查看完整版本: [-- 8月南油140海里浮井 jigging 團 - AUGUST JIGGING TRIP --]

-> 相 約 釣 魚 -> 8月南油140海里浮井 jigging 團 - AUGUST JIGGING TRIP [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

nazalino 2007-07-31 13:33

8月南油140海里浮井 jigging 團 - AUGUST JIGGING TRIP

8月份有沒有人有興趣到南油140海里浮井試釣

收到香港消息有許多大章紅出沒

同120海里不相同,因為是完全浮動的油井(水深160米)

全程船費約HK $19,000.00(未包駁船費)

9至10人可成團

費用可議價,因為現在和船家在議價中。

以下圖片是油井的大概形狀

nazalino 2007-07-31 13:39
以下是南油120海里油井的大概形貌

海狗 2007-07-31 13:40
HK $19,000.00.........萬九

nazalino 2007-07-31 13:42
引用第2樓海狗2007-07-31 13:40發表的“”

HK$19,000.00是整首船的費用,不是一個人的費用,是船家開的費用..

其實每人差不多要HK$2,000.00

肥仔 2007-07-31 13:43
我去~~~

魚魚 2007-07-31 13:45
對不起喎~~~

nazalino 2007-07-31 13:46
死肥仔...你不用返工咩...
你無野做..不如講解下點解要收HK$1,9000.00錦貴...
你知我啦...我d 中文有限公司ma....

nazalino 2007-07-31 13:49
引用第5樓魚魚2007-07-31 13:45發表的“”

不是萬九,,是百萬~~多咗兩個零姐~~~

傻仔..係小數點...吳係逗號...所以係萬九....

你識吳識嫁....傻仔

肥仔 2007-07-31 13:51
引用第6樓nazalino2007-07-31 13:46發表的“”
死肥仔...你不用返工咩...
你無野做..不如講解下點解要收HK$1,9000.00錦貴...
你知我啦...我d 中文有限公司ma....

唔洗放工咩?
萬九係唔係除返人頭呀

nazalino 2007-07-31 13:55
引用第8樓肥仔2007-07-31 13:51發表的“”

唔洗放工咩?
萬九係唔係除返人頭呀

無錯..你對la...
君真d好呀...免得有人話收多$$$$$...
所以未打埋HK$19000囉...

肥仔 2007-07-31 13:57
咁確實係幾時去呀?

小幹炮love 2007-07-31 14:36
引用第2樓海狗2007-07-31 13:40發表的“”

打個折比你~~~萬七

海狗 2007-07-31 14:39
引用第11樓小幹炮love2007-07-31 14:36發表的“”

打個折比你~~~萬七

幾多折先....57定59呀.......

小幹炮love 2007-07-31 14:51
引用第12樓海狗2007-07-31 14:39發表的“”

幾多折先....57定59呀.......

你出到聲57就57~~~59就59啦 咁你有冇興趣去先

海狗 2007-07-31 14:53
引用第13樓小幹炮love2007-07-31 14:51發表的“”

你出到聲57就57~~~59就59啦 咁你有冇興趣去先

你對我真係好架o者......但係我無性趣.......

小釣手 2007-07-31 15:20
我又想去,,,,,,,,, 去多少天?

高比 2007-07-31 16:28
原來行多三十二公里左右真係要多D錢.......

nazalino 2007-07-31 16:41
sorry 各位:

行程有變,船家講那個油台不能綁欖,要成日開著首船才可以釣魚....

因為附近有兩首大拖boat...

成日比人趕,所以好難釣....

如果吳釣要返近台...

如果行程改去120海里,附近有多兩個釣點玩...大火船及細油井

而且近日有人用條5斤番薯釣到80斤章紅,jigging都吳錯釣到20至40斤...

各位請考慮下.....
船費約HK$17000/人頭

阿B 2007-07-31 18:34
17000蚊...一戈人........

小小強 2007-07-31 19:39
引用第18樓阿B2007-07-31 18:34發表的“”
17000蚊...一戈人........

17000除人頭呀

Honfer 2007-07-31 20:10
九月份先預我le

nazalino 2007-07-31 20:37
引用第20樓Honfer2007-07-31 20:10發表的“”
九月份先預我le

我有個friend月中會去140,咁到時睇吓佢有無魚,跟住等到九月再計劃去邊度囉

nazalino 2007-07-31 20:39
康師父,你今朝係唔係訓過龍呀?

Honfer 2007-07-31 21:11
引用第22樓nazalino2007-07-31 20:39發表的“”
康師父,你今朝係唔係訓過龍呀?

鬧醒左又訓番.....太眼訓.....

亞豪 2007-08-04 01:10
是否南海油田快艇之旅

尾長 2007-08-04 08:35
我去。。。。。。。幾時出發。。。。。。。

nazalino 2007-08-06 16:07
天氣不穩定 睇睇月中或月尾情況如何

3136633 2007-08-12 16:17

公仔仔 2007-08-14 17:00
我又去幾時...?

vv2323 2007-08-22 07:25
係去几多日架

林诺恒 2007-08-23 16:10
都是下次先了,

查看完整版本: [-- 8月南油140海里浮井 jigging 團 - AUGUST JIGGING TRIP --] [-- top --]