查看完整版本: [-- 7.1錦錦慶回歸 --]

-> 假 餌 釣 魚 -> 7.1錦錦慶回歸 [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2  >>  Pages: ( 2 total )

Ar保 2007-07-02 01:29

7.1錦錦慶回歸

雖然今日是香港回歸,但澳門既錦錦都為此表現得特別興奮,有的還到處生事,好像對上次春春拷了一名生事分子的事忘記了,因此由我,春春,康師傅接報到場後到該區事察,到場後,康師傅首先扣押了一名懷疑是生事分子呀頭,可惜在扣押期間,犯魚像瘋了似的以蠻力反抗,最終被逃脫,我見事態嚴重,立即上前增援,還扣押了一名懷疑是剛剛的逃犯的兄弟,在扣押期間,果然又用同一招想極力逃脫,幸好級收了上次教訓,犯魚最終被制服,之後我就去交差,把現場交左比春春同康師傅.......

Ar保 2007-07-02 01:31
~~~~~

兩條魚 2007-07-02 01:34

高比 2007-07-02 01:35
其實d爛錦邊樹黎的呢?兩個湖都咁多

海狗 2007-07-02 01:38

健尼 2007-07-02 01:39
發泡膠???
仲乜要係我考試先咁多錦錦......
好唔開心

achong 2007-07-02 01:49

dacky 2007-07-02 01:50
告別保保 , 我同康仔 , 去到淺位 , 諗下計仔 , 玩下pencil , pen了幾竿 , 野來攻擊 , 假餌受襲 , 身中多刀 , 無路可途 , 只好就範 , 被人俘虜 , 刀傷極深 , 級級可危 , 遇到明醫 , 伸手相救 , 得以留命 , 免做早點 , 萬分感激 , 攝下靈魂 , 回到故鄉 , 一生難忘

ROD: G-Craft 7尺
REEL: Shimano STELLA C3000
LINE: GTR 8LB + 20LB V-Hard
LURE: Bass Day ns-10 綠背紅肚

恐龍釣魚 2007-07-02 01:55
好想去!!!

dacky 2007-07-02 02:09
阿保你今日差d清杯 , 嚇到我鼻戈LOO都無肉

大舊 2007-07-02 02:17

Ar保 2007-07-02 02:19
引用第9樓dacky2007-07-02 02:09發表的“”
阿保你今日差d清杯 , 嚇到我鼻戈LOO都無肉

嚇到我心臟定頓咁濟呀~~眼見個2000杯杯溝越來越清晰,最多得返廿米線到,仲要用埋指剎,好彩都追得返d線

whero 2007-07-02 02:34
勁啊~~釘公都有

細路仔 2007-07-02 02:46
wa...直曬呀d勾

傑仔 2007-07-02 05:15
巨錦+巨釘...好野!點解我次次去都係睇都唔睇下..我都有好勤力咁去ga~!魚呀魚

小釣手 2007-07-02 07:01
果條魚一定好好玩...................

1魚 2007-07-02 07:21
咖哩魚蛋....好味呀  

阿B 2007-07-02 07:29
阿寶好野......

阿B 2007-07-02 07:29
係咪上午來架........?

小龍 2007-07-02 07:53
條釘公好巨呀.......

XT_1993 2007-07-02 09:10
哈哈,又见杀手!

xx9jw 2007-07-02 10:02

sang 2007-07-02 10:17

小小強 2007-07-02 10:29
我又要錦錦呀

犬齒鮪 2007-07-02 11:19
真系勁~~阿保,遲D來一篇夏威夷海鰱吧~

宮本 2007-07-02 11:49
引用第23樓小小強2007-07-02 10:29發表的“”
我又要錦錦呀

我又要敢敢...同咁咁....仲有錦錦

記得釣埋我出發

ckip 2007-07-02 12:57
你個條友仔..........咁勁既.........HAHA

Honfer 2007-07-02 15:26
我一定要親手捉一個犯

fatfatfat 2007-07-02 16:37
阿保好野

我想直鈎...我想清杯.......

狼來了 2007-07-02 19:57
引用第11樓攻略王2007-07-01 22:19發表的“”

嚇到我心臟定頓咁濟呀~~眼見個2000杯杯溝越來越清晰,最多得返廿米線到,仲要用埋指剎,好彩都追得返d線

咁講, 春春你個條真係無得比la~~^^~

狼來了 2007-07-02 19:57
引用第27樓Honfer2007-07-02 11:26發表的“”
