查看完整版本: [-- 沙巴之旅 --]

-> 旅遊看世界 -> 沙巴之旅 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

再生強尼 2007-11-30 18:28

沙巴之旅

上星期四我同男友去左沙巴旅行,全部行程我們提早約二個月去計劃,因為機票和酒店都會隨住時間來加起價錢.(自由行好多野都必須去問清楚,計好條數)基本上可以講沙巴係渡假好去處,但係一定唔係好玩的地方.如果你們喜歡玩水上活動的話都ok.我們當然係去渡假, 提一提你們如果去最好訂一間靚靚酒店, 價錢當然會貴d.話明係渡假酒店唔好又點可以舒舒服服來享受呢! 沙巴係正在發展的地方,所以其實好多野都起到發展中,要買的野或者手信等物品好多澳門大陸都有得買.哥邊的消費物價我覺得都算係几貴,再加上冇咩地方可以行街. 如果大家想換錢的話我覺得澳門大豐已有, 價錢都好合理添.玩的地方都有去過几個的,出過個島同去過紅樹林行下都有, 但係興趣不大.我們住的酒店最另我中意的就係佢的環境同埋d設施樣樣都好好,佢地有直通巴士好方便.外邊食哥方面應該係海鮮,價錢一般但係好多種類,可以試下.記得仲有間係人家介紹食海南雞飯的店,好唔錯價錢仲好平添.柑仔冰係一仲好好飲的野.間間的柑仔冰都好似有點唔同,可以試多几間.仲有一樣可以同大家分享的野就係走之前一定要過左關後有間店會有雪條賣,一定要試下(榴槤味)超正(一盒40hk)可以保持7個鐘,所以大家可以放心.四日三夜的旅程基本上都概括講左多大家知,之後當然睇下d相啦…….

高比 2007-11-30 18:32
又一個釣魚天堂,帶埋大人去都得!

再生強尼 2007-11-30 18:33
仲有仲有

sang 2007-11-30 18:39
好靚

高比 2007-11-30 18:42
強尼哥有冇順便去釣下魚啊.個海咁靚

再生強尼 2007-11-30 18:47
得一個人,冇得去釣,哥邊釣魚出海好貴啞

高比 2007-11-30 18:54
引用第5樓再生強尼2007-11-30 18:47發表的“”
得一個人,冇得去釣,哥邊釣魚出海好貴啞

我個同事兩個月前去,除團費外,帶左四千幾HK都使唔晒,話好鄉下地方,好大自然,D野又唔貴!海鮮勁平!

下年都要帶我個大人去玩下氹下佢先.出海貴應該係戈邊沒錢搵只好老虎開大口!出海的話我覺得應該平過泰國.一定要去釣下魚啊,又找到一個出外釣魚的藉口了,努力草錢!!嘿~

葉子的離開 2007-11-30 18:56
哇``你好靓釹呀

鯛魚殺手 2007-11-30 18:57
好羨慕啊!

犬齒鮪 2007-11-30 19:04
沙巴好玩吧?~

高比 2007-11-30 19:43
http://www.haidiao.com/club/thread-735-1-2.htmlhttp://www.haidiao.com/club/thread-735-1-2.html

哈哈,沙巴好多魚的架

1魚 2007-11-30 20:33
d相影得好靚~有得去釣魚就好喇

阿B 2007-11-30 20:42
好多魚阿.......

魚魚 2007-11-30 21:20
釣魚

hou 2007-11-30 21:21
沙巴另一個碼頭有船出租釣魚.游水.早10點至17點.大約hk . 400元 可坐六人

kin 2007-11-30 21:30
可以放下工作 去旅遊

亞旦 2007-11-30 22:42
好地方,世外桃源!

蛇屍鰻 2007-11-30 22:56

dacky 2007-11-30 22:56
強尼無你份ge d 相 , 得 candy ^^ , 沙巴 he he ~

ckip 2007-11-30 23:25

海狗 2007-11-30 23:47
好鬼靚呀...........

