用光頭死神於2005-09-04 13:11發表的:
你梗係最好買枝 置地式既 100 號重磯竿 la , 唔駛你拎住, 坐度睇住枝竿有咩動靜就得 la , 就算中左魚, 你都只係做收線既動作, 連抽竿同拉竿既動作都慳返 ~ 一舉多得 ~ 而且釣組簡單 , 方便操作 ~ ^^ 一於買枝 100 號重磯千 la ~~

100太強la ...........80號都差不多la......

光頭死神 2005-09-04 13:27
一買就梗係買枝至強 ga la ~ 80號同100 號都係要置地 ga la , 所以點都唔會買枝 80 號既 ^^

四眼妹 2005-09-04 13:28
慢住先..重磯bo~岩我咩?

阿叉 2005-09-04 13:29
置地式既 100 號重磯竿係咩樣ga??有冇相呀?~??我想睇吓~

阿叉 2005-09-04 13:30
下面是引用leia於2005-09-04 13:14發表的:
我個朋友話竹林有得買~但係唔知響邊

在十月初五街wo..

光頭死神 2005-09-04 13:32
梗係o岩你 la 人地表妹 ~~~ 唔駛拎住枝竿就可以釣到大魚喎 , 唔好咩 ??

wah 2005-09-04 13:33
重磯桿 尖閣

重磯桿 小笠原11

阿叉 2005-09-04 13:35
都好型呀..不過唔岩我ja..唔使拎住枝竿就可以釣到大魚...都唔好玩ge

wah 2005-09-04 13:35
1.5磯好怏斷ka .............
重磯就難wo...........

光頭死神 2005-09-04 13:36
你應該搵枝 gama 既 100 號俾佢睇 , 我係想佢買戈枝 ~~ ^^

四眼妹 2005-09-04 13:36
但係重磯竿好重架...我怕我拿唔起

阿叉 2005-09-04 13:38
唔使拿ga~放著就可以中大魚呀~~

四眼妹 2005-09-04 13:41
wah仔?有冇呀輝仔所講的gama的100號

光頭死神 2005-09-04 13:41
唔駛拎住枝竿都釣到魚 , 仲唔好玩呀 ??

wah 2005-09-04 13:42
找不到ar

阿叉 2005-09-04 13:42
哦..好可惜..還想開一開眼介~~^^

光頭死神 2005-09-04 13:43
親自過去香港上環寶記 咪有得睇 law ~~~

四眼妹 2005-09-04 13:44
我太約10月份先會去香港bo

wah 2005-09-04 13:51
冇得睇ma ....係網道

Ar保 2005-09-04 14:02
咪玩啦.........

光頭死神 2005-09-04 14:07
邊有玩呀 , 講真 ga ~~~ 咁樣佢就算遇到幾大條既魚都唔怕丫嗎 ~~
四眼妹 , 到時你記得去睇下枝竿 la ~~~ 好型 ga ~~
話多樣野你知 , 全澳門都無人擁有任何一枝 100 號既重磯竿 ga , 你如果擁有左佢的話, 包你威呀 ~~

阿叉 2005-09-04 14:11
100 號既重磯竿應該唔岩佢玩ga~~^^

光頭死神 2005-09-04 14:12
你咁都唔信我講既野 ??? 無點你 ga 喎 ~

阿叉 2005-09-04 14:15
唔係唔信..但係佢應該攞唔起戈支竿啦..

光頭死神 2005-09-04 14:16
都話唔駛拎住枝竿黎釣 ga ~~ 個枝竿要放係地下度用 ga ~~~!!!

阿叉 2005-09-04 14:48
我知呀~不過佢都要伶支竿去釣魚ga ma~~^^

光頭死神 2005-09-04 14:55
收埋好輕 ga 咋 ~~

wah 2005-09-04 15:57
可以拆開4節...........
u 黎香港找我la....
我帶u去買重磯桿

阿叉 2005-09-04 16:00
佢會買嗎~~??@_@

wah 2005-09-04 16:10
ng g lor ............
你問下leia la

四眼妹 2005-09-04 18:51
可能架!冇可能話e+咁樣就要個支100號的重机竿架媽...我會去睇下才下決定..wah仔!到時帶我去釣魚bo

四眼妹 2005-09-04 18:52
我唔係唔信輝仔講..但係我自己的感覺都很重要...一支竿是好是壤我始終要睇下佢的手感先

wah 2005-09-04 23:49
下面是引用leia於2005-09-04 18:51發表的:
可能架!冇可能話e+咁樣就要個支100號的重机竿架媽...我會去睇下才下決定..wah仔!到時帶我去釣魚bo

wah仔!到時帶我去釣魚BO ~
OK LA....

光頭死神 2005-09-05 12:09
開完枝 100 號 , 包你開心 ~~~ 記得買埋個炮台( 置地架 ) 喎 ~~~

四眼妹 2005-09-05 13:11
哦?有咩用架?

光頭死神 2005-09-05 13:15
用黎擺枝竿 ga ~~~~~~~
不過你去到寶記 , 我驚佢唔俾你開枝竿黎睇咋 ~ haha

wah 2005-09-05 16:33
仲要買for 鑽石D鑽.............爆炸螺絲....................

m..............可能lor.............

barry 2005-09-05 16:36
要配支甘既竿,更是要打桩机啦!!

光頭死神 2005-09-05 16:38
唔好講咁多 , 等佢買左枝竿之後先算 ~~ ^^

barry 2005-09-05 16:41
啊又系哦!澳门第一人!

wah 2005-09-05 16:52
但支野比fisherman D jig 桿還要多$$ ar .............

犬齒鮪 2005-09-05 16:59
人細細心大大.........

wah 2005-09-05 19:00
who ?????????????????

犬齒鮪 2005-09-05 19:19
小麗麗大仙女.........
重磯釣渦~我有沒有看錯?那哈哈哈哈哈哈哈~~~輝哥~~~咪玩啦~~那哈哈哈哈哈哈哈~~~

四眼妹 2005-09-05 21:55
哦~~~輝仔..你玩我??????虧我還一直好佩服你的....

查看完整版本: [-- 如果選擇一支好磯竿? --] [-- top --]