查看完整版本: [-- 721桂山一日遊 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 721桂山一日遊 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

兒島玲子 2007-07-21 20:53

721桂山一日遊

7月21日 天氣晴朗 天空上出現大大片雲~~~原本打算去新開ge水上樂園玩, 但基於宮本兄話休魚期就黎結束, 就嗱嗱臨plan個桂山一日遊!!!

一早7 點半過關, 坐車去到香州碼頭打算坐8點40分船前往桂山~~ 一到碼頭~~~嘩嘩嘩~~~駛唔駛咁多人呀, 排隊買飛ge人好似唔駛錢咁, 條隊排到去廁所門口.......真誇張~~~ 買飛過程中仲見到有熟人出磯!!!

一上到桂山碼頭, 沿碼頭海邊四周視察有利位置, 聽在場有關人士報料係埔頭出現海狠踪影, 所以我地就即刻開竹, 眼見好似小腿咁長ge海狠係你面前游來游去, 相當興奮~~~~先用假餌玩下先, 拖左一陣,乜pen法都試過都未見有聲氣,後聽友人改用生蝦jig head即刻有反應, 一dum落水d魚就已經追住黎.....以為準備有機會上魚, "sh"一聲d魚"精"到甩尾.....咁就走左, 即係話成日都係上演宮本兄畀魚玩ge好戲!!!!(激到宮本兄生"蝦"咁跳.....不過皇天不付有心人......最後終於係天時地利人和ge條件下畀佢上左今日唯一ge一條海狠........總算過癮過!!!!!

本次一日遊仲有神秘表演......想知ge話自己問宮本兄~~~~啦!!!!

哈哈兒 2007-07-21 20:58
哈 哈 小狼隊~~~~~~~~

wah 2007-07-21 20:59
宮本掛住釣魚...ng 同玲子去新開ge水上樂園玩

阿B 2007-07-21 21:01
返本lo.........

sang 2007-07-21 21:03

條魚d牙幾勁,,,

wah 2007-07-21 21:04
外道釣法

dd 2007-07-21 21:04
就在码头搞也呀..........利害.....~!!

1魚 2007-07-21 21:05
日水~係咁囉~~燒豬天

高比 2007-07-21 21:18
我都想去桂山玩下

好靚的碼頭...點解去到都唔出下外面呢?

漁樂友 2007-07-21 21:21
地方好正 !

恐龍釣魚 2007-07-21 21:29
~神秘表演~

zoo 2007-07-21 23:41
強!

宮本 2007-07-21 23:42
今天的海狼都長大了... 唔知系佢見解破 一追再追...差不多要中的時候又遊走了 被耍好玩的感覺好搞笑

還是唔肚餓 = = ... 快拖 慢拖 水面----->水底 連最愛的 bassday vib 都出埋 都系追兩下 走人 = =#

不過 咩方法都要試的 就在最拿手的即食 中三上一 食得太精口了 手指尾蝦都可以拖住走抽唔中的 = =

中的哪一條海狼的舜間短距離爆發力真的感覺到梳子魚的利害

新的釣魚觀感~正!

光頭死神 2007-07-22 00:02
唔係新的士巴拿既出線聲正 d 咩 ~ ^^

wah 2007-07-22 00:09
聽聞full drag 1手ng放D狼就可以乖乖上水

宮本 2007-07-22 00:23
出過兩次拉力就很乖上水了

10磅主... 唔調太緊了 有本事就搶走佢啦

ckip 2007-07-22 00:54
HAHA...宫本............
好正wor.............有得釣海狼.........

海狗 2007-07-22 01:36

光頭死神 2007-07-22 01:40
唔駛 full set 都出唔到拉力 la ..... 咁既 size ............................

宮本..... d 海狼搶野 , 唔駛出拉力 ga , 埋黎剪你線就得 ga la ~~ 完全可以無感覺就無左條假餌

澳卡道 2007-07-22 06:18
宮本兄...只得柴狼...狗公狗那.....大紅小紅去了邊?

肥良531 2007-07-22 10:21

宮本 2007-07-22 12:33
咁靈異.... 下次要去見識下先

re:宮本兄...只得柴狼...狗公狗那.....大紅小紅去了邊?

全部訓晒

肥仔 2007-07-22 22:01
睇黎又要執多濟先~~

亞旦 2007-07-23 14:32
宮本,選擇去桂山,係聰明的决定,請看一看22日的水上樂园的情况,就知了。

sang 2007-07-23 14:39
好多人 我8月份想去,,,點去呀

亞旦 2007-07-23 15:22
引用第24樓sang2007-07-23 14:39發表的“”
好多人 我8份想去,,,點去呀

sang哥,
自已揸車去:由珠海上京珠高速、在番禺廣地花園問路可達(其一)
搭車去; 由拱北地下商場之中旅車站上車(票价$65元)上車時告訴司机去長隆,司机会在
廣地花園停車,然后$20元的士可達(我去的路線)

sang 2007-07-23 16:04
引用第25樓亞旦2007-07-23 15:22發表的“”

sang哥,
自已揸車去:由珠海上京珠高速、在番禺廣地花園問路可達(其一)
搭車去; 由拱北地下商場之中旅車站上車(票价$65元)上車時告訴司机去長隆,司机会在
廣地花園停車,然后$20元的士可達(我去的路線)

唔該晒,,旦哥

小魚兒 2007-07-23 16:13
見到d牙都怕...............

barry 2007-07-24 10:03
又做了什么翻本呢?

宮本 2007-07-24 10:43
barry 你呢 有咩咬呀

快d會報下你們的戰況先

barry 2007-07-24 11:50
断线无数,报告完毕!!

宮本 2007-07-24 12:14
晚上? 估計有幾大的家伙?

barry 2007-07-24 16:20
钓唔上的,永远是大的1

paulo 2007-07-25 18:05
我終於可以講野啦!~5號好有可能去得,但依家未實!遲d覆你

SASA大过天 2007-07-27 12:31
海狼好野

魚魚 2007-07-28 23:58
拍手

itit 2007-08-16 12:25
ok, next weekend i go to there with my fans fishing

fmamfish 2007-08-20 02:28

中华白海豚 2007-10-04 22:53
有冇桂出內港平臺釣點圖片.本人15号出發。多謝。

65jerry65 2007-10-31 18:41
好野

gesg36 2009-09-03 18:51

查看完整版本: [-- 721桂山一日遊 --] [-- top --]