查看完整版本: [-- 唔該我想問下澳門有咩地方釣魚好? --]

-> 浮 游 磯 釣 -> 唔該我想問下澳門有咩地方釣魚好? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

coobey 2005-08-24 11:16

唔該我想問下澳門有咩地方釣魚好?

我去左2日西灣果個人工湖到釣左2日~
1條都冇~我想知澳門仲有咩好地方釣魚好~最好唔洗過喬.唔該.

1魚 2005-08-24 14:12
我自己已經好耐冇在澳門釣過魚喇~如果您真係想在澳門找地方釣釣魚,最好整個澳門沿海邊看一下有無人釣魚,有的話就參加埋一份,因為有些地方都不可釣魚,會罸錢的~要注意一下這個問題啊!其實真係有水地方就會有魚釣喇,只不過不能食用而已,好像青洲,筷子簊等,都有時有人在釣到烏頭仔(鱭魚~鰡魚),用麵包就可以釣到了,週圍看看吧!

coobey 2005-08-24 14:20
ok~唔該哂.

細橋 2005-08-24 14:24
真係冇咩好地方,
撞手神都或者有幾條魚仔釣下,
不過吾食蝦,
淨係食包蟲,
去雀仔鋪有得賣。

coobey 2005-08-24 14:37
撞手神係邊到黎架?

楊過 2005-08-26 22:01
下面是引用coobey於2005-08-24 14:37發表的:
撞手神係邊到黎架?

咪就係葡京賭場lo

健尼 2005-08-27 09:04
或者去金沙都得ga~

細橋 2005-08-27 14:36
筷子基綠洋大廈附近

coobey 2005-08-28 14:41
果到有魚釣?

1魚 2005-08-28 16:48
有鱭魚~有鱸魚~有立魚....但真係唔好要黎食...水好唔乾淨!玩吓就算...不過而家唔知戈度屬唔屬於禁釣既範圍?

terry 2005-09-01 18:24
仲有大眼海鲢.

coobey 2005-09-07 11:40
下面是引用高桥哲也於2005-08-27 14:36發表的:
筷子基綠洋大廈附近

筷子基綠洋大廈附近ja係邊到呀~我唔熟~唔該

1魚 2005-09-07 11:57
筷子簊巴士總站再向海邊方向行走便可到達

四眼妹 2005-09-07 21:59
咁可以玩咩玩法呀?

健尼 2005-09-08 09:11
玩軟虫~~~

coobey 2005-09-17 15:11
咩叫軟虫?

1魚 2005-09-17 15:38
下面是引用coobey於2005-09-17 15:11發表的:
咩叫軟虫?

軟式假餌的一種

光頭死神 2005-09-17 22:26
筷子基林茂堂 , 個度有 d 野釣下既 , 仲可以去個排輸油管度釣, 不錯的 , 如果唔怕靜, 可以一直去到尾, 出到更亭個度都有得釣 ~~~

tzrmo 2005-09-22 00:32
唔怕遠就去龍瓜角啦.返北同0岩流水都有好多黃腳"魚立"不過就唔係大囉,斤零都有0既!過多一兩個月天氣涷戈到有大黑"魚立"
再唔係就去西灣橋底,融王門囉,e家戈到都開始有鱸架啦,3,4斤到啦,

查看完整版本: [-- 唔該我想問下澳門有咩地方釣魚好? --] [-- top --]