查看完整版本: [-- ~ 獵人假期之行 ~ --]

-> 海 磯 釣 訊 -> ~ 獵人假期之行 ~ [打印本页] 登录 -> 注册 -> 回复主题 -> 发表主题

<<   1   2   3  >>  Pages: ( 3 total )

dacky 2007-05-08 00:14

~ 獵人假期之行 ~

今次之行真係夠哂多人 , 有我 , 康師傅 , 小龍 , 阿牛 , 牛fd , 肥仔 , 水哥 , 阿保 , 大舊 , 咸濕 , 肥葉 , 下午過左關 , 水哥就去左買蕃薯今晚用 ^^, 我就同阿保先去左囉魚先 , 因為先前訂了一千元東洋刀 , 取左魚之後 , 就開車出發 , 第一步先入白藤頭買左d日用所需品同小量口垃圾 , 之後就gogogo ~ 一到步 , 執好哂野先 , 之後拿拿淋囉d魚落去放 , 今次數量有百幾條 , 放左魚後 , 個個都急不及待開竿出船 , 今日晚餐豐富囉 , 又買左雞買左魚又有靚湯 , 最重要係有個一流ge廚師先可以煮到咁好味ge飯菜 , 我就同康師傅一船 , 阿保肥仔同水哥就一隻船 , 水哥戈船阿保就中非 , 我地戈船就有鯇魚跟我隻骨crank , 但唔咬 , 大家都出去玩左個幾鐘 , 係時候番去食飯啦 , 一上到去見到咖哩雞 , 蒸魚 , 生菜 , 炒蛋 , 紅蘿蔔薯仔豬骨湯 , 真係豐富 , 特別係個咖哩雞 , 勁好味 ^^ , 個個都食到個肚仔飽一飽 , 食完飯個個都走左去玩台釣 , 開頭都幾好釣傢 , 越釣就越精口 , d魚訊出奇地怪 , 直到半小時內全無上魚 , 之後就一齊去”燴”蕃薯 , 本身買左十幾斤蕃薯有兩袋 , 但水哥搵尼搵去都係搵到一袋 , 唔知係比人偷鬼左定係係部車到無囉到 , 之後水哥幫手掘左個洞 , 之後就囉d柴枝出尼起火啦 , 一袋可以分兩次”燴”喎 , 個個齊哇哇坐係到一路玩火一路吹水 , 不知不覺就有得食了 , 第一次d蕃薯熟得唔係太平均 , 有d硬硬地 ^^ , 之後”燴” ”燴”下第二批 , 下面水哥突然間係到大叫有蛇 , 係青竹蛇 , 之後我地係上面一聽到 , 即刻囉左d大木頭落去 , 原來仲係水到 , 之後就囉個網”抄牠媽” ^^ , 大家之後都小心翼翼 , 一步都唔敢放鬆 , 大家都知道係毒蛇 , 咬到可大可小 , 之後我同康師傅慢慢一下一下將條蛇放入膠樽 , 哈哈~ 仲唔比我地捉到你 ^^ , 之後就囉左上去上面玩 , 突然有人諗到捉d小生物落去同佢玩 , le樣唔講咁多 , 大家一陣睇video 啦 ^^ , 戈晚都玩到成兩點幾 , 一 齊去訓覺 , 聽朝早d起身去釣魚 , 因為今次人多關係 , 大多數人都要斷一斷背 ^^ , 第二朝早6點半我就起左身 , 原來最早戈個唔係我 , 係咸濕同小龍 , 仲有隻牛同它的朋友也出了船 , 之後就囉支假餌竿出去掟下先 , 睇下有無野咬 , 水哥就一個人出左船 , 我就走番去玩台釣先 , 之後我就同咸濕,肥仔咁一齊出船啦 , 一路爬就一路了 , 都無魚訊 , 入到去入邊咸濕囉隻pencil pen 到埋邊比條生魚近擊 , 不過唔中 , 之後隻船又多個多洞 , 之後下一個釣點 , 我又係好普通咁掟出去 , 拖到埋尼見到有野跟-之後咬 , 一揪 miss ^^ , 之後入到去好入 , 我就同咸濕仔就去左令一邊釣 , 肥仔就去左令外一邊 , 話硬係有d野咁 , 但係又講唔出有d咩喎 , 之後我同咸濕釣左一陣就去搵肥仔 , 點知搵尼搵去都搵唔到 , 去左邊呢 , 之後我地就行番轉頭搵啦 , 我地一行到入去就見到肥仔揸住條鯇魚行出尼 , 肥仔係咪路呀 , 肥仔同我講番話 , 一去到釣點 , 就比周圍ge環境迷住 , 有一種講唔出ge感覺 , 個心硬係覺得有d野咁 , 肥仔話一去到釣點換上左隻有d野ge假餌 , 掟出去第一竿就中啦 , 一分鐘釣行<<現>>, 仲要食top water , d鯇魚真係狼 , bo埋尼戈野仲以為生魚 ^^ , 影完相即刻放左佢先 , 之後就見到阿保同康師一船過左尼 , 阿牛又到 , 牛朋友都係附近 , 因為起左風關係我地都回程啦, 原來水哥係戈邊中左條生魚仔 , 番去就辛苦囉 , 食哂風 , 真囉命 , 番到去個個都去玩台釣 , 個個都有中 , 有白鯽 , 鯉魚 , 錦鯉 , 石鯪 , 火口 , 臭非 , 連阿牛朋友都走過尼玩下台釣 , 覺得十分有趣 , 之後中午後個個都去左午睡 , 因為實多太熱啦 , 點知水哥係唔知邊到大叫 yo yo man , 仲囉住條生魚過尼 , 咁熱天氣都走去釣魚 , 抵你中ge ^^ , 之後5點回程 , 去食晚飯 , 唔講咁多 , 去片…………

