查看完整版本: [-- 19號明人船 --]

-> 相 約 釣 魚 -> 19號明人船 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

忍者引魚 2008-01-18 18:02

19號明人船

有興趣聯繫我(有幾名名額)

tong9 2008-08-22 17:18
係唔係出9洲島先

肥仔 2008-08-23 15:15
係唔係去日本呀??

ymtchris 2008-08-25 11:55
引用第1樓tong9於2008-08-22 17:18發表的 :
係唔係出9洲島先

九州島同日本我都會去, 不過就係唔會幫襯"西人".
我話過就算係一格厠紙, 一條底褲都唔會幫襯佢.

Winny 2008-08-25 15:39
引用第3樓ymtchris於2008-08-25 11:55發表的  :

九州島同日本我都會去, 不過就係唔會幫襯"西人".
我話過就算係一格厠紙, 一條底褲都唔會幫襯佢.

我支持你呀.西人釣具店.做生意只向錢看.冇品.

ymtchris 2008-08-25 15:51
引用第4樓Winny於2008-08-25 15:39發表的  :

我支持你呀.西人釣具店.做生意只向錢看.冇品.

朋友我地真係英雄所見略同呀!
好今晚我地一於約個好地方, 去燒黃紙, 斬x頭, 成為好兄弟好唔好呀!!!!!
有空你約我呀, 好唔好, 不過請記往你有空, 你方便先好呀.
不過話分兩頭說, 就算你有空, 你方便, 我都未必得閒,your know.
不過此終果句, 你約咗我先啦!!!!!!!

機車28 2008-08-25 15:59
   我都支持你地!因我們都是受騙者!本來約好本月29出黃泡,特突然間又話要出南油!sorry都冇聲!又試過明明8人包船,後又加人,加夠14人,還要照收包船錢!詐佢型,佢又扮?話以為個d人是你們的朋友!正奸商.................         

ymtchris 2008-08-25 16:29
引用第6樓機車28於2008-08-25 15:59發表的  :
   我都支持你地!因我們都是受騙者!本來約好本月29出黃泡,特突然間又話要出南油!sorry都冇聲!又試過明明8人包船,後又加人,加夠14人,還要照收包船錢!詐佢型,佢又扮?話以為個d人是你們的朋友!正奸商.................         

阿呢位朋友, 你又比個"西人"釣具P過咩, 本人對你的遭遇心表同情呀, 好無奈呀!!!!!
不過此終果句 - 無品, 正一pk仔細!!!!

不如咁啦, 橫店大家都係釣魚姐, 如果你地出船釣魚唔整人, 可以同我講喎!!!!!好嗎???????
一整去釣魚呀!!!!!!多謝!!!!!!!

Winny 2008-08-25 20:59
引用第6樓機車28於2008-08-25 15:59發表的  :

呀.你地話呀.一個不負責任的西人釣具店.簡直影衰澳門所有釣具一個不店.今次事件可以反映出他是沒有道德的商人.那他店舖的東西

tong9 2008-08-26 16:19

平日明人話5人可以開..可以加三人.星期六日可以包船.又話加三個.佢隻船可以坐8人.要你坐十一個.唔去回水.吹咩.奸商又點.佢即日又去黃浦.又如何..........

ymtchris 2008-08-26 16:29
引用第9樓tong9於2008-08-26 16:19發表的  :

平日明人話5人可以開..可以加三人.星期六日可以包船.又話加三個.佢隻船可以坐8人.要你坐十一個.唔去回水.吹咩.奸商又點.佢即日又去黃浦.又如何..........

你講d說話係就係好啱聽, 唔通又要同你去燒黃紙, 斬雞頭........
但是昨日巳經.........................................

小生 2008-09-27 00:44

ycj1818 2008-09-27 07:59
我都支持你地!因我們都是受騙者         

任我行 2008-09-27 16:10
引用第  10  樓  ymtchris  於  2008-08-26 16:29  發表的 :

你講d說話係就係好啱聽, 唔通又要同你去燒黃紙, 斬雞頭........
但是昨日巳經.........................................

燒黃紙, 斬雞頭........  不如燒黃紙, 听雞好D,

tong9 2008-09-27 16:43
而家無毒屎生意啦.....名人老闆...     

任我行 2008-09-27 17:32
我都支持你地!對你的遭遇心表同情同無奈呀!!!!!

等我講講我的遭遇...有一次我一個人出東區,同船係我吾認識但熟口臉嘅釣魚人,我平時一般一水打6蝦,分早水同晚黃

果日我一早就到碼頭囉好蝦,係到開粉,同船D人遲過我到, 都囉蝦粉時發現剩低嘅蝦吾夠數,媽媽聲!

跟叔就俾人狂插,話預訂好幾多幾多, 當然係釣具店準備不足夠預訂嘅蝦啦,, 有3個人一人只份得一蝦,出東區一人一蝦一定吾夠,詐囇型話出都冇用!

眼見咁,跟叔又俾佢地狂插..船又吾開, 而自己又打6蝦,咁我就份左3蝦出黎俾呢3個人,跟叔都知..重話唔該!!我話速速開船啦好遲啦.

釣完返黎落釣具店問老闆囉番果3蝦嘅錢......得到嘅答覆係.......[車!邊個叫你俾佢地,佢地吾夠係佢地問題,

我話呀老闆佢地鬧緊你同跟叔喎,咁咪有得佢地嘈囉, 冇人叫你咁多管閒事.s:60]

真係啤一聲! 春袋都有氣.

詐佢型都冇用,佢就係咁..不過此終果句..佢係一個商人...一個真正嘅商人

任我行 2008-09-27 18:25

ymtchris 2008-09-27 18:56
引用第 15 樓 任我行 於 2008-09-27 17:32 發表的 :

等我講講我的遭遇...有一次我一個人出東區,同船係我吾認識但熟口臉嘅釣魚人,我平時一般一水打6蝦,分早水同晚黃

果日我一早就到碼頭囉好蝦,係到開粉,同船D人遲過我到, 都囉蝦粉時發現剩低嘅蝦吾夠數,媽媽聲!
.......

你講得啱呀, 佢係正商人, 係真正商人........不過兄台, 你好似全部都漏咗個奸字喎.....
佢係正奸商, 同真正奸商呀......
做嘢就側側博, 佢就唔多覺, 面皮又厚, 懶皮到死........
講就天下無敵, 做就無能為力........
睇佢後面就憎佢前面, 睇埋佢前面就唔想大便........

Winny 2008-09-27 20:44
引用第  15  樓  任我行  於  2008-09-27 17:32  發表的 :

.......

係前面佢是一只龜.你媽他.佢就做宿頭烏龜...正一奸商

蛇屍鰻 2008-09-28 23:05

patricklui 2008-09-28 23:51
          ALL  FISHMAN   ( BOYCOTT ) THIS COMPANY!!!

tong9 2008-09-29 01:55
唔使講甘多.....炳啦......       

ymtchris 2008-09-29 14:29
引用第  20  樓  patricklui  於  2008-09-28 23:51  發表的 :
          ALL  FISHMAN   ( BOYCOTT ) THIS COMPANY!!!

you right, good idea!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

查看完整版本: [-- 19號明人船 --] [-- top --]