查看完整版本: [-- 你地覺得最無聊的釣法 --]

-> 海 磯 釣 訊 -> 你地覺得最無聊的釣法 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

gillion 2007-07-20 01:37

你地覺得最無聊的釣法

釣魚算係一個極為有耐性的運動...但係都有拒迷人之處..
請問一下大家覺得邊一個釣法係最多人覺得最悶呢?

珠海一支公 2007-07-20 01:51
当然是没鱼钓那种方法最闷了.

見血方休 2007-07-20 02:12
磯釣!
又辛苦又貴,不過中毒無太深無辦法

高比 2007-07-20 02:13
引用第2樓見血方休2007-07-20 02:12發表的“”
磯釣!

我都係咁話!

zoo 2007-07-20 02:16
認為釣魚係無聊,就ng釣魚啦!

1魚 2007-07-20 07:18
只要不停地鈎蝦(釣餌),跟本忘記個悶字是怎樣寫的

小魔女SOS 2007-07-20 09:25
沉底直感 (一開竹飛左餌之後就等...無聊)
路亞 (無方向無目的飛呀飛呀)
磯釣 (誰用越多白花花的銀襾就釣越多的魚~~~)
台釣 (同一原位...日晒雨淋)

我覺得冇乜那個釣法是無聊,對於喜歡釣魚的人,有枝竿揸上手,對住個海又好,對住個死水塘都好,都係咁happy既

亞旦 2007-07-20 10:00
我覺得冇得去釣魚,而家人和朋友都唔得閑的休假日才最無聊,

有得去的話,無論乜釣法,只会有種期待的感覺,并唔多覺有無聊的成分,看來係中毒太深了。

小龍 2007-07-20 15:24
全部都好鍾意喎....^^

哈哈兒 2007-07-20 18:06
引用第4樓zoo2007-07-20 02:16發表的“”
認為釣魚係無聊,就ng釣魚啦!

100% 同意

gillion 2007-07-20 18:54
晕....
既然大家都甘热爱钓鱼..不如换个问题 ....

乜野钓法最易打龟啦........哈

kasei 2007-07-20 20:51
引用第6楼钓鱼小魔女2007-07-20 09:25发表的“”
沉底直感 (一开竹飞左饵之后就等...无聊)
路亚 (无方向无目的飞呀飞呀)
矶钓 (谁用越多白花花的银襾就钓越多的鱼~~~)
台钓 (同一原位...日晒雨淋)
对于喜欢钓鱼的人,有枝竿揸上手,对住个海又好,对住个死水塘都好,都系咁happy既
.......

小魔女如果系女ge话,一定系一个人见人爱ge小魔女

小堡 2007-07-20 23:33
最無聊就係我現在無得去釣魚!在家中睇你們post出來去邊同釣到乜魚............

公仔仔 2007-07-20 23:57
其實個個釣魚佬包括我在內,吾理有冇魚釣彧者乜野釣法....
只要吾使工作慢慢地開開心心咁釣下魚已經足夠....
咩釣法意義吾大~~!

高比 2007-07-21 20:22
引用第10樓gillion2007-07-20 18:54發表的“”
晕....
既然大家都甘热爱钓鱼..不如换个问题 ....

乜野钓法最易打龟啦........哈

我最近幾乎咩釣法都打龜喎!

由手排,到投釣,到直怎(好似現在的前打,我都幾仲意,可惜澳門釣點有限)再到磯釣.....就停左在磯釣這裡了,沉迷到現在,沒有再前進過...老土死了! 唔通咁所以成日龜?

傑仔 2008-05-02 20:22
引用第14樓高比2007-07-21 20:22發表的“”

我最近幾乎咩釣法都打龜喎!

.......

咁樣叫老土....咁我細個成廿年前又係學ABC!
依加d靚仔靚妹又係學ABC.唔處又好老土lo wo!

傑仔 2008-05-02 20:23
引用第6樓釣魚小魔女2007-07-20 09:25發表的“”
沉底直感   (一開竹飛左餌之後就等...無聊)  
路亞   (無方向無目的飛呀飛呀)  
磯釣   (誰用越多白花花的銀襾就釣越多的魚~~~)  
台釣   (同一原位...日晒雨淋)

.......

我都係咁話!

sang 2008-06-26 20:28
引用第2樓見血方休2007-07-20 02:12發表的“”
磯釣!

