查看完整版本: [-- To各位版主 --]

-> 公 告 事 務 -> To各位版主 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2008-08-08 18:33

To各位版主

今天又多幾位新進版主了,歡迎各位熱心友人們加盟版主行列,其實一直以來,都想發表一下有關版主方面的問題,趁今天順便一次講完吧~

可能有些人認為,澳門漁樂網沒有制度,一大票版主,每天胡亂灌灌水,沒有很多精彩的釣魚技術文章。

沒有錯,我們是一個沒有什麼約束的網站,發表言論方面,我們的自由度很高,只要不是太過於令人難以接受的敏感話題,基本上都可以暢所欲言,被刪帖的機率非常少,由於這樣,我們相對的獲得不少讀者的認同,雖然一本正經的言論不會太多,但總有數千人口,每天固定地收看本網關於釣魚動向方面的資訊。

版主,在我們論壇並非一種權力的象徵,是一種對網站的認同感,只要您喜歡那一個項目,也許您不是專家,但只要有興趣,就可以有能力擔任,管理好心中喜好的項目,並且為廣大的其他網友們服務,正如,近期有一位新專欄的版主,非常用心的耕耘他的專欄【諮 詢 服 務 】,即使,該項目並沒有非常熱烈的被大多數人口接受,但是,日前就發揮了非常優異的功能,一位電單車主的問題,透過版主的協助,順利領回電單車了。

而是實上,我們有些專欄的版主,都沒有在其管理的專欄中,發表應有資訊的帖子,一個月,兩個月,三個月.....版主是服務大家網友的神聖事務~希望大家都能互勵互勉,加把勁找些資料,分享一下您的才藝。....加油!!!

見血方休 2008-08-08 18:37
是實上,我們有些專欄的版主,都沒有在其管理的專欄中,發表應有資訊的帖子,一個月,兩個月,三個月.....

犬齒鮪 2008-08-08 18:42

服部半藏 2008-08-08 18:51

傑仔 2008-08-08 18:56
非常明白......
梅度好野!!!!

sang 2008-08-08 18:59
收到

chon 2008-08-08 19:00
嗯~~~~

Winny 2008-08-08 19:45

石頭 2008-08-08 19:46

小堡 2008-08-08 19:52
引用第1樓見血方休2008-08-08 18:37發表的“”
是實上,我們有些專欄的版主,都沒有在其管理的專欄中,發表應有資訊的帖子,一個月,兩個月,三個月.....

又係我同你

1魚 2008-08-08 19:55
引用第9樓小堡2008-08-08 19:52發表的“”

又係我同你

哦~您都算係好勤力返工喎...第時加人工第一個加您先

sang 2008-08-08 20:12
引用第10樓1魚2008-08-08 19:55發表的“”

哦~您都算係好勤力返工喎...第時加人工第一個加您先

有人工加 我有冇份

傑仔 2008-08-08 20:42
引用第9樓小堡2008-08-08 19:52發表的“”

又係我同你

唔好咁講...我都有份

ymtchris 2008-08-08 20:52
引用第7樓Winny2008-08-08 19:45發表的“”

大傻哥, 乜你都算係板主咩!!!!!!!!!

whero 2008-08-08 21:25
我覺得不要限制太多,目前這樣的自由氣氛蠻好的

zoo 2008-08-08 21:28
引用第14樓whero2008-08-08 21:25發表的“”

認同!

沙立仔 2008-08-08 21:53
非常明白......

沙立皇 2008-08-08 22:10
引用第16樓沙立仔2008-08-08 21:53發表的“”
非常明白......

