查看完整版本: [-- 想揾人敎小弟養鹹水魚 --]

-> 花 鳥 魚 蟲 -> 想揾人敎小弟養鹹水魚 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

九仔 2007-12-05 17:55

想揾人敎小弟養鹹水魚

有無人敎下我,唔該!!

likevin 2007-12-05 19:59
what u want to know?
i can help u

傑仔 2007-12-05 22:11
咁如果係乜都唔識...應該由d咩買先呢....

enkei 2007-12-05 22:21
引用第2樓傑仔2007-12-05 22:11發表的“”
咁如果係乜都唔識...應該由d咩買先呢....

http://www1.hksaltfish.com/phpbb/viewtopic.php?t=72908&sid=79a560e9dd0ffecd4e1ddbfb28356981
唔知幫唔幫到你呢!

鯛魚殺手 2007-12-05 23:29
你要考慮清楚,好貴及好麻煩

傑仔 2007-12-05 23:47
引用第4樓鯛魚殺手2007-12-05 23:29發表的“”
你要考慮清楚,好貴及好麻煩

唔係化~~~~

macauman 2007-12-06 06:44
上呢個網 鬧市冰室 有心一定掂睇我就知3

barry 2007-12-06 10:25
咸水缸唔是甘好养,需要的器材\经验都十分讲究,同埋费用比较高.

九仔 2007-12-06 12:39
都幾難搞,可以間單 D 嗎

細偉 2007-12-06 13:42
最簡單就係求其去一問賣咸水魚既舖頭,你同講,我買養咸水魚,佢就會汁齊d架生被你,教埋你點養。

barry 2007-12-06 17:00
引用第8樓九仔2007-12-06 12:39發表的“”
都幾難搞,可以間單 D 嗎

你想 点简单法?
甘就要看你自己的要求同埋你想养什么而定

enkei 2007-12-06 17:39
簡單都可以嘅! 你揾d魚對d水質同温度無要求咁高嘅鱼離養

九仔 2007-12-10 18:33
唔該晒

查看完整版本: [-- 想揾人敎小弟養鹹水魚 --] [-- top --]