玩磯釣真攞命

青木 2008-07-21 23:37
唔中意釣魚既 都唔會上e個網啦

barry 2008-07-22 01:06
钟、意就得啦!~!~

哈蜜 2008-07-27 01:57
样样都觉得几好,答唔到你。

夜遊 2008-12-19 02:00
覺得釣魚悶同埋浪費時間,又怕釣唔到魚咁咪唔好釣囉

仲有好多釣魚人都無耐性既我就係其中一個  

夜遊 2008-12-19 02:02
無一種釣法係悶既 你唔中意釣就真係好悶喇

Ar保 2008-12-19 02:25
引用第  21  樓  夜遊  於  2008-12-19 02:00  發表的 :
覺得釣魚悶同埋浪費時間,又怕釣唔到魚咁咪唔好釣囉

仲有好多釣魚人都無耐性既我就係其中一個  

你D耐性就係~爆吾到箱就話要爆樽

achong 2008-12-19 02:27

wuyio 2008-12-22 12:30
爸爸喜欢钓鱼~~而且他从没觉得无聊过~~当当始终不能理解 ~~

wuyio 2009-02-09 14:07
~~~当当路过~~顶顶顶~~其实我从来都只是看哥哥钓而已~~·呵呵

機車28 2009-02-09 14:38
上述d釣法,沒有什麼無聊不無聊!只要有人喜愛就不是無聊!
講真無魚釣就.........................無聊!     

釣魚郎 2009-02-09 14:59
引用第  27  樓  機車28  於  2009-02-09 14:38  發表的 :
上述d釣法,沒有什麼無聊不無聊!只要有人喜愛就不是無聊!
講真無魚釣就.........................無聊!     

滿懷信心出海,中途壞船最無聊

e魚 2009-02-09 15:27
一竿在手,無聊就會走

DEO 2009-05-30 21:34
無所謂無聊,今日係龍爪角坐左成日,咬過幾口...................一日就得幾口,唔無聊

achong 2009-05-30 21:40
不會呀, 每一種釣法都是針對不同的釣場和不同的對象魚.......     

黑仔華 2009-06-27 09:01
引用第  17  樓  sang  於  2008-06-26 20:28  發表的 :

玩磯釣真攞命   

鱼翅鱼嘴 2009-07-06 14:20

manchon9 2009-07-06 14:29

强千又 2009-07-22 01:49
初初釣魚比較注重魚獲   現在響受過程  如果去十日釣魚一條都釣唔到或者會覺得無聊

FM 2009-07-22 04:37

四眼仔 2009-07-22 04:41
有無咁吹,揸住之杆十日,總之對住個海人都爽d      

arrowtsang 2009-07-22 19:25

活活 2009-07-22 19:30
無魚咬餌就幾無聊.      

魚人亞朗 2009-08-03 09:49
路亞其實是好考你的技術的,一個有料的釣魚手不會只顧坐著等,等魚埋來食你的餌,路亞是以釣手對想釣的魚的習性,了解魚停留地方,天氣、水溫、水流等而作出不同路亞對付不同的魚,用路亞控制牠像受傷的魚般引大魚上釣,那才是路亞高手!只在坐著等魚上釣而不了解自己釣的魚是什麼來頭,那麼只是白花時間呢!

强千又 2009-08-05 15:56
個貼最無聊    每一個釣法都有許個特性       

大鯛 2009-09-24 23:23

gesg36 2009-10-01 19:31

Sam_Sam 2009-10-08 23:20
最緊要係你有冇耐性姐   

魚力發電 2009-10-23 06:44
最無聊的釣法係開完``通宵更出行的.人都會釣魚

joaoao 2009-10-26 21:22
引用第  45  樓  魚力發電  於  2009-10-23 06:44   發表的  :
最無聊的釣法係開完``通宵更出行的.人都會釣魚

我經常都捱完通宵去釣架............

豬兜冲@ 2010-01-20 06:09

魚力發電 2010-12-19 23:51
引用第  6  樓  小魔女SOS  於  2007-07-20 09:25   發表的  :
沉底直感   (一開竹飛左餌之後就等& #46;& #46;& #46;無聊)  
路亞     (無方向無目的飛呀飛呀)    
磯釣     (誰用越多白花花的銀襾就釣越多的魚~~~)  
台釣     (同一原位& #46;& #46;& #46;日晒雨淋)  

.......

頂下先
釣魚人會樂在其中.釣法不是釣法悶不悶.是個人心態悶不悶....

海浪 2010-12-23 21:46
釣成日都無口絲最無.......   

查看完整版本: [-- 你地覺得最無聊的釣法 --] [-- top --]