查看完整版本: [-- 老香港旺仔茶水舖 --]

-> 旅遊看世界 -> 老香港旺仔茶水舖 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2007-07-29 14:08

老香港旺仔茶水舖

今日走去位在桃園市成功路的食肆試新嘢~老香港旺仔茶水舖
因為前幾天經過附近,人氣頂盛,身為道地廣東人的我,當然要拜訪一下品嚐,給她評評分啦!

今日點餐:
乾炒牛河$110  
絲襪奶茶$65x2=130
波蘿油$40
魚蛋撈麵$90
碗仔翅$80
總計$450

以台灣物價尚算經濟消費喇....
但對於我這位老廣東食家@@@...
口味很平凡~一般澳門咖啡室或茶餐的品質都會超越她

只能給她68分

xx9巴布查理 2007-07-29 14:26
壹叔 , 華記的咖哩雞翼麵好食過佢嗎 ?????

1魚 2007-07-29 14:45
引用第1樓交叉交叉2007-07-29 14:26發表的“”
壹叔 , 華記的咖哩雞翼麵好食過佢嗎 ?????

交叉叔~華記咖哩雞翼麵比佢75分啦!

今日食戈碟魚蛋麵~第一啖就食出好濃既鹼水味,一定係唔冇過冷河

魚魚 2007-07-29 14:53
乾炒牛河$110  1魚你比幾分??

1魚 2007-07-29 15:30
引用第3樓魚魚2007-07-29 14:53發表的“”
乾炒牛河$110  1魚你比幾分??

價錢算係平囉
味道就比佢69分啦!

zoo 2007-07-29 15:35
奶茶好像貴的!值吾值十幾蚊!

傑仔 2007-07-29 15:36
細龜戈d你又比幾分呀一魚叔!!??

1魚 2007-07-29 15:41
引用第5樓zoo2007-07-29 15:35發表的“”
奶茶好像貴的!值吾值十幾蚊!

~~~好茶真係好貴呀! 成15蚊澳幣一杯~口味同澳門一般咖啡舖無咩分別

高比 2007-07-29 16:00
炒河......我淨係覺得渡船街強記好食...奶茶下環街均記啦....真係好香啊都係六蚊~~~以前同老婆會特登查電單車下環街飲下午茶

查看完整版本: [-- 老香港旺仔茶水舖 --] [-- top --]