一定要先睇video 1 再睇video 2     (唔得啦 , 我笑到肚痛 ^^ 哈哈 ~ )

video 1
http://www.youtube.com/watch?v=uEFRjLnO-Wo

video 2
http://www.youtube.com/watch?v=cIvrYfRB-ro

小小強 2007-05-08 00:21
喎.........真開心,不過又無我份

阿B 2007-05-08 00:27
真係好開心ar.......你地.....

dacky 2007-05-08 00:40
快d去上面睇video 啦 , 笑死你 ^^

小龍 2007-05-08 00:53
好玩~新奇~又有趣~~~

wah 2007-05-08 00:55
好悠閑..正

sang 2007-05-08 00:55
e二個同志好有型  

健尼 2007-05-08 01:03
佢地好似兩兄弟~
兩位國內同胞~ hohoo~

dacky 2007-05-08 01:05
引用第6樓sang2007-05-08 00:55發表的“”
e二個同志好有型  

佢兩個話要入鄉隨族 ^^

小龍 2007-05-08 01:05
條蒸魚正到升仙~~~

ckip 2007-05-08 01:06
D~今次好開心.......咁多人一齊玩ar~
一齊營火舞會
haha~//////

海狗 2007-05-08 01:06

肥仔 2007-05-08 01:12
好似仲有 d 相有個人著住條紅色褲係度釣魚 ga~

dacky 2007-05-08 01:13
引用第10樓ckip2007-05-08 01:06發表的“”
D~今次好開心.......咁多人一齊玩ar~
一齊營火舞會
haha~//////

何來 舞會 呀 ?? ^^  

小龍 2007-05-08 01:13
孖人牌~~~

dacky 2007-05-08 01:16
引用第12樓肥仔2007-05-08 01:12發表的“”
好似仲有 d 相有個人著住條紅色褲係度釣魚 ga~

坐車戈時比個凶手消滅左d一些記憶體 .........

zoo 2007-05-08 01:29

achong 2007-05-08 01:34

1魚 2007-05-08 07:07
好感動.....如果一群年青人花同樣的時間和心血,在澳門做壞事,那就一定攪到驚天動地了.....釣魚真好呀!!

zoo 2007-05-08 07:26
今次真係蛇都玩死!(講笑)樓主最後條蛇點樣?

LK 2007-05-08 09:25
落埋水釣魚   掂

XT_1993 2007-05-08 09:28

路過... 2007-05-08 09:51
可怕~

犬齒鮪 2007-05-08 11:52
虐待国家一级保护动物~~来人!捉去枪毙!

健尼 2007-05-08 12:45
引用第13樓dacky2007-05-08 01:13發表的“”

何來 舞會 呀 ?? ^^  

佢不嬲都尼攪笑ga la~

dacky 2007-05-08 13:46
引用第24樓健尼2007-05-08 12:45發表的“”

佢不嬲都尼攪笑ga la~

唔係我地邊到有得笑呀 ~  

肥仔 2007-05-08 13:53
可能佢hi 大左 , 以為自己係度跳舞呢~

ckip 2007-05-08 16:17
............咁............ar~..應該叫返薯大會la.....

Ar保 2007-05-08 19:22
係番薯弄蛇營火晚會

tonny 2007-05-08 20:38

anferne 2007-05-08 20:45
~~~~~~~~~

鲷神一号 2007-05-09 00:09
真係好开心

健尼 2007-05-09 00:17
引用第26樓肥仔2007-05-08 13:53發表的“”
可能佢hi 大左 , 以為自己係度跳舞呢~

咁佢成日都hi大lor~

dacky 2007-05-09 01:54
下次要學水哥話儕要買40斤上去先得.........^^

肥仔 2007-05-09 02:04
燴返時!!!
一舊都冇留俾我~~~

dacky 2007-05-09 02:24
你唔9點走左去訓覺咪有得食囉 ^^  

snake 2007-05-09 02:57
cc

pppp520 2007-05-09 11:12

四眼妹 2007-05-09 12:57
引用第34樓肥仔2007-05-09 02:04發表的“”
燴返時!!!
一舊都冇留俾我~~~

可能大家怕你食完之後洩留真氣呢~~^^

火火 2007-05-09 13:07
good~~~~~~~~~~~~

狼來了 2007-05-09 13:35
引用第3樓dacky2007-05-07 20:40發表的“”
快d去上面睇video 啦 , 笑死你 ^^

有咩睇呀, 係邊呀~

邪海釣手 2007-05-09 15:33
有趣~~~ 有趣~~~

simonliang 2007-05-09 15:50
我近排ge偶像!

肥仔 2007-05-09 17:01
咪玩 la 西門 , 雖然我係有型左 d~

Honfer 2007-05-10 00:46

肥仔你搶曬我風頭wo

dacky 2007-05-10 00:51
引用第42樓simonliang2007-05-09 15:50發表的“”
我近排ge偶像!

不嬲都話肥仔係形象大使尼傢啦 ~

Honfer 2007-05-10 00:52
咁我地以後係咪都要跟他咁做動作呀?

dacky 2007-05-10 00:55
引用第46樓Honfer2007-05-10 00:52發表的“”
咁我地以後係咪都要跟他咁做動作呀?

唔可以話跟 , 只係以唔同方式去表達 ^^

肥仔 2007-05-10 01:16
早知唔咁型 la , 搞到兩個人傻左~

dacky 2007-05-10 01:41
又有人係到扮怕羞啦........ 早知我地兩個唔講得咁型啦  

查看完整版本: [-- ~ 獵人假期之行 ~ --] [-- top --]