我一定要親手捉一個犯

哎, 無講無講~無講~~~~

wah 2007-07-02 20:12

ar健ar ....我想釣錦錦ar ...

dacky 2007-07-02 21:08
引用第29樓狼來了2007-07-02 19:57發表的“”

咁講, 春春你個條真係無得比la~~^^~

因為 .................   秘密 ^^

69014255 2007-07-02 21:47
想请问一下各位师兄,你们在那里钓啊!本人很喜欢钓鳡鱼的,找了很久了!我在东莞,方便带上我一起去吗?

.尹仔. 2007-07-02 23:19

dacky 2007-07-03 00:50
引用第18樓阿B2007-07-02 07:29發表的“”
係咪上午來架........?

食飯時間....... 戈日個天時黑時光.... 好唔穩定

dacky 2007-07-03 00:52
引用第33樓690142552007-07-02 21:47發表的“”
想请问一下各位师兄,你们在那里钓啊!本人很喜欢钓鳡鱼的,找了很久了!我在东莞,方便带上我一起去吗?

這個地方是在澳門 , 你來到澳門如果時間許可帶你去會一會.....

李洛克 2007-07-03 01:37
照片的第一条鱼你们是叫錦錦吗?
好大条哦,我们这里叫竹龙。是个很强劲的对手。棒!
我曾经用6磅线训服过许多4尺以下的錦錦。好爽!
一流的分享,谢谢楼主。

Honfer 2007-07-03 12:44
引用第37樓李洛克2007-07-03 01:37發表的“”
一流的分享,谢谢楼主。

4 呎有差不多120cm ..... 一定很利害....請問是否在海裏釣的....還是圍??

Ar保 2007-07-03 12:45
引用第24樓犬齒鮪2007-07-02 11:19發表的“”
真系勁~~阿保,遲D來一篇夏威夷海鰱吧~

要先完成加洲才行呀~~hahaha

肥仔 2007-07-03 13:42
阿保又線左落水呀?

Honfer 2007-07-03 13:58
引用第40樓肥仔2007-07-03 13:42發表的“”
阿保又線左落水呀?

線都無咁快...他係沖落去

dacky 2007-07-03 13:58
引用第39樓攻略王2007-07-03 12:45發表的“”

要先完成加洲才行呀~~hahaha

哈哈 , 又尼多一篇夏威夷海鰱.......  

dacky 2007-07-03 13:59
引用第41樓Honfer2007-07-03 13:58發表的“”

線都無咁快...他係沖落去

明眼人一睇就知係人為惡作劇啦 ........

dacky 2007-07-03 14:00
引用第37樓李洛克2007-07-03 01:37發表的“”
一流的分享,谢谢楼主。

4尺 6 lb 線一定爽到爆.....

Ar保 2007-07-04 00:24
引用第40樓肥仔2007-07-03 13:42發表的“”
阿保又線左落水呀?

因為我吾可以再後悔~!!

ckip 2007-07-04 00:28
haha~ 你點解會後悔ar~......保...

paulo 2007-07-04 03:47
引用第0樓攻略王2007-07-02 01:29發表的“7.1錦錦慶回歸”
雖然今日是香港回歸,但澳門既錦錦都為此表現得特別興奮,有的還到處生事,好像對上次春春拷了一名生事分子的事忘記了,因此由我,春春,康師傅接報到場後到該區事察,到場後,康師傅首先扣押了一名懷疑是生事分子呀頭,可惜在扣押期間,犯魚像瘋了似的以蠻力反抗,最終被逃脫,我見事態嚴重,立即上前增援,還扣押了一名懷疑是剛剛的逃犯的兄弟,在扣押期間,果然又用同一招想極力逃脫,幸好級收了上次教訓,犯魚最終被制服,之後我就去交差,把現場交左比春春同康師傅.......

見你釣得咁開心,今天專成去FXXX HUNTER買了幾個CHEAP CHEAP假餌來學玩假餌.

李洛克 2007-07-04 19:39
引用第38樓Honfer2007-07-03 12:44發表的“”

4 呎有差不多120cm ..... 一定很利害....請問是否在海裏釣的....還是圍??

是在河口附近的钓後放商业鱼塘钓到的,但是那边的锦锦都是外来鱼。
数量很多。

李洛克 2007-07-04 19:40
引用第44樓dacky2007-07-03 14:00發表的“”

4尺 6 lb 線一定爽到爆.....

查看完整版本: [-- 7.1錦錦慶回歸 --] [-- top --]