查看完整版本: [-- (問題) 台北到花蓮 --]

-> 旅遊看世界 -> (問題) 台北到花蓮 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

磯民 2008-07-28 23:22

(問題) 台北到花蓮

我有五日行程, 先到台北, 第ニ天再到花蓮.................之後未計劃.

到花蓮自駕出租車........(請為行程給意見)

請問除內陸機外, 乘那種交通工較方便?

1魚 2008-07-28 23:33
火車
http://new.twtraffic.com.tw/twrail/index.aspx

whero 2008-07-28 23:34
有個前提...你是一個人還是很多人,還是小兩口??
一個人就坐火車,小兩口就從台北就租車一路開去......沿路風景都是不錯,如果很多人就建議跟旅行社
如果有空也可去一下台東,那裡曾是大物天堂....

小魔女SOS 2008-07-28 23:35
引用第1樓1魚2008-07-28 23:33發表的“”
火車
http://new.twtraffic.com.tw/twrail/index.aspx

1魚叔想問吓你台灣邊樹最多釣具店逛

磯民 2008-07-28 23:37
引用第2樓whero2008-07-28 23:34發表的“”
有個前提...你是一個人還是很多人,還是小兩口??
一個人就坐火車,小兩口就從台北就租車一路開去......沿路風景都是不錯,如果很多人就建議跟旅行社
如果有空也可去一下台東,那裡曾是大物天堂....

4個人(唔釣魚)

1魚 2008-07-28 23:38
引用第3樓釣魚小魔女2008-07-28 23:35發表的“”

1魚叔想問吓你台灣邊樹最多釣具店逛

基隆市中正路.....24小時都有店舖開

磯民 2008-07-28 23:44
引用第1樓1魚2008-07-28 23:33發表的“”
火車

對号或非對号列車有咩分別?

唔訂票, (即時買=企位)?

小魔女SOS 2008-07-28 23:47
引用第5樓1魚2008-07-28 23:38發表的“”

唔該晒1魚叔

1魚 2008-07-28 23:52
引用第6樓磯民2008-07-28 23:44發表的“”

一般唔係遇到特別連續幾日假期,即買即走都無問題~
對號=對車的卡號和坐位號 如 六車18號 即第六節車廂的18號座位

paulo 2008-07-28 23:55
引用第5樓1魚2008-07-28 23:38發表的“”

請問澳門定係台灣平D呀?

1魚 2008-07-28 23:59
引用第9樓paulo2008-07-28 23:55發表的“”

請問澳門定係台灣平D呀?

買日貨一般都比澳門貴少少,但種類很多

whero 2008-07-29 00:02
引用第6樓磯民2008-07-28 23:44發表的“”

四個好朋友,就自己楂車啦,說停就停......沿路風景都不錯

chon 2008-07-29 01:35
0...0 去玩呀~~~~

sang 2008-07-29 11:24
去 旅 遊 真 開 心

1魚 2008-07-29 12:37
引用第13樓sang2008-07-29 11:24發表的“”
去 旅 遊 真 開 心

我日日都去緊旅行,點解唔覺得開心

sang 2008-07-30 15:17
引用第14樓1魚2008-07-29 12:37發表的“”

我日日都去緊旅行,點解唔覺得開心

你有冇帶魚竿去呀

查看完整版本: [-- (問題) 台北到花蓮 --] [-- top --]