查看完整版本: [-- 找新釣點~烏溪沙碼頭 --]

-> 外地釣友交流區 -> 找新釣點~烏溪沙碼頭 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

Demon 2007-09-17 03:46

找新釣點~烏溪沙碼頭

今日入左去烏溪沙果頭,睇睇有乜好釣點,途中有個沙灘,好多小朋友係度玩水和捉魚仔蟹仔,之後走左去個碼頭仔,細就真係好鬼細,重好多人釣魚.....
但係風景唔錯,有又好多背心妹妹釣魚 ,行到過去見有人開磯竿釣,用生蝦仔,順手睇睇人地點釣從中學習不同的釣魚技考,班磯佬用生蝦仔釣左好D魚,佢上魚後,我想影下佢D魚獲......點知佢即刻用個背對住我.立刻放入冰箱,重快手快腳關起個冰箱..........唔洗咁樣呀!!!影一影你D魚獲.......唔通會令到你條魚飛走咩
最後,那個釣點都算唔錯,周日的好走處!!

1魚 2007-09-17 07:21
應該是一個有魚的地方~環境不錯....

阿B 2007-09-17 07:34
香港真係好多好釣點....

sang 2007-09-17 08:55
環境靚水又清

barry 2007-09-17 10:29
大自然变小自然!

黑鯛之天敵 2007-09-17 11:20
好似好濺水wor~~~~~

Demon 2007-09-17 15:42
引用第5樓黑鯛之天敵2007-09-17 11:20發表的“”
好似好濺水wor~~~~~

係呀!!水不深,大約只有1-2米左右炸

林诺恒 2007-09-17 16:06

高比 2007-09-17 17:34

依個釣位一定釣得好舒服!玩打打又得!

海狗 2007-09-17 18:05

哈哈兒 2007-09-17 20:18
引用第1樓1魚2007-09-17 07:21發表的“”
應該是一個有魚的地方~環境不錯....

係無魚釣ga地方呀 一魚叔

KeLvInFisH 2007-09-17 20:46
嘩,,,原來個到有蟹仔捉ka

Demon 2007-09-18 03:19
引用第10樓哈哈兒2007-09-17 20:18發表的“”

係無魚釣ga地方呀 一魚叔

哈哈兒師兄,果日我見到人釣到好多牛鰍魚呀,都唔算叫做冇魚釣既,可能牛鰍依D細魚獲在師兄心目中不算是什麼魚獲啦,但相對地,我只係一個放假時先有時間去釣下魚既釣魚客,只要有魚上釣我已心滿意足了

Demon 2007-09-18 03:22
引用第11樓KeLvInFisH2007-09-17 20:46發表的“”
嘩,,,原來個到有蟹仔捉ka

重好鬼多tim..........我睇D小朋友多到一個樽都入唔晒@@都唔知佢地捉咁鬼多做乜

查看完整版本: [-- 找新釣點~烏溪沙碼頭 --] [-- top --]