東澳人 2007-12-01 00:15
好玩

再生強尼 2007-12-01 20:46
引用第6樓高比2007-11-30 18:54發表的“”

我個同事兩個月前去,除團費外,帶左四千幾HK都使唔晒,話好鄉下地方,好大自然,D野又唔貴!海鮮勁平!

下年都要帶我個大人去玩下氹下佢先.出海貴應該係戈邊沒錢搵只好老虎開大口!出海的話我覺得應該平過泰國.一定要去釣下魚啊,又找到一個出外釣魚的藉口了,努力草錢!!嘿~
.......

高比兄!記得一定要住間靚d的hotel,唔係你會后悔!因為真係冇咩值得好玩果度如果唔釣魚的話!係..........d水因為污染的關係以經開始好濁!我有d失望!除左間酒店我大部分時間都係酒店!

再生強尼 2007-12-01 20:47
引用第9樓犬齒鮪2007-11-30 19:04發表的“”
沙巴好玩吧?~

係..........如果d水清同靚,我會好滿意!我去時d水好濁!好過澳門黑沙小小啦!

再生強尼 2007-12-01 20:49
引用第11樓1魚2007-11-30 20:33發表的“”
d相影得好靚~有得去釣魚就好喇

多謝一魚叔!唔關我事係部數碼相機叻呢!

再生強尼 2007-12-01 20:50
引用第18樓dacky2007-11-30 22:56發表的“”
強尼無你份ge d 相 , 得 candy ^^ , 沙巴 he he ~

冇計又唔靚仔費事嚇親人嗎!haha

再生強尼 2007-12-01 21:01
係返來果日因為驚坐飛機會悶咪買本雜誌啦!點知一打開依呢几條粉腸咪係.......!估唔到佢到釣魚勁到去埋大馬!早知我上次都去啦! 甘我一打開見到自己,華.........so good! 世界真係細!
但本雜誌係我看過的內容最好看的!澳門有得賣就正啦!

小魚兒 2007-12-03 19:56
十月我都有去沙巴......如果仲意大自然的人一定仲意......最深刻有兩個地方

一個係"神山"........個導遊話"神山"有一種果實名叫"火水果"......它的汁液可以燃燒......開頭我地以

為"距"吹水.......後來"距"擇左幾粒用火機點著試比我地睇.........好像火水燈一樣燃燒起來......  

d味有d似"虫節水"

另外一個係去"沙貝島"潛水......因為我本身唔係太識游水......開頭都有d驚.....但在教授指導下開始慢慢明

白......然後開始潛落水......由於前一天剛打完風......海水的能見度比較底......大約只有15至20米.......  

一攞d面包出來就會有好多七彩繽紛的魚仔來食........同d魚一齊游水真係好free......好難忘!

sang 2007-12-03 20:04
引用第26樓再生強尼2007-12-01 21:01發表的“”
係返來果日因為驚坐飛機會悶咪買本雜誌啦!點知一打開依呢几條粉腸咪係.......!估唔到佢到釣魚勁到去埋大馬!早知我上次都去啦! 甘我一打開見到自己,華.........so good! 世界真係細!
但本雜誌係我看過的內容最好看的!澳門有得賣就正啦!

下..我咪做左明星

小魚兒 2007-12-03 20:07
引用第28樓sang2007-12-03 20:04發表的“”

下..我咪做左明星

我下星期都會去沙巴潛水,希望可以影多D相給大家看看.
真的希望快D可以起程.

高比 2007-12-03 22:28
引用第30樓迷?2007-12-03 22:25發表的“”
我下星期都會去沙巴潛水,希望可以影多D相給大家看看.
真的希望快D可以起程.

買D靚貝殼返來俾我呀!嘿嘿~~應該好平的!

犬齒鮪 2007-12-04 10:56
引用第23樓再生強尼2007-12-01 20:47發表的“”

係..........如果d水清同靚,我會好滿意!我去時d水好濁!好過澳門黑沙小小啦!

你應該安排去附近的海島玩,市區一帶的水怎么說都會有點髒的。

查看完整版本: [-- 沙巴之旅 --] [-- top --]