查看完整版本: [-- 殺死塵蹣的好方法 --]

-> 醫 療 保 健 -> 殺死塵蹣的好方法 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

1魚 2007-07-21 22:12

殺死塵蹣的好方法

家裡有過敏鼻炎小朋友的爸媽們請看看喔~這個方法可以試試
而且遇到臨時下雨還不怕淋濕棉被呢!

看不見的塵蹣,對於會鼻過敏的人來說,真的是很討厭,日本電視台教了一個好方法,一般人喜歡把棉拿到天台,或陽光照射到的地方晒,而被通常在太陽的曝晒下~塵蹣還是沒法根除的,所以日本人把過程試給觀眾看..先用高倍數顯微鏡在已曝晒的棉被上觀看, 證實棉被雖經曝曬~但依然有塵蹣

方法來囉..

把想要曬的棉被或衣物..玩偶.. 毛毯等用品都可以,用最大型的黑色垃圾袋裝起來綁好, 一定要黑色的喔~因為黑色會吸熱,然後放在大太陽底下曬個1-2小時,因為蹣在高溫50度就會死亡,真的是有效,雖然我們看不見,但是日本人實驗後用顯微鏡再觀看一次,那些"可恨的蹣"真的都陣亡囉~

高比 2007-07-21 22:17
勁呀,跳蚤也可以用同一方法不?

1魚 2007-07-21 22:19
引用第1樓高比一號2007-07-21 22:17發表的“”
勁呀,跳蚤也可以用同一方法不?

應該可以~放埋隻狗入去~~
.
.
.
.
.
.
.
.
.
..
.
.
.
.晒死唔關我事喔

高比 2007-07-21 22:28
引用第2樓1魚2007-07-21 22:19發表的“”

應該可以~放埋隻狗入去~~
.
.
.
.......

哈哈哈~~

收工了..請呀!

宮本 2007-07-21 23:15
...包起佢 放在車廂中.... 溫度高到可以殺死小朋友

zoo 2007-07-21 23:46
thanks!

sang 2007-07-22 00:16
我將隻海狗放入去,咪將D狗蚤殺死哂

漁樂友 2007-07-22 00:26
曬係用來除被上的霉味 , 殺蹣就用1魚叔的方法 !

見血方休 2007-07-22 00:58
唔該介紹吓在漁樂網搵快錢(漁樂幣)嘅方法啦

海狗 2007-07-22 01:52
引用第6樓sang2007-07-22 00:16發表的“”
我將隻海狗放入去,咪將D狗蚤殺死哂

kin 2007-07-22 03:16

achong 2007-07-22 07:15

gillion 2007-07-22 08:03
以現在的天氣黎講...用個黑胶代裝住自己架話..真係七十度都黎啦~~
唔好話小動物...真係蛋都煮得孰 lo .....

1魚 2007-07-22 08:36
引用第8樓見血方休2007-07-22 00:58發表的“”

收買管理員~

高比 2007-07-22 15:16
引用第8樓見血方休2007-07-22 00:58發表的“”

你仲多我129個漁樂幣呀!!!!!冇陰公啊!!!~~

小魔女SOS 2007-07-23 11:11
唉~~~搵個大垃圾膠袋就容易囉,但要搵個地方擺袋野係到晒,仲要放兩個鐘,仲要太陽晒到就唔容易呀 好多家庭都冇咁既地方

查看完整版本: [-- 殺死塵蹣的好方法 --] [-- top --]