查看完整版本: [-- 昨日買左條珍珠魟今日就開口啦!有冇同好啦呢度? --]

-> 花 鳥 魚 蟲 -> 昨日買左條珍珠魟今日就開口啦!有冇同好啦呢度? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

再生強尼 2008-04-25 23:49

昨日買左條珍珠魟今日就開口啦!有冇同好啦呢度?

昨日好衰唔衰去左拱北,一入到去諗住逛下看一看,但另一半一看到條魚就話得意可愛啦!係..........甘咪買左佢啦!我都唔好熟呢種魚有冇同好交流下講下心得同經驗啦!係啦我上網看過珍珠唔係甘的家喎!唔同種家?
順便分享下自缸魚啦!

傑仔 2008-04-25 23:55
佢地怕唔怕打到9彩呀?

enkei 2008-04-25 23:56
好靚喎

再生強尼 2008-04-25 23:59
唔好笑我啦安哥!你隻狗你咪仲靚!仲有你d硬野呢!

筏仔 2008-04-26 00:46
你個條好似真係唔係珍珠
係另一種
唔記得個名..........

我都好鍾意魟
不過個缸已經太雜
唔可以再加魟落去

你去拱北買幾錢條呢

肥仔 2008-04-26 01:01
我都係覺得條龍正 d

再生強尼 2008-04-26 01:03
送比你啦肥仔!
條魚780澳門幣!如果唔係人仔貴過澳門幣甘多就好啦!

dacky 2008-04-26 01:27
豆豉炆佢可能幾好食.^^............

黑鯛之天敵 2008-04-26 06:31
引用第5樓肥仔2008-04-26 01:01發表的“”
我都係覺得條龍正 d

我都覺的條龍靚d~~~~唔知食唔食假餌呢~~~

zoo 2008-04-26 07:30
條高背好正,仲有的藍底! 三間吾怕被虎吃?

kin8322 2008-04-26 07:32
引用第0樓再生強尼2008-04-25 23:49發表的“昨日買左條珍珠魟今日就開口啦!有冇同好啦呢度?”
昨日好衰唔衰去左拱北,一入到去諗住逛下看一看,但另一半一看到條魚就話得意可愛啦!係..........甘咪買左佢啦!我都唔好熟呢種魚有冇同好交流下講下心得同經驗啦!係啦我上網看過珍珠唔係甘的家喎!唔同種家?
順便分享下自缸魚啦!

呢條好似叫橙點呀~~~~~我都有養龍~~~~不過我戈條同你差得遠啦~~~係號半~~~~

亞濤 2008-04-26 09:12
引用第7樓dacky2008-04-26 01:27發表的“”
豆豉炆佢可能幾好食.^^............

係唔係好似新紮師妹果條咁呀?

barry 2008-04-26 10:03
条龙已经俾你养得好好!

高比 2008-04-26 15:46
大家都係惡魚,體型差唔多應該唔怕打吧

1魚 2008-04-26 17:51
我淨係識得答

幾錢襾呀?? 好唔好食嫁??

achong 2008-04-26 18:22

再生強尼 2008-04-26 19:12
引用第9樓zoo2008-04-26 07:30發表的“”
條高背好正,仲有的藍底! 三間吾怕被虎吃?

好奇怪條三間mouse由小養到大都冇事,龍都唔食佢!

健尼 2008-04-26 20:48
我條cheap cheap龍用左尼餵金老虎~

龙大 2008-05-31 00:32
条高背好靓,状态很好。

查看完整版本: [-- 昨日買左條珍珠魟今日就開口啦!有冇同好啦呢度? --] [-- top --]