查看完整版本: [-- 養了半年的高背紅尾金(仲有冇人記得佢啦)! --]

-> 花 鳥 魚 蟲 -> 養了半年的高背紅尾金(仲有冇人記得佢啦)! [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

再生強尼 2007-11-02 03:02

養了半年的高背紅尾金(仲有冇人記得佢啦)!

因為真係攝影技術唔夠所以D相唔係好掂!希望可以找人借到部靚相機影得佢靚D啦!
條龍D鱗己上到五排半啦!我都估唔到佢可以出到甘,仲藍底呢!雖然買返來時佢又自斷尾,又甩鱗又驚人,條尾因為長時間養係水族館細缸度有小小彎曲尾(當時買返來有D后悔,點解自己甘心急買返來)!但最后我終可以一點一點養返好佢啦!好開心!所以要同大家分享下!

zoo 2007-11-02 04:38
終於養返好!好正! 魚缸有幾大?

terry 2007-11-02 07:13
你個乖仔。。。。

肥仔 2007-11-02 11:28
強尼 , 好靚呀!!!!

高比 2007-11-02 13:15
嗯,真愛的心和時間是養竉物的關鍵

亞旦 2007-11-02 13:27
好靚!

红吉罗 2007-11-02 15:03

barry 2007-11-02 15:47
俾心机啦,它会越来越靓的!

再生強尼 2007-11-02 16:30
好開心!努力有人欣賞啦!

KeLvInFisH 2007-11-02 19:34
靚靚@@!!!

nzhou 2007-11-02 22:14

健尼 2007-11-03 12:39
強尼你個缸低唔係用沙架咩?
仲乜有兩條泰國仔??
你d泰國仔不如尼我到la~

dacky 2007-11-03 12:49
真係唔錯喎 , D 鱗幾好火喎 ^^ , 真係最衰屋企無咁多位放個咁大GE缸 , 唔係我都整番條龍尼養 ~ >< !  

再生強尼 2007-11-04 11:38
引用第11樓健尼2007-11-03 12:39發表的“”
強尼你個缸低唔係用沙架咩?
仲乜有兩條泰國仔??
你d泰國仔不如尼我到la~

來你度咪死梗,我依家條泰國虎好大條好啦!另外一條前几時買75元人仔但d色冇甘鮮!我懷疑係印尼虎?

再生強尼 2007-11-04 11:39
引用第12樓dacky2007-11-03 12:49發表的“”
真係唔錯喎 , D 鱗幾好火喎 ^^ , 真係最衰屋企無咁多位放個咁大GE缸 , 唔係我都整番條龍尼養 ~ >< !  

我記得你屋企有個大缸係地下家!

健尼 2007-11-04 13:25
引用第13樓再生強尼2007-11-04 11:38發表的“”

來你度咪死梗,我依家條泰國虎好大條好啦!另外一條前几時買75元人仔但d色冇甘鮮!我懷疑係印尼虎?

我o個條泰國虎都冇乜點大
我條泰國虎同你一齊買到e+都未死呀
幾時又去買野呀?叫埋我wor~

再生強尼 2007-11-04 22:57
看住比你條女罵啦成日買魚!你都好似買左條銀龍家喎!

健尼 2007-11-05 01:04
係成日買魚仔呀~
銀龍又點及你條高背紅尾金呀~ 又肥又靚~
我o個條咁耐見佢都係食一兩條魚仔 有魚仔都畀魚金老虎食曬la~

蒜子 2007-11-05 01:38
養得好靚,我都好鐘意養魚架,係水草生態魚缸

再生強尼 2007-11-05 22:07
金老虎叫左你唔好養!食窮你啦@!

健尼 2007-11-07 15:57
但係好過隱wor~

龙大 2008-05-31 00:38
背越来越高?我刚刚买左条23cm长,唔知会唔会爬背。

查看完整版本: [-- 養了半年的高背紅尾金(仲有冇人記得佢啦)! --] [-- top --]