查看完整版本: [-- 什么鱼?(鰈魚) --]

-> 魚 類 圖 鑑 -> 什么鱼?(鰈魚) [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

nzhou 2007-11-04 22:16

什么鱼?(鰈魚)

[img]http://www.fishingmacau.com/bbs/image/post/act/2.gif[/img]

zoo 2007-11-04 22:19
鰈魚一種,係吾係左口呀!

亞旦 2007-11-04 22:42
第一次見,

著件褸件 2007-11-04 23:11
多寶魚~~是也~街市成日有得賣~橫琴好多魚塘養~見到佢點樣黎養~你就唔想食

高比 2007-11-04 23:11

此魚奇特,可能有毒,師兄請寄來澳門牧羊里XX號地下501室,我幫你化驗一下

著件褸件 2007-11-04 23:14
引用第4樓高比2007-11-04 23:11發表的“”

此魚奇特,可能有毒,師兄請寄來澳門牧羊里XX號地下501室,我幫你化驗一下

咁高比又有餐餸啦

红吉罗 2007-11-04 23:31
应该系鲽鱼类

terry 2007-11-05 00:50
左口??

引用第4樓高比2007-11-04 23:11發表的“”
MmF0dGFjaG1lbnQvTW9uXzA3MTEvNDZfNjcxMV9kNjlmMzM3NjkzYjY0Y2UuanBn[/img]

如果用口化驗的話記得叫埋我.

nzhou 2007-11-06 22:06
引用第1樓zoo2007-11-04 22:19發表的“”
鰈魚一種,係吾係左口呀!

无错呀,是左口架!

nzhou 2007-11-06 22:16
引用第3樓著件褸件2007-11-04 23:11發表的“”
多寶魚~~是也~街市成日有得賣~橫琴好多魚塘養~見到佢點樣黎養~你就唔想食

经过我的化验之后,得出的结论是:几清甜下,好吃!

千钓叟 2007-11-20 10:55
是石鲽?

慢摇 2007-11-20 14:46
左口 街市有得買

nzhou 2007-11-20 23:22
我地好似叫“比目鱼”的

查看完整版本: [-- 什么鱼?(鰈魚) --] [-- top --]