查看完整版本: [-- 買支 Daikoh "汐彩千又" 好冇呢? --]

-> 裝 備 討 論 -> 買支 Daikoh "汐彩千又" 好冇呢? [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

赤鬼 2005-08-23 21:35

買支 Daikoh "汐彩千又" 好冇呢?

我入行冇耐,現在用緊支係 SHIMANO HOLIDAY 1.5號

而家想買多支磯竿,聽聞支 Daikoh "汐彩千又" 幾好!

咁我係咪應該買支 1號 呢? 唔知澳門賣幾錢呢?

各位大佬仲有冇咩竿好介紹呢? 價錢 2000樓下...............thx

hekaru 2005-08-24 00:57
不如撞吓有冇做特價嘅A-ONE仲好啦~~~又係2000有找.........

ericsuper1 2005-08-28 03:47
好...我買了....
06-530 $1580
枝竿好吻銳...又有power....都幾軟ga..我個人幾鐘意^^

光頭死神 2005-08-28 05:46
你真係買枝咁既石鯛竿呀 .....

ericsuper1 2005-08-28 05:48
對我這新手....唯有玩住先.....
不過幾合我用...^^

光頭死神 2005-08-28 05:56
好心你儲多少少錢先再一次過買枝好少少 la .......

ericsuper1 2005-08-28 06:00
唉..我想買鏻sea ga...不過"有人" 不準我買貴..
枝daikoh都話貴~!@@#$$#$%#@

光頭死神 2005-08-28 06:01
無人叫你話俾佢知既o者 ~~~~~~~~~~

ericsuper1 2005-08-28 06:05
至衰她一定要同我一起去....
我想這個買貴釣具的煩惱..很多人都會有....

光頭死神 2005-08-28 06:05
我又唔信佢無時無刻都痴住你呀 ~~~~~

ericsuper1 2005-08-28 06:11
始終我都難有藉口鼠去買.....失敗...失敗...
你話拿我枝06daikoh出礁怕唔怕炸lei.....?我打算用1.5-1.7子...

光頭死神 2005-08-28 06:13
如果你唔係諗住用黎拔左地球個塞的話 , 都幾難會斷 law ...... 除左你擺佢落地踩 la , 踼 la , 用黎當棍咁打 la

ericsuper1 2005-08-28 06:16
其實出礁你會用幾多號子ga..?

光頭死神 2005-08-28 06:18
正常咪用 1.0 , 1.5 , 1.7 law ~~~~ 如非必要 , 都唔會用到2 號或以上既 ~~

ericsuper1 2005-08-28 06:22
果然係高手.....1.0...見到都怕@_@
我想daikoh行2號都得ga 可...?

光頭死神 2005-08-28 06:23
有乜問題o者 ..... 無人叫你楂死個 LB 一毫米都唔放 ga 嗎 ~~ 有得放就自然有得瀉力 ga la ~~ 有得瀉力就唔會斷 ga la ~~

ericsuper1 2005-08-28 06:28
好...一干進入幼line的門/.....不過都係1.5-1.7先....
用 SUNLINE V-Hard or Troay EX 好...?

光頭死神 2005-08-28 06:29
抗磨就 vhard 絕對無得彈 ~ 但 ex 就柔軟些少 ~~
想要邊種 la 喎 , 自己揀 la ~~~

ericsuper1 2005-08-28 06:33
二者都$65.....對嗎...?
唔明why阿7度會禁平..?

光頭死神 2005-08-28 06:35
咁你應該落去問下阿七先知 la ~~
到時佢貴左個時你又問埋佢點解丫嗎 ~~~ ^^

ericsuper1 2005-08-28 06:37
chur~...唔會係假ga可..?

光頭死神 2005-08-28 06:38
呢個問題都唔係我答你既範圍 ~~~

查看完整版本: [-- 買支 Daikoh "汐彩千又" 好冇呢? --] [-- top --]