你又明D咩呀。

李四 2008-08-08 22:17
引用第0樓1魚2008-08-08 18:33發表的“To各位版主”沒有錯,我們是一個沒有什麼約束的網站,發表言論方面,我們的自由度很高,只要不是太過於令人難以接受的敏感話題,基本上都可以暢所欲言,被刪帖的機率非常少,由於這樣,我們相對的獲得不少讀者的認同,雖然一本正經的言論不會太多,但總有數千人口,每天固定地收看本網關於釣魚動向方面的資訊。

非常喜欢这点,沒有什麼約束,也能聚这么多人口。

李四 2008-08-08 22:19
引用第14樓whero2008-08-08 21:25發表的“”

举手脚赞成

天文台 2008-08-08 22:24
/..\咁我一定唔係好既版主==因為好奈都無係 哥到發個貼

不過呢度真係自由度好大 因為我之前都係某壇到做個版主 入面要1個星期發3個post唔係既話就會比降職

所以呢度真係好自由^^

蒜子 2008-08-08 23:04
我想應該係我...

FM 2008-08-08 23:42
各位版主努力,如1魚叔加人工都加得開心......

機車28 2008-08-09 01:39
其實本人因喜歡釣魚才登入貴網,成為會員後,也發覺貴網不單只是一個釣魚網頁,其實有很多版主提供的資料很全面豐富!希望各版主繼續努力!

enkei 2008-08-09 01:46

海狗 2008-08-09 01:58

肥仔 2008-08-09 02:16
收到!!!!
我會繼續努力 ga la~

任我行 2008-08-09 04:59
其實我都想自薦做版主架, 但一想到做版主要發表正經有用既帖子, 邊有咁多時間坐係電腦旁,
有時間都去左釣魚啦, 我只會有興趣時胡亂上來灌灌水, 發兩三個魚獲貼子毒害大家

版主..咁神聖既工作..我一定唔得(釣魚痴可能得)

所以各位新進版主多謝你們犧牲時間為大家服務....加油!努力!

各位新進版主我咁支持吾同你地爭版主一職 第日有咩敏感話題吾好刪我帖呀!

muito 2008-08-09 06:31
1魚叔, 我成日都有上來睇的. 咁有無勤工獎俾我的...

財叔 2008-08-09 07:19
1魚叔同各位新版主我支持你們,請繼續努力、

白立 2008-08-09 08:53
收到 .....

小魚兒 2008-08-09 09:30
明白.........

likevin 2008-08-09 11:24
我鐘意呢度就係呢度冇太限制同迫人回覆先睇倒內容
支持到底
我會做好我呢份工
等我得閒再睇吓有冇其他版做其他工作

sang 2008-08-09 11:34
引用第32樓likevin2008-08-09 11:24發表的“”
我鐘意呢度就係呢度冇太限制同迫人回覆先睇倒內容
支持到底
我會做好我呢份工
等我得閒再睇吓有冇其他版做其他工作

一魚叔~話做得好有人工加

高比 2008-08-09 11:36
引用第1樓見血方休2008-08-08 18:37發表的“”

又係我同你

我有無份呢?

一年,兩年,三年.....

高比 2008-08-09 11:39
大家努力!繼續為網站服務!因為我地個個月都收1叔萬幾銀,唔做野可能會炒魷!
共勉!

沙立皇 2008-08-09 12:23
點解呢期咁多人升職都無我份。

1魚 2008-08-09 12:36
引用第36樓沙立皇2008-08-09 12:23發表的“”
點解呢期咁多人升職都無我份。

c叔~餐牌有好多餸菜~唔知想點邊一樣.....點好即刻有伙記送上

沙立皇 2008-08-09 19:23
引用第37樓1魚2008-08-09 12:36發表的“”

c叔~餐牌有好多餸菜~唔知想點邊一樣.....點好即刻有伙記送上

魚叔:講下笑姐,我新仔一名又邊有支格做板主呢,想笑死人咩,唔講又邊有得笑呢。

青木 2008-08-09 22:42

1魚 2008-08-10 09:18
引用第38樓沙立皇2008-08-09 19:23發表的“”

魚叔:講下笑姐,我新仔一名又邊有支格做板主呢,想笑死人咩,唔講又邊有得笑呢。

做顧問都好呀~唔駛返夜班.....

幾時想轉更再講聲

查看完整版本: [-- To各位版主 --] [-- top --]