查看完整版本: [-- 桂山一問 --]

-> 相 約 釣 魚 -> 桂山一問 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

肥田競技 2008-07-20 23:19

桂山一問

我想知香洲去桂山大船ge 準確時間,以及桂山有無生蝦同冰買....唔該幫幫手

亞神 2008-07-20 23:33
http://www.okzhuhai.cn/transport/zhuhaitrasport/inship.htm
唔知up唔up date 在d餐廳有沙蝦賣,但好細隻,大藍尾白最好自己帶去,在d餐廳到可同佢地讓d冰都得ge.

見血方休 2008-07-20 23:34
引用第0樓薄荷鰻2008-07-20 23:19發表的“桂山一問”
我想知香洲去桂山大船ge 準確時間,以及桂山有無生蝦同冰買....唔該幫幫手

夜水釣班釣紅鮋

亞神 2008-07-20 23:39
引用第2樓見血方休2008-07-20 23:34發表的“”

夜水釣班釣紅鮋

你比d冰比薄荷萬未得law,近期執咁多

光頭死神 2008-07-20 23:45
休漁期間 , 個度 d 生蝦基本上係得極少量沙蝦或者紅鬚 , 南尾白都有既 , 但好少 , 最好都係自己買去 , 特別係冰添 , 休漁期係無冰船係個度 , 唔好諗住搵酒家攞 , 因為酒家都未必俾到你
而過左休漁期 , 就唔駛點擔心冰既問題 , 釣餌都會有多 d 供應 , 但預防萬一 , 都係打定電話過去桂山既釣餌提供店預留 , 咁就安全 d ~

沙立皇 2008-07-21 00:07
引用第4樓光頭死神2008-07-20 23:45發表的“”
休漁期間 , 個度 d 生蝦基本上係得極少量沙蝦或者紅鬚 , 南尾白都有既 , 但好少 , 最好都係自己買去 , 特別係冰添 , 休漁期係無冰船係個度 , 唔好諗住搵酒家攞 , 因為酒家都未必俾到你
而過左休漁期 , 就唔駛點擔心冰既問題 , 釣餌都會有多 d 供應 , 但預防萬一 , 都係打定電話過去桂山既釣餌提供店預留 , 咁就安全 d ~

引用第4樓光頭死神2008-07-20 23:45發表的“”

有冇電話提供呀?

FM 2008-07-21 02:07

肥田競技 2008-07-21 08:42
我想知桂山釣餌提供店的電話.,......

光頭死神 2008-07-21 09:31
舊時就有 ..... 但係早一個月跌左個電話 .... 咩電話no. 都無曬 .... 所以..... 幫你唔到 ....

服部半藏 2008-07-21 10:20

查看完整版本: [-- 桂山一問 --] [-- top --]