查看完整版本: [-- 想問d野~ --]

-> 綜合釣魚問題諮詢區 -> 想問d野~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

sonson1437 2008-09-04 19:16

想問d野~

係澳門邊到可以釣魚,因為我新手,唔係好識,有d人叫我去南環湖同西環湖釣,但我有唔知怕唔怕唔比釣~所以都唔知去邊好~你地有咩好提議?

傑仔 2008-09-04 19:21
冇話怕唔怕.....9.9成都唔會叫你走..
如果叫咪走lo...唔通同佢過唔去咩!
一係可以試下去譚公廟後面舊龜石!
不過係澳門釣魚好講心態....因為通常都係冇..有時又會有意想不到ge驚喜!

亞神 2008-09-04 19:30
你可以去下九粒明珠對出海邊,伸出海這兩條基,水漲會有d黃腳仔。

傑仔 2008-09-04 19:32
煙包小魚請放生!
你一定唔係同旺旺去啦...唔係咁細條都冇得釣呀

sonson1437 2008-09-04 19:56
THX~THX~THX~THX~THX~THX~THX~THX~THX~

亞神 2008-09-04 19:59
引用第3樓傑仔於2008-09-04 19:32發表的  :
煙包小魚請放生!
你一定唔係同旺旺去啦...唔係咁細條都冇得釣呀

昨晚釣架,諗往拎去西人湖放,得兩條都用箱打氣養著架,最後都得兩條現場放生,費事再去西灣。

阿紫姑娘 2008-09-04 20:03

mrloon 2008-09-04 20:06
對啦!要放生以後才有多點魚釣

傑仔 2008-09-04 20:08
引用第5樓亞神於2008-09-04 19:59發表的  :

昨晚釣架,諗往拎去西人湖放,得兩條都用箱打氣養著架,最後都得兩條現場放生,費事再去西灣。

幾時又去呀!

亞神 2008-09-04 20:16
引用第8樓傑仔於2008-09-04 20:08發表的  :

幾時又去呀!

昨晚個f係到釣,打電話比我,我只是拿支單頭棍,釣左半個鐘走人,佢地都釣唔到,唔係好密口都幾悶,

如果密口都幾好玩話晒都係海丫,釣佢十零廿條拎去西人湖都會好開心。

傑仔 2008-09-04 20:18
引用第9樓亞神於2008-09-04 20:16發表的  :

昨晚個f係到釣,打電話比我,我只是拿支單頭棍,釣左半個鐘走人,佢地都釣唔到,唔係好密口都幾悶,

如果密口都幾好玩話晒都係海丫,釣佢十零廿條拎去西人湖都會好開心。

手竿釣腳邊?

白立 2008-09-04 20:23
引用第5樓亞神於2008-09-04 19:59發表的  :

......做得好......

iau_fong 2008-09-04 22:21

鯛魚殺手 2008-09-04 22:36
     釣後放,有釣品

FM 2008-09-04 23:25

TUNA 2008-09-05 13:21

服部半藏 2008-09-06 07:45

財叔 2008-09-14 07:44
請釣到魚仔罹去細湖怏,多謝合作       

查看完整版本: [-- 想問d野~ --] [